Connect with us

FOTBAL

CS Barcău furnizează golgeterul campionatului

Sezonul 2010 – 2011 nu a fost unul prea reuşit pentru CS Barcău Nuşfalău. A avut la dispoziţie cam acelaşi prim-unsprezece pe care s-a bazat de atâţia ani încoace, dar problema a fost pe banca de rezerve, acolo unde, de la meci la meci, am regăsit din ce în ce mai puţini jucători. Ca atare, rezultatele au scăzut, iar după ce anul trecut devenise vicecampioană şi ajungea în posesia Cupei României, ne referim la cea din judeţ, a urmat o prăbuşire bruscă.

 

CS Barcău Nuşfalău a încheiat sezonul pe locul V, după ce Rapid Jibou a obţinut cele trei puncte din partida cu AS Chieşd la “masa verde”. Singura alinare pentru gruparea din comuna Nuşfalău este aceea că a furnizat golgeterul Ligii a IV-a. Acesta este Orban Robert. Mulţi ani la rând a fost privit ca un atacant de perspectivă al judeţului, însă a rămas blocat la acest nivel. Cu toate acestea, Orban a încercat să-şi facă datoria cât mai bine, devenind principalul om de gol al formaţiei sale. Nu mai puţin de şase goluri a avut avans faţă de principalul urmăritor, însă numărul acestora putea fi mult mai mare dacă nu ar fi irosit o sumedenie de ocazii clare.

 

Poziţia secundă în topul celor mai buni marcatori ai judeţului îi revine lui Flavius Ilieş. Fostul căpitan de echipă al campioanei din 2010, Someşul Ileanda, a ajuns la Dumbrava Gâlgău după desfiinţarea grupării de pe Someş. A avut nevoie de puţin timp pentru a se integra în mecanismul lui Aurel Pintican, iar când a făcut-o, a devenit o adevărată spaimă pentru portarii adverşi. Viteza de reacţie şi execuţiile de mare atacant l-au transformat într-un preferat al tribunei, mai ales că originile sale sunt aproape de Gâlgău Almaşului, mai exact în Surduc.

Tot pe treapta a doua, cu 25 de goluri, s-a situat şi Adrian Fărcaş, golgeterul Jiboului. Practic, fără reuşitele şi evoluţiile sale, fără să supărăm pe nimeni, locul Rapidului ar fi fost undeva pe la mijlocul clasamentului. Deşi situaţia echipei din toate punctele de vedere este una catastrofală, Adrian Fărcaş, care este şi directorul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Sălaj, continuă să joace din plăcere pentru echipa oraşului natal. Şi o face destul de bine, amintind în dese rânduri de fotbalistul care se remarca la Baia Mare sau la FC Zalău. Ocupat cu funcţia actuală, Fărcaş a mai redus din turaţia motoarelor, dar tot a rămas acel atacatn imprevizibil şi percutant.

 

Podiumul este încheiat de Tudor Ulmeanu, unul dintre cei mai apreciaţi şi lăudaţi jucători din campionat. Pe unde a trecut, şimleuanul a devenit un lider al echipei, nu numai prin caracterul său şi dorinţa de victorie, ci şi prin eficacitatea sa. Şcolit la grupele de juniori ale Mobilei, devenit apoi căpitanul Silvaniei în Liga a III-a, Tudor Ulmeanu a căpătat şi mai multă experienţă. Din păcate, nu a fost reţinut în lotul cu care gruparea de la poalele Măgurii a abordat Liga a II-a, dar tot ce a învăţat în decursul acestor ani la un nivel înalt i-au folosit în judeţ, unde a devenit golgeterul echipei Flacăra Halmăşd.

 

Şi Cosmin Savu a prins podiumul celor mai buni marcatori ai Sălajului. Atacantul originar din judeţul Cluj s-a remarcat mai întâi în Liga a V-a, la Rabexim Almaşu. Acea echipă s-a retras din campionat după trecerea prematură în nefiinţă a primarului Eugen Uivari, susţinătorul Rabeximului. Parcă Savu a presimţit destrămarea echipei, aşa că s-a transferat la Gloria Bobota. "n scurt timp, jocul grupării conduse de Gheorghe Blăjan s-a orientat pe rapidul Savu, dar acesta şi-a mai pierdut din calităţi după ce a luat proporţii, ne referim la greutate. Şi aşa, Cosmin Savu rămâne unul dintre atacanţii buni ai Ligii a IV-a.

 

Aproape de a prinde podiumul a fost George Porumb, tânărul atacant al echipei Someşul Someş Odorhei. Deşi lucrurile s-au mai dezumflat pe finalul sezonului la echipa de pe Someş, George Porumb a evoluat în nota lui obişnuită. Conştiincios şi dispus la efort, vârful Someşului a străpuns de 18 ori porţile adverse, arătând că are un cuvânt de spus în fotbalul sălăjean.

 

La un gol în urma sa se află Adrian Dregan (Flacăra Halmăşd) şi Călin Balotă (AS Venus Măerişte). Dregan este căpitanul echipei Flacăra şi putea să-şi treacă în cont un număr mai mare de goluri dacă nu ar fi dat dovadă de altruism în multe meciuri din sezonul care s-a încheiat. Călin Balotă nu prea apare în joc, dar este foarte eficient. De multe ori a fost marcat cu lejeritate de fundaşii echipelor adverse, iar acesta a profitat de acest aspect şi a marcat goluri importante pentru Venus, care a fost revelaţia returului.

