Connect with us

TENIS

Ioan Hodrea, câştigător la Cupa “Municipiului” Zalău. GALERIE FOTO


Sălăjeanul de la CSM Zalău a fost cel mai bun performer din rândul jucătorilor din judeţul nostru, prezenţi la competiţia desfăşurată în oraşul de la poalele Meseşului. Hodrea s-a impus la categoria +55 simplu, dar şi în întrecere de dublu, acolo unde a făcut pereche cu Viorel Dinicu


La sfârşitul săptămânii trecute, în oraşul de la poalele Meseşului a avut loc o nouă competiţie de tenis de câmp, a treia în ultimele două luni de zile. Astfel, după Cupa “Ianus” şi Cupa “Municipiului” Zalău, în oraşul de la poalele Meseşului a avut loc Cupa “Municipiului” Zalău, însă de data această, competiţia a fost destinată tenismenilor veterani. În cadrul competiţiei, desfăşurate pe parcursul a trei zile, au fost concurenţi repartizaţi pe nouă categorii de vârstă, dintre care, una feminină.

Meciurile au început la 7.00 şi s-au desfăşurat şi după miezul nopţii

Având în vedere că acest concurs s-a desfăşurat în Zalău, cele mai cunoscute nume ale tenisului sălăjean au participat la competiţie. Astfel, cei prezenţi au fost repartizaţi la +35, +40, +45, +50, +55, +60, +65 şi +70 de ani, iar la categoria +35 de ani a fost şi competiţia feminină.

Să spunem că meciurile au început la ora 7.00 dimineaţa şi s-au desfăşurat chiar şi după miezul nopţii. Recent, terenurile 1 şi 2 au fost amenajate cu nocturnă şi astfel pe 6 din cele 7 terenuri s-a putut juca şi noaptea, inclusiv în balon.

Ioan Hodrea, câştigător la +55

Sălăjeanul Ioan Hodrea a obţinut cel mai bun rezultat din rândul sălăjenilor în ceea ce privesc competiţiile de simplu. Astfel, sportivul de la CSM Zalău a fost de neoprit la categoria sa de vârstă. În primul tur, sălăjeanul a câştigat prin WO în faţa lui Alt Attila. În turul doi, Hodrea l-a învins în două seturi pe Ovidiu Busuioc, scor 6 – 1, 6 – 2. În semifinale, tenismenul de la CSM Zalău s-a duelat cu brăileanul Florin Furcoi, pe care l-a învins cu 6 – 4, 6 – 3.

Ajuns în ultimul act, Ioan Hodrea s-a luptat pentru trofeu cu Viorel Dinicu de la Sănătatea Cluj. Finala a fost una foarte echilibrată, însă sălăjeanul a avut câştig de cauză, după două seturi foarte disputatea, 7 – 6 (6), 7 – 5. Să spunem că Hodrea a “răzbunat” eliminarea profesorului Ioan Leitan, acesta fiind învins de Dinicu în turul al doilea. Din Sălaj, la această categorie a participat şi Dănuţ Crişan, acesta fiind învins în primul tur de Leitan.

Ioan Hodrea, performer şi la dublu

În ceea ce privesc întrecerile de dublă, să spunem că au avut loc întreceri la +35, +55 şi dublu mixt. La +35, Cornel Florean a făcut echipă cu Sorin Bolduţ, însă cei doi au părăsit competiţia după un singur meci. Şi echipa Adrian Feher – Mario Reinsperger a părăsit concursul după un singur meci, în timp ce Dan Ruzici şi Vasile Avram au fost eliminaţi de cuplul Sălăgian – Nemeth.

La +55, Ioan Hodrea a făcut echipă cu Viorel Dinicu, iar cei doi au avut un parteneriat de “aur”. Cei doi tenismeni au fost de neoprit şi şi-au adjudecat finala după un 6 – 3, 6 – 3 în faţa perechii Valeriu Ilie – Ionel Cerchia. Succesul lui Ioan Hodrea la această competiţia a continuat şi în întrecerile de dublu mixt, acolo unde Hodrea a făcut pereche cu Gabriela Tasedan. Cei doi au ajuns până în finală, acolo unde au fost învinşi de cuplul Viorel Dinicu – Laura Crainic.

Mai multe amănunte de la Cupa “Municipiului” Zalău, în ziarul Sportul Sălăjean din 9 august.

154 Vizualizari
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in TENIS