Connect with us

BOX

Boxul intră în… priză. Pugiliştii de la CSM Zalău se pregătesc de Naţionalele de juniori


Nu mai puţin de şapte sălăjeni se află acum sub comanda maeştrilor Ioan Dragoş şi Ioan Popa pentru  Campionatul Naţional de  la Târgovişte. „Chiar dacă majoritatea au promovat de la categoria cadeţi, avem speranţe la vreo două-trei medalii”, spune antrenorul Ioan Dragoş


După o mică vacanţă, sportivii secţiei de box de la CSM Zalău au revenit la antrenamente. Aceasta, deoarece o nouă ediţie a Campionatului Naţional de juniori  se pregăteşte de start. Competiţia se va desfăşura în perioada 8 – 13 august, la Târgu Jiu, iar în ring vom regăsi nu mai puţin de şapte puglilişti de la CSM Zalău, cinci pregătiţi de Ioan Dragoş (Marinel Zaharie, Bogdan Mierloi, Eduard Şerban, Denis Stoica şi Raul Popan) şi doi pregătiţi de Ioan Popa (George Sabău şi Paul Magdaş).

Ei au revenit la antrenamente de aproape două săptămâni, iar în week-end vor face şi câteva meciuri de verificare în capitala Maramureşului, alături de boxeri din Baia Mare şi Baia Sprie.

Chiar dacă clubul de la poalele Meseşului va deplasa la Naţionale un lot destul de numeros, şansele nu pot fi pe acelaşi nivel, având în vedere că – în această vară – majoritatea sportivilor au făcut pasul de la categoria cadeţi la juniori.

„Singurul pugilist cu experienţă la juniori este Paul Magdaş, deoarece ceilalţi se vor afla acum la prima competiţie importantă la această categorie. Va fi greu. Însă, chiar dacă majoritatea au promovat de la categoria cadeţi, noi avem speranţe la vreo două-trei medalii”, a punctat maestrul Ioan Dragoş.

Să mai spunem că la ediţia trecută a Naţionalelor de juniori, desfăşurată tot la Târgu Jiu, Sălajul a avut o singură medalie: bronzul cucerit de Darius Forai.

La Naţionalele de cadeţi, însă, CSM Zalău a reuşit să cucerească cinci medalii, prin Denis Stoica, medalie de aur, cel care a devenit şi campion naţional, Bogdan Mierloi (argint), Eduard Ştefan (argint), Marinel Zaharie (bronz) şi Andrei Criste (bronz). Primii patru vor intra în ring la Târgu Jiu. Din păcate, Andrei Criste a fost obligat să renunţe la activitatea de performanţă, după ce a plecat în Spania cu familia. În fine, să precizăm faptul că în luna august vor intra în focul competiţiilor şi fete de la CSM Zalău, deoarece în perioada 20 – 28  august va avea loc Campionatul Naţional feminin, la categoriile juniori, tineret şi seniori.


Pugiliştii de la CSM Zalău, care vor  fi prezenţi la Naţionalele de juniori:

cat. 46 kg: Marinel Zaharie; cat. 57 kg: Bogdan Mierloi

cat. 60 kg: George Sabău; cat. 63 kg: Eduard Şerban

cat. 66 kg: Denis Stoica; cat. 80 kg: Paul Magdaş

cat. +80 kg: Raul Popan


 

35 Vizualizari
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in BOX