Connect with us

Pescuit și Vânătoare

SPECIAL. În România s-a desfăşurat primul concurs de pescuit sportiv destinat nevăzătorilor


În ţara noastră a avut loc un special eveniment, o premieră naţională, odată cu desfăşurarea unui concurs de pescuit sportiv destinat nevăzătorilor


Pescuitul este un mod de relaxare practicat de foarte multă lume de pe întreg mapamondul, un hobby care pe lângă relaxare, te ajută să îţi “încarci bateriile” la nevoie.

Sigur, pescuitul nu este doar un hobby, ci şi un sport în care au loc diverse competiţii oficiale. Judeţul Sălaj are un reprezentat de seamă în competiţiile oficiale, în persoana lui Adrian Farkas, unul dintre cei mai buni pescari sportivi naţionali. Adi va participa şi la Campionatul Mondial de pescuit sportiv pe cluburi, în această săptămână. Sălăjeanul face parte din echipa României, alături de Koszorus Boti, Doru Poiană, Andrei Bucur, Mihai Mărginean şi Lucian Petruta.

Totuşi, pescuitul este destinat oricui, iar acest lucru s-a dovedit recent, la Galaţi. Astfel, joi, 27 iulie, la Balta Zătun, a avut loc un concurs destinat nevăzătorilor, acest concurs fiind o premieră naţională.

Specialul eveniment a fost organizat de Asociaţia Nevăzătorilor, în colaborare cu Consiliul Judeţean Galaţi, care a pus la dispoziţie infrastructura necesară.

Cei care au participat la concurs au primit ustensile special, dotate cu clopoţei. Chiar dacă este o premieră pentru România, astfel de concursuri sunt o tradiţie în alte ţări.

Să spunem că la competiţie au participat un număr impresionant de 15 nevăzători, aceştia fiind însoţiţi de câte o persoană fiecare.

„Acest sport se practică cu succes în alte ţări de mult timp, eu personal am participat la un astfel de concurs. M-am gândit că ar fi bine să-l implementăm şi în România. Este pentru prima dată în ţară când se organizează un concurs de pescuit sportiv pentru nevăzători. La acest concurs participă 15 nevăzători, plus 15 însoţitori. Sculele de pescuit pentru nevăzători sunt dotate cu clopoţei”, a spus preşedintele Asociaţiei Nevăzătorilor din Galaţi, Vasile Ilieş.

La final, să spunem că marele câştigător a fost Valentin Bucur, cu un şalău de 2,635 kg, în timp ce pe locul secund s-a clasat Anişoara Bălan, cu o captură de 654 de grame. Podiumul a fost completat de Iancu Neagu, cu 167 de grame.

Sursa: adevarul.ro

Sursa foto: facebook Asociaţia Nevăzătorilor Galaţi

36 Vizualizari
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Pescuit și Vânătoare