Connect with us

HANDBAL

Zece reuşite la “europene” pentru Roxana Varga

Ciobanu şi Varga de la HC Zalău au evoluat cu naţionala de tineret la Campionatul European din Olanda

Naţionala de tineret a României a avut parte de o săptămână extrem de grea. Turneul final al Campionatului European din Olanda a fost prilejul cu care fetele noastre au putut demonstra nivelul pe care l-au atins, dar şi nivelul “speranţelor” care vin din urmă şi care vor popula Liga Naţională.

Elevele lui Dumitru Muşi au reuşit să treacă cu bine peste faza preliminară a grupelor. În ultimul meci, tricolorele au pierdut în faţa Sloveniei, dar acest lucru nu a contat, deoarece România era calificată mai departe. Cel mai răsunător succes a fost cel din prima partidă, când tinerele noastre handbaliste au trecut la limită de selecţionata Rusiei. Apoi, în grupa principală, România a dat peste Olanda, gazda acestui Campionat European, şi peste Austria. Din păcate, am contabilizat două înfrângeri în cele două meciuri disputate, fapt care ne-a scos de pe traiectoria semifinalelor.

În aceste condiţii, am fost nevoiţi să jucăm pentru locurile V – VIII. În cale ne-a apărut selecţionata Croaţiei, care s-a ţinut ca şi un scai de fetele noastre. Cu toate acestea, româncele au reuşit să câştige la un gol diferenţă, aşa că performanţa putea fi îmbunătăţită în următorul meci, cel cu Suedia. Oboseala instaurată în rândul elevelor lui Dumitru Muşi a fost vizibilă. Plus, pe lângă acest aspect, au mai apărut şi câteva accidentări, care au dereglat puţin sistemul de joc. Nordicele au condus în permanenţă, aşa că selecţionata de tineret a României s-a mulţumit doar cu locul V.

În ceea ce ne priveşte pe noi, sălăjenii, trebuie să amintim faptul că în lot au fost prezente şi două handbaliste legitimate la HC Zalău, este vorba despre achiziţia din această vară, Roxana Varga şi Florentina Ciobanu. Cea mai folosită a fost Varga, care a reuşit să marcheze zece goluri pe durata întregului turneu. Cele mai multe, şase, au fost înscrise în partida cu Croaţia. Celelalte au fost marcate în meciurile cu Rusia (3) şi Olanda (1). Florentina Ciobanu, deşi se poate considera o jucătoare cu o oarecare experienţă la nivelul Ligii Naţionale, a înscris un singur gol, în ultimul meci al turneului, cel cu Suedia.                              Ciprian PETRAN

LOCURILE 5 – 6: România – Suedia 20 – 30 (11 – 15) – Ciobanu Florentina (1), Varga Roxana

LOCURILE 5 – 8: România – Croaţia 30 – 29 (14 – 14) – Ciobanu Florentina, Varga Roxana (6)

GRUPA I PRINCIPALÄ‚ – ARNHEM: România – Austria 22 – 24 (10 – 14) – Ciobanu Florentina, Varga Roxana; România – Olanda 27 – 39 (16 – 19) – Ciobanu Florentina, Varga Roxana (1)

RUNDA PRELIMINARÄ‚ – ALMELO: România – Slovenia 17 – 22 (9 – 10) – Ciobanu Florentina, Varga Roxana; România – Spania 25 – 19 (13 – 8) – Ciobanu Florentina, Varga Roxana; România – Rusia 26 – 25 (13 – 12) – Ciobanu Florentina, Varga Roxana (3)

 

loading...
Loading...
1 Comment

1 Comment

  1. sXSAmWjYe

    5 September 2011 at 5:33

    HHIS I should have tuhohgt of that!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in HANDBAL