 

În acest clasament urmează tot un jucător de la AS Venus Măerişte, este vorba despre Andrei Chiş. În lipsa lui Ioan Micle, Chiş a fost responsabil cu spectacolul şi cu ruperile sale de ritm care au destabilizat defensivele adverse. Nu a rămas dator nici la capitolul goluri spectaculoase, reuşind să-i învingă cu execuţii extraordinare pe câţiva dintre portarii experimentaţi ai campionatului.

 

Cu 14 goluri marcate în sezonul 2010 – 2011, Ovidiu Moldovan ocupă poziţia a VII-a. Atacantul jibouan putea mai mult, însă atenţia sa a fost atrasă mai mult de BAC decât de fotbal. Aşa, randamentul său a scăzut, dar rămâne un jucător de perspectivă. Nu întâmplător a fost în atenţia celor de la FC Zalău.

Ei bine, abia pe locul VIII găsim un reprezentant al campioanei Meseşul Treznea. Vorbim aici despre Ionuţ Jeler. Acesta nu este un atacant în adevăratul sens al cuvântului, ci mai mult un mijlocaş ofensiv. Format la FC Armătura, Jeler demonstrează că ştie exact unde să se plaseze pe durata unui meci, de aici rezultă şi cele 13 goluri marcate în decursul campionatului trecut.

Cu acelaşi număr de goluri se mândreşte şi Isai Făzăcaş. Împreună cu Flavius Ilieş, cei doi alcătuiesc linia de atac a vicecampioanei Dumbrava Gâlgău. Trebuie să spunem că Făzăcaş a absenatat de la câteva meciuri din pricina serviciului. Poate aceasta ar fi una din explicaţiile faptului că a marcat de doar 13 ori.

 

În această enumerare urmează Florin Sestraş.Originar din comuna Hida şi care, la un moment dat, intrase în atenţia echipei FC Armătura Zalău, Sestraş a fost cooptat în lotul Meseşului Treznea. Atacantul nu a înşelat aşteptările şi a răsplătit cu 13 goluri încrederea care i-a fost acordată. Ce-i drept, acesta a funcţionat mai mult ca şi un vârf de careu, dar au existat şi meciuri când şi-a putut pune în valoare tehnica şi viteza pe părţile laterale ale terenului.

La egalitate cu Sestraş este Emil Borz. Crescut şi el la Şimleu Silvaniei, la fel ca şi Tudor Ulmeanu, Borz a încercat fel şi fel de variante. A apărat culorile Interului din Cizer pe vremea când acesta evolua în Liga a V-a. Dar, acum, a ajuns în curtea grupării din Halmăşd. Şi aici a evoluat în nota lui obişnuită. Ştiinţa jocului l-a ajutat să fie considerat unul dintre cei mai periculoşi atacanţi ai Ligii a IV-a.

 

Aceştia sunt cei mai buni marcatori ai Ligii a IV-a Sălaj, însă mai sunt atâţia şi atâţia jucători valoroşi în judeţul nostru, care joacă din plăcere. Chiar şi aşa, se dăruiesc exemplar, îşi sacrifică timpul liber pentru a juca într-o competiţie oficială, care le aduce aminte de perioada junioratului, făcut pe la diverse grupări din Sălaj. Nu îi vom omite nici pe cei care joacă fotbal doar din plăcere şi care nu au avut ocazia de a juca pentru grupele de juniori ale unei formaţii din judeţ. Merită felicitări toţi aceştia, dar ne-am bucura să vedem că atenţia oamenilor de fotbal ai judeţului se îndreaptă mai mult spre acest fenomen, care, trebuie să recunoaştem, este în suferinţă. După evenimentele din ultima perioadă, se pare că este necesară o restructurare a lucrurilor la toate capitolele.                                                       Ciprian PETRAN

Clasamentul golgeterilor:

 1. ORBAN Robert (CS BARCÄ‚U NUŞFALÄ‚U)      –  31

 2. Flavius ILIEŞ (Dumbrava Gâlgău)                     –  25

    Adrian FÄ‚RCAŞ (Rapid Jibou)                             – 25

 3. Tudor ULMEANU (Flacăra Halmăşd)                 – 20

     Cosmin SAVU (Gloria Bobota)                             – 20

 4. George PORUMB (Someşul Someş Odorhei)  – 18

 5. Adrian DREGAN (Flacăra Halmăşd)                   – 17

     Călin BALOTÄ‚ (AS Venus Măerişte)                   – 17

 6.  Andrei CHIŞ (AS Venus Măerişte)                    –  16

 7. Ovidiu MOLDOVAN (Rapid Jibou)                       – 14

 8. Ionuţ JELER (Meseşul Treznea)                        –  13

     Isai FÄ‚ZÄ‚CAŞ (Dumbrava Gâlgău)                    –  13

 9.  Florin SESTRAŞ (Meseşul Treznea)                 –  11

      Emil BORZ (Flacăra Halmăşd)                          –  11

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL