Connect with us

DIVERSE

O jucătoare de la HC Zalău apără poarta României la Campionatul European de tineret


Portăriţa transferată în această vară la Zalău, Raluca Kelemen face parte din lotul naţionalei U 19, care în aceste zile participă la turneul final din Slovenia, acolo unde România debutează în această după-amiază contra naţionalei Ungariei


Transferată în această vară de la CSS Caracal, Raluca Kelemen încă nu a apucat să facă cunoştinţă cu colegele de la HC Zalău. În luna iunie, tânăra ”portăriţă” a făcut parte din lotul naţionalei U 19, care a participat la Trofeul Carpaţi pentru tineret de la Constanţa, unde ”tricolorele” s-au clasat pe primul loc.

Chiar dacă reunirea grupării de sub Meseş a avut loc la începutul lunii iulie, Raluca Kelemen nu a putut face pregătirea cu echipa de club, având în vedere că tânăra ”portăriţă” a fost selecţionată de Ion Crăciun în lotul pentru Campionatul European U 19.

Nelipsită de la loturile naţionale de junioare, iar acum şi de la tineret, Raluca Kelemen va apăra poarta României, la turneul final ce se va desfăşura în Slovenia.

Naţionala U 19 pregătită de Ion Crăciun face parte dintr-o grupă destul de dificilă, cu Ungaria, Suedia şi Olanda şi urmează să debuteze la turneul final, chiar în această după-amiază în faţa Ungariei.

Primele două echipe din grupa A se califică în grupa principală M1, acolo unde se vor lupta pentru calificarea în semifinale cu primele două clasate din grupa B (Rusia, Croaţia, Norvegia, Macedonia)

În clasamentul general all-time al medaliilor