Connect with us

FOTBAL

SPECIAL. Bâlci la Adunarea Generală de la AJF Sălaj!


Întâlnirea de vinerea trecută a avut de toate. De la decizii importante şi felicitări, până la negocieri ca la piaţă pentru mărirea cu 10 – 20 de lei a baremului de observare. Şedinţa a adus în calcul până şi micşorarea veniturilor arbitrilor, iar un punct important aşteptat de toată lumea, adică înscrierea în Liga a IV-a a celor de la Sportig Zalău a fost aruncată la…etc. Astfel, mult mai importantă a fost considerată de şefii fotbalului din Sălaj discuţia din final, când vicepreşedintele AJF Sălaj – Ioan Barou – a aruncat praf în ochii delegaţilor, spunând că un trust de presă din judeţ poate să ofere şi până la 100 de milioane lei vechi pentru drepturile de imagine şi difuzare!!!


Sezonul fotbalistic 2017 – 2018 din Sălaj a început de câteva săptămâni, odată cu primele meciuri din Cupa României. Având în vedere că în această lună se dă startul şi campionatelor din Liga a IV-a şi Liga a V-a, AJF Sălaj a programat Adunarea Generală a membrilor afiliaţi, la care au răspuns prezenţi 40 de delegaţi. Întâlnirea de vineri, ce a avut loc la Complexul Severus din Zalău a început cu un moment mai trist şi s-a ţinut un minut de reculegere în memoria lui Marius Chechedi (fost jucător la CS Crasna) şi Vasile Moş (fost delegat la Someşul Someş Odorhei), care au trecut în nefiinţă în acest an.

Au urmat şedinţa propriu zisă, care a durat mai bine de două ore. Au fost discutate aspecte importante, dar şi câteva subiecte încinse, astfel că Adunarea Generală de vineri a avut şi momente în care a părut precum un bâlci. S-a ajuns şi la discuţii contradictorii, dar în final s-au hotărât câteva aspecte importante, care au intrat în vigoare încă din acest sezon.

Sporting nu a fost primită în Liga a IV-a, dar va evolua în Liga a V-a!

În timp ce FC Zalău se desfiinţează, în municipiu s-a format o nouă echipă de fotbal, care şi-a depus cerere de afiliere, dar şi de înscriere în Liga a IV-a. Acest aspect a fost dezbătut şi în Adunarea Generală de vineri, iar primarul comunei Mirşid – Călin Bereschi a fost cel care a ridicat problema. Răspunsul a venit imediat din partea preşedintelui AJF Sălaj, care a precizat că regulamentul nu permite ca o echipă nou înfiinţată să evolueze direct în Liga a IV-a.

“Dacă o echipă doreşte să se înscrie într-un campionat de Liga a V-a, putem să o afiliem după 6 luni. Nu putem să afiliem o echipă care se înscrie cu o săptămână sau cu două înainte de Adunarea Generală. Conform regulamentului de organizare nu există specificat ca o formaţie nou înfiinţată să fie primită direct în Liga a IV-a. Regulamentul spune că orice asociaţie sau club nou trebuie să pornească din ultimul eşalon fotbalistic. Membrii AJF pot face propuneri pentru ordinea de zi cu 60 de zile înainte de Adunarea Generală. Orice club care vrea să se înscrie la AJF Sălaj noi îl susţinem, însă doar conform regulamentelor”, a precizat Daniel Sabou.

 

În aceste condiţii, AS Sporting Zalău va putea evolua din noul sezon doar în Liga a V-a, iar oficialii formaţiei zălăuane şi-au făcut demersurile şi deja au înscris echipa în eşalonul al cincilea.

 

Noutate. Adversarul de la barajul pentru Liga a III-a se va stabili prin tragere la sorţi

După prezentarea ordinei de zi, preşedintele Daniel Sabou a ţinut să facă câteva precizări importante pentru noul sezon care au fost stabilite în întâlnirea pe care acesta a avut-o cu ceilalţi reprezenanţi de AJF-uri, dar şi cu preşedintele FRF – Răzvan Burleanu. Cel mai important aspect este cel legat de promovarea în Liga a III-a, astfel că adversarul de la baraj se va stabili din noul sezon, prin tragere la sorţi.

“FRF a hotărât ca din acest sezon să formeze şapte regiuni, iar fiecare judeţ să fie inclus într-o regiune. Sălajul face parte din regiunea a doua, din care mai fac parte judeţele Bihor, Satu Mare, Maramureş, Bistriţa-Năsăud şi Cluj. În luna februarie vom participa la o şedinţă şi atunci se va stabili prin  tragere la sorţi judeţul cu care vom pica la baraj. Prin această metodă se va evita orice suspiciune. Putem pica ani la rând cu acelaşi judeţ, dar campioana noastră poate întâlni şi un adversar mai uşor. Toate echipele care vor participa la baraj vor trebui să aibă viza medicală de la medicul sportiv, dar şi certificatul de identitate sportivă”, a spus Daniel Sabou.

Tot legat de o precizare venită din partea FRF, Daniel Sabou a adus la cunoştinţa delegaţilor că din sezonul 2020 – 2021, Federaţia a propus să se înfiinţeze o nouă ligă. “Este vorba de C2, unde echipele campioane din regiune, dar care nu promovează în Liga a III-a se pot înscrie în această ligă, unde vor fi repartizate formaţii din patru judeţe. Este o propunere care urmează să fie analizată”, a adăugat preşedintele.

Daniel Sabou a mai spus că AJF Sălaj a accesat şi un program la FRF prin care a primit o sumă de 5.000 de euro, din banii respectivi urmând se se achiziţioneze materiale sportive pentru echipele din campionatele judeţene. S-a mai discutat şi despre acel teren sintetic, care urmează să fie construit la Zalău  printr-un parteneriat FRF – Primăria şi Consiliul Local. “În săptămânile următoare vom stabili împreună cu cei de la Primărie locaţia unde se va construi acest teren, la care vor avea acces toţi membrii afiliaţi”, a precizat Sabou.

 

AJF Sălaj va filma două meciuri pe etapă la Liga a IV-a!

Pentru noul sezon, oficialii de la AJF Sălaj vin cu ceva nou pentru echipe, astfel că în Adunarea Generală s-a decis ca în fiecare etapă, forul condus de Daniel Sabou să filmeze două meciuri pe etapă la Liga a IV-a. “Am primit o cameră video de la FRF, iar AJF Sălaj va mai procura încă una. Vom filma două meciuri pe etapă, probabil, meciurile care prezintă mai mare interes. Vom angaja noi două persoane care să se ocupe de acest lucru”, a declarat Daniel Sabou.

Pe acest subiect nu au întârziat să apară şi răspunsuri hazlii, tocmai din partea vicepreşedintelui AJF – Ioan Barou. “Mai bine îi punem la arbitru cască în cap şi camera video pe cap”, a spus Barou.

Gloria Bobota şi AS Venus Giurtelecu au fost dezafiliate

Pe ordinea de zi a şedinţei de vineri a avut loc un punct legat de afilieri şi dezafilieri. Astfel s-a votat ca Gloria Bobota şi Venus Giurtelecu să fie dezafiliate, având în vedere că aceste echipe s-au retras din campionatele judeţene.

“Cu tot efortul depus de noi, de a readuce spiritul fotbalistic pe aceste melaguri, se pare că nu s-a putut. În final, cei de la Gloria Bobota ne-au lăsat şi cu o gaură de 4.000 de lei, iar omul pe care am contat, Vasile Mureşan s-a făcut nevăzut”, a precizat secretarul AJF Sălaj, Leontin Moga.

Au fost afiliate în schimb, AS Carastelec şi Unirea Cristolţ, care au activat în ultimul an în Liga a V-a şi au dat dovadă de seriozitate din toate punctele de  vedere.

Modificare importantă: Liga a IV-a va avea în componenţă 14 echipe!

O lungă şi amplă discuţie a avut loc la punctul şase de pe orindea de zi şi anume propuneri şi modificări pentru sezonul 2017 – 2018. Din partea delegaţilor echipelor de la Liga a IV-a au venit mai multe propuneri legate de numărul jucătorilor sub 21 de ani sau chiar sub 19 ani, pe care o echipă să-i aibă pe toată durata jocului în teren.

“Aici în Sălaj, membrii afiliaţi pot decide cu câţi jucători sub 19 ani sau sub 21 de ani se poate juca, însă la baraj, trebuie să ne supunem  regulamentului Federaţiei Române de Fotbal”, a anunţat Daniel Sabou.

Reprezentanţii de la CS Barcău Nuşfalău au propus să se joace cu doi jucători sub 20 de ani, Rapid Jibou a propus să se joace cu un junior, Dumbrava Gîlgău a optat pentru un singur jucător sub 21 de ani, în timp ce Unirea Mirşid a propus doi jucători sub 21 de ani. Până la urmă, s-a votat tot ca şi în sezonul trecut, astfel că fiecare echipă din Liga a IV-a va trebui să folosească pe toată durata jocului doi jucători sub 21 de ani.

Tot legat de Liga a IV-a, să spunem că s-a modificat numărul participantelor. Dacă în sezonul trecut au fost 16 formaţii, în noua stagiune vor activa doar 14 echipe. “Ştiţi foarte bine că Gloria Bobota s-a retras, iar câştigătoarele seriilor din Liga a V-a nu şi-au exprimat dorinţa de a promova în Liga a IV-a”, a precizat preşedintele.

În aceste condiţii a fost sărită din schemă Inter Pericei, care a terminat pe penultimul loc în sezonul trecut. Chiar dacă avea condiţii pentru eşalonul superior gruparea condusă de Balla Istvan este nevoită să se întoarcă în Liga a V-a, după ce în Adunarea Generală, membrii afiliaţi au decis ca Liga a IV-a să pornească la drum cu 14 echipe.

 

Discuţii aprinse pe seama statului AJF Sălaj: “Sunteţi impostori”, a spus Radu Mate

Propunerea ca Liga a IV-a să aibă în componenţă 14 echipe a avut 10 voturi, dar şi o abţinere din partea primarului comunei Nuşfalău – Radu Mate, care este şi conducător la CS Barcău.

“Până nici AJF Sălaj nu este în regulă nu se poate face treabă. Avem doi vicepreşedinţi de AJF care sunt şi conducători de echipe şi nu ar avea voie. Este normal ca eu să fiu suspendat pentru faptul că domnul vicepreşedinte Horaţiu Bogar a intrat în vestiare la Nuşfalău să se bată cu fotbaliştii? După acel meci ne-am ales cu suspendări şi a contat acest lucru în lupta pentru titlu”, a spus Radu Mate.

După această discuţie, s-a deviat de la subiect şi s-a ajuns până la consultarea statului de la AJF Sălaj, cu toată că acest lucru nu era pe ordinea de zi. Pentru a lămuri acest subiect, reprezentantul de la Rapid Jibou a citit paragraful din statut.

“Pe timpul mandatului lor, membrii Comitetului Executiv nu vor putea reprezenta ca şi delegaţi cluburi din care fac parte şi nu au drept de vot în Adunarea Generală”, a reprodus Marius Stana.

Nervii au atins cote mari, astfel că primarul comunei Nuşfalău – Radu Mate a avut o reacţie dură asupra conducerii de la AJF, după citirea acestui paragraf: “Sunteţi nişte impostori”, a tunat conducătorul de la Nuşfalău în cadrul Adunării Generale.

Olimpic Bocşa şi Cetatea Buciumi trebuie să joace în altă parte până la rezolvarea problemelor de la teren!

Încă de anul trecut, tot în cadrul unei Adunări Generale, s-a hotărât ca din sezonul 2017 – 2018, echipele care nu au condiţii să nu mai fie primte în Liga a IV-a. Dintre cele 14 combatante, doar Olimpic Bocşa şi Cetatea Buciumi au probleme legate de infrastructura sportivă, astfel că vor fi nevoite se joace în altă parte până la rezolvarea acestora.

“Sunt două echipe care nu au condiţii, Olimpic Bocşa şi Cetatea Buciumi. Am înţeles că la Buciumi nu este apă, iar la Bocşa încă nu sunt finalizate vestiarele. Dacă nu au condiţiile necesare până la începerea campionatului, cele două echipe au posibilitatea să joace în altă parte, dar nu mai mult de patru etape”, a declarat Daniel Sabou.

Această problemă îl vizează în pe vicepreşedintele Ioan Barou, cel care este şi conducător la Olimpic Bocşa.

“La Bocşa vom încerca să facem vestiarele, dar deocamdată actualul primar nu a fost în stare să ne plătească arbitrajul, însă noi suntem printre singurele echipe care am plătit toate taxele şi arbitrajele la AJF din fonduri proprii. Vă garantez că dacă încă eram primar, vestiarele erau finalizate de mult. Am început lucrările şi am introdus apa, dar i-am cerut domnului primar să îmi dea pe 49 de ani tot terenul să îl concesionez, după care vom finaliza lucrările. Dar ca să fac o paranteză, lumea spune că nu prea sunt condiţii la Bocşa, însă  nici la alte terenuri nu a funcţionat apa în perioada rece”, a susţinut Ioan Barou.

 

Liga a V-a va avea tot două serii

După ce subiectul Ligii a IV-a a fost dezbătut  s-a trecut la Liga a V-a, eşalon care va începe pe data de 27 august. Şi aici s-a discutat despre numărul jucătorilor sub 19 ani sau sub 21 de ani, pe care trebuie să-i folosească o echipă pe toată durata jocului. Au fost trei propuneri, dar cele mai multe voturi a avut varianta cu un jucător sub 21 de ani, la fel ca şi în sezonul trecut.

Şi în campionatul următor vor fi formate tot două serii, Est şi Vest, însă având în vedere că au apărut şi câteva nume noi, una dintre ele va avea 16 echipe. Înscrierile continuă până pe data de 10 august, după care va fi stabilită componenţa celor două serii, cât şi programul competiţional.

Cum în ultima perioadă au fost şi unele acte de indisciplină ce s-au lăsat cu violenţe, AJF Sălaj îşi doreşte ca la fiecare meci “problemă” să fie trimis şi un echipaj de poliţie.

“Am avut o discuţie cu cei de la poliţia judeţeană, iar la meciurile cu grad ridicat de dificultate şi unde sunt riscuri să trimită câte un echipaj. S-au întâmplat mai multe lucruri urâte în ultimul campionat, pe care sperăm să le eliminăm”, a precizat preşedintele Daniel Sabou.

Cât despre condiţiile minime la Liga a V-a, s-a discutat ca fiecare echipă să aibă gard împrejmuitor.

Un subiect care s-a dezbătut intens a fost cel legat de opţiunea de disputare a unor meciuri sâmbăta, atât din Liga a IV-a, cât şi din Liga a V-a.

“Nu mai dorim cuplaje, astfel că echipele care doresc să joace meciurile de pe teren propriu sâmbăta, trebuie să ne anunţe cu  7 zile înainte de începerea campionatului. Dacă nu, fiecare va avea posibilitatea o dată pe tur şi o dată pe retur să îşi aleagă când să joace pe teren propriu sâmbăta. În caz că nu vom avea arbitri suficienţi, vom aduce şi din altă parte”, a spus preşedintele.

 

Campionatele de la juniori C, D şi E încep în 3 septembrie

Unul dintre aspectele pozitive din ultimii ani de la AJF Sălaj este faptul că la juniori C, D şi E, numărul de participante s-a mărit. Şi în noul sezon se anunţă o prezenţă mai numeroasă, iar până acum, AS Junior Ip este nou grupare care s-a înscris în campionatul de juniori D şi E. La copii şi juniori, campionatul începe în prima săptămână a lunii septembrie, iar programul competiţional urmează să fie stabilit în perioada următoare.

Legat de copii şi juniori, preşedintele de la AJF Sălaj a anunţat că se va face şi o selecţie la categoria 2004, iar cei mai buni jucători vor avea şansa să facă pasul spre lotul naţional. De această selecţie se va ocupa antrenorul Dan Lucaciu.

“Federaţia Română de Fotbal a venit cu un nou proiect, speranţa fotbalului la categoria 2004, iar în perioada 1 – 20 august şi la nivel de judeţ se vor organiza acţiuni de selecţie. Se va forma un lot de 22 de juniori, care vor putea participa mai departe spre loturile naţionale. Sunt convins că şi de la echipele din judeţ sunt copii talentaţi la 2004, care pot fi aduşi la selecţie. Cea mai mare parte dintre jucătorii care au jucat la nivel înalt, provin din mediul rural”, a relatat preşedintele.

Ca la piaţă Mărirea baremului observatorilor “licitat” vreo 20 de minute!

S-a ajuns şi la cel mai discutat şi până la urmă şi cel mai disputat moment, mărirea baremului la observatori, pentru care practic s-a făcut o “licitaţie” ce a durat mai bine de 20 de minute. Cu această propunere a venit însuşi preşedintele Daniel Sabou, care a  dorit ca baremul să fie mărit cu 20 de lei.

“Ştiu că echipelor din judeţ le este greu din punct de vedere financiar, dar vin cu o prounere, iar dacă dumneavoastră sunteţi de acord, vrem să mărim baremul la observatori cu 20 de lei. Avem riscul ca mulţi observatori să nu mai continue, fiindcă nu vor să îşi mai piardă o duminica pentru doar 50 de lei la Liga a V-a sau 70 de lei la Liga a IV-a”, a spus Daniel Sabou.

Din partea membrilor afiliaţi au venit reacţii adverse, iar majoritatea nu au fost de acord cu nicio mărire.

“Nu suntem de acord cu niciun leu în plus. Să nici nu vină observatori la Liga a V-a dacă o fac doar pentru bani”, a răspuns Iulian Vlaicu, conducătorul de la Recolta Agrij.

“Nu avem nevoie de observatori, decât la meciurile la care solicităm noi”, a spus şi Florin Mândruţiu, conducătorul de la Unirea Hereclean, în timp ce delegatul de la Voinţa Derşida a avut o reacţie şi mai dură.

“Plătim un observator ca să vină la meciuri ca şi la plajă, cu umbrela şi să  fie mână în mână cu arbitrii. S-a întâmplat aşa ceva la Derşida”, a spus Dorin Gorgan.

 

Vicepreşedintele Ioan Barou: “Bă’, dar voi nu ridicaţi mâna?”

Daniel Sabou a insistat pe acest subiect şi a spus că AJF Sălaj doreşte să întinerească corpul de observatori, astfel că a “micşorat miza”, făcând o propunere de doar 15 lei în plus la barem. Cu toate acestea, delegaţii  din Liga a V-a nu au fost de acord, cu excepţia lui Nagy Mihai, conducătorul de la Kemer Camăr care pe un ton mai vehement a solicitat ca baremul să fie mărit conform primei propuneri.

“Dacă nu vin observatorii la meciuri, ce facem?? Ne batem între noi şi ies scandaluri. Să mărim baremul cu 20 de lei, fiindcă nu este o sumă mare”, a spus oficialul de la Camăr.

Destul de nepotrivit a fost şi gestul vicepreşedintelui Ioan Barou, cel care a încercat să îl oblige pe un delegat din sală să ridice mâna!? “Bă’, dar voi nu ridicaţi mâna?”, a întrebat “vicele” AJF.

Replica nu a întârziat, astfel că profesorul Marius Rus – reprezentantul formaţiei Voinţa Horoatu Crasnei – a spus că nimeni nu îl poate obliga să voteze într-un fel sau altul.

Subiectul a devenit comic, în condiţiile în care din sală s-a propus ca şi în batjocură mărirea sumei doar cu 10 lei. După lungi parlamentari precum la piaţă, baremul de observare la Liga a IV-a a fost mărit cu 20 de lei, în timp ce la Liga a V-a mărirea s-a reuşit doar cu 10 lei, însă nu înainte ca din sală, unii delegaţi din Liga a V-a să vină cu o propunere tot hazlie: două, chiar trei beri după meci pentru observator!

 

Antrenorul de la Cetatea Buciumi a propus micşorarea baremului de arbitraj!

La fel ca şi pe terenul de joc, şi la Adunarea Generală, arbitrajul a fost “mărul discordiei”. De fapt, nici bine nu a fost deschis acest subiect şi antrenorul de la Cetatea Buciumi – Dan Lucaciu a propus micşorarea baremului de arbitraj.

“La un judeţ mic cum este Sălajul, baremul de arbitraj este foarte mare. Propun micşorarea lui”, a spus Dan Lucaciu.

La o astfel de propunere, preşedintele CJA Sălaj a luat atitudine şi a venit cu un răspuns cât se poate de dur.

“Şi eu pot să propun atunci să delegăm la meciurile din Liga a IV-a doar arbitri cursanţi! Este foarte uşor să vorbim despre arbitraj, o problemă pe care o putem dezbate zile întregi. Vedem greşei impardonabile şi la Liga Campionilor. Haideţi să ne raportăm la nivelul la care suntem. Nu ţin partea arbitrilor fiindcă cei care greşesc plătesc. Am avut doi arbitri excluşi în campionatul trecut şi 21 de arbitri suspendaţi între una şi şase etape. Şi noi luăm măsuri împotriva celor care greşesc”, a spus Bârjac.

La subiectul arbitraj, membrii afiliaţi au ridicat mai multe probleme legate de “cavalerii fluierului”, însă preşedintele CJA s-a făcut înţeles pentru fiecare delegat.

“Pot să vă garantez că arbitrajul este la nivelul fotbalului, poate chiar mai bun. Avem 69 de arbitrii, în condiţiile în care în ultimii ani am format peste 50 de arbitri.  Dacă facem un calcul, 80% dintre ei sunt formaţi în ultimii doi ani. Dacă venim şi cu alte măsuri împotriva arbitrilor legate de barem, o să rămânem fără ei. Nu este o soluţie să aducem brigăzi din afara judeţului la mai multe meciuri. Ca să evitem unele discuţii, am încercat să aducem câte o brigada la meciurile mai importante. Dacă stăm să calculăm numărul de jocuri în care aţi fost arbitraţi, greşelile la care ne raportăm este infinit mai mic decât jocurile reuşite pe care le-au avut majoritatea arbitrilor”, a mai adăugat Gabriel Bârjac.

O propunere hilară din partea vicepreşedintelui Ioan Barou a fost aceea de a interzice arbitrilor din cadrul CJA să mai arbitreze în Campionatul Judeţean de minifotbal.

“Toate clinciurile de pe terenul sintetic se plătesc pe teren mare. Propun ca toţi arbitrii din cadrul CJA Sălaj să nu mai arbitreze şi în campionatul de minifotbal, pentru a elimina aceste probleme”, a spus Ioan Barou, fără însă să fie băgat în seamă de membrii afiliaţi.

“Nu putem să îngrădim dreptul nimănui de a munci într-un loc sau altul. Până la urmă şi arbitri mai fac un ban în plus dacă arbitrează şi în alt loc”, a spus conducătorul de la Unirea Mirşid, Călin Bereschi.

 

AJF Sălaj a vrut să-i aburească pe delegaţii echipelor din Sălaj cu trusturi <fantomă> care plătesc 100 de milioane lei pentru drepturile de imagine!

Ani la rând, ziarul Sportul Sălăjean a promovat toate competiţiile organizate de AJF Sălaj, fie că a fost vorba de Liga a IV-a, Liga a V-a sau copii şi juniori. De la simple informaţii, am mediatizat toate întrecerile şi am detaliat fiecare meci în parte cu rezultate, marcatori, cronici, declaraţii şi clasamente la zi.

Ba mai multe, colegii noştri au fost prezenţi în teritoriu la meciuri, existând zile în care Sportul Sălăjean a avut reprezentanţi chiar şi la patru-cinci jocuri! Toate acestea s-au făcut pentru iubitorii fotbalului din judeţ, fără ca ziarul să aibă vreo pretenţie financiară de la AJF Sălaj sau de la echipele afiliate.

