Connect with us

Pescuit și Vânătoare

Ilegalităţi pe lacul Vîrşolţ! GALERIE FOTO


Mai multe persoane au fost depistate, în urma unui control, având asupra lor mai multe beţe de pescuit decât prevede legea şi mai multe erau cu mai mult de două cârlige


În ultima lună, pe lacul Vîrşolţ nu au fost depistate probleme, iar cei care au grijă de minunatul lac sălăjean s-au ocupat mai mult cu repopularea acestuia. Astfel, în ultimele două luni, lacul a fost repopulat cu alevin de ştiucă, dar şi cu peste o tonă de crap.

Astfel, aceste acţiuni sunt de apreciat, însă din păcate, aceste acţiuni pot fi afectate de oameni inconştienţi. Recent, pe lacul Vîrşolţ a avut loc un nou control, de această dată efectuat de Jandarmeria Sălaj, ajutaţi de paznicii lacului.

Din păcate, ca de fiecare dată, în urma controlului au fost depistate mai multe persoane care comiteau infracţiuni.

Au fost „pescari” care foloseau mai mult de patru beţe de pescuit, limita legală, însă au fost şi persoane care deţineau beţe cu mai mult de două cârlige, ceea ce din nou înseamnă comiterea unei infracţiuni, conform legislaţiei în vigoare. Toţi cei depistaţi au fost sancţionaţi.

„Cei care merg la pescuit, ar trebui să se intereseze mai întâi de legislaţia actuală, din moment ce vor să pescuiască”, ne-a spus Veronica Ispas.

De asemenea, AJVPS Sălaj – Clubul Pescarilor şi SGA Sălaj a dorit să informeze pescarii că în perioada 15 – 18 august pescuitul pe Vîrşolţ va fi interzis datorită lucrărilor topobatimetrice (determinarea gradului de comatare a cuvetei lacustrare).

 

55 Vizualizari
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Pescuit și Vânătoare