În ultima perioadă, însă, activitatea noastră a fost afectată de unii oficiali de la AJF Sălaj, care ne-au pus beţe în roate, iar acum s-a ajuns ca forul condus de Daniel Sabou să emită pretenţii la drepturile de imagine şi de difuzare. Astfel, vicepreşedintele Ioan Barou a aruncat praf în ochii delegaţilor şi a declarat că AJF Sălaj poate primi până la 100 de milioane lei vechi de la un anumit trust, cum ar fi Graiul Sălajului.

“Au fost unele discuţii la AJF legate de drepturile de imagine şi de difuzare. Peste tot în ţară, acest lucru se plăteşte către AJF. Şi de aici ar fi surse de venituri pentru echipele noastre. Sunt mai multe trusturi care şi-au manifestat interesul să scrie câte o pagină despre noi. Putem da drepturile la alţii care ne pot oferi chiar şi 100 de milioane lei vechi pe an. Spre exemplu cei de la Graiul Sălăjului. Noi nu vrem altceva decât să venim în sprijinul echipelor cu o sumă de bani”, a fabulat Ioan Barou.

Ceea ce nu ştie vicepreşedintele AJF Sălaj este faptul că există Asociaţii Judeţene de Fotbal din România, care – după ce au auzit şi chiar au văzut ziarul Sportul Sălăjean – au rămas impresionate şi şi-au manifestat dorinţa de a colabora cu noi. În schimbul imaginii şi a promovării activităţii fotbalistice realizate de noi, acestea erau pregătite să ne plătească pentru munca depusă…

În paranteză, vrem să precizăm că colegii de la Graiul Sălajului – adică trustul de care preciza Ioan Barou – nu a avut nicio intenţie şi nu a avut niciun contact cu AJF Sălaj pe acest subiect. Totodată, cei de la Graiul nu şi-au manifestat niciodată “dorinţa” de a plăti o muncă prin care imaginea să şi-o facă… AJF Sălaj!? Aşadar, nu mai minţiţi!

Noi, ne-am bucura ca echipele din Sălaj să câştige mai mulţi bani, însă nu ştim dacă aceasta este cea mai bună sursă de venit, după cum spun conducătorii de la AJF. În schimb, însă, cei care au fost aleşi la alegerile de acum doi ani şi ceva ar trebui să găsească alte surse. Spre exemplu, sponsorii pe care preşedintele Daniel Sabou i-a promis în timpul campaniei!

 

Călin Bereschi – primarul comunei Mirşid: “Am ajuns la penibilităţi”

De fapt şi conducătorii formaţiilor din Sălaj au sesizat penibila propunere a vicepreşedintelui Ioan Barou care nici măcar nu a ajuns în pragul de a fi votată, iar delegaţii de la unele echipe  precum Rapid Jibou, Recolta Agrij sau Unirea Hereclean au spus că informaţiile trebuie să ajungă într-un ziar de sport şi nu altundeva.

Cel mai categoric a fost primarul comunei Mirşid, Călin Bereschi, care a întrerupt momentul jenant, s-a ridicat în picioare spunând  următoarele.

“Am ajuns la penibilităţi. Nu puteţi negocia, ci doar licita şi să cereţi oferte de la anumite publicaţii. Problema este că cei de la Sportul Sălăjean nu v-au obligat să faceţi un lucru. Dânşii doresc doar să promoveze fotbalul din judeţ”, a spus primarul, care a tras şi o concluzie după Adunarea Generală de vineri.

“Pot spune că interesul este mare pentru fotbal, iar acesta este un lucru bun. Lucrurile la nivel de judeţ s-au îmbunătăţit şi eu mă duc cu drag în multe locuri la fotbal şi văd condiţii. Acest lucru se datorează tuturor celor care ne implicăm. În final vreau să-l felicit pe domnul Gabriel Bârjac, pentru faptul că a reuşit într-un judeţ mic, cu resurse puţine să facă lucruri bune în arbitraj. Arbitrii din Sălaj, chiar arbitrează bine. Îl felicit şi pe domnul preşedinte, mai ales pe domnul secretar Leontin Moga pentru cât suflet pune şi cât se implică. Este foarte important că există o transparenţă totală, iar lucrurile merg într-o direcţie bună”, a precizat conducătorul de la Unirea Mirşid.

 

VEZI AICI o GALERIE FOTO și VIDEO de la ședință

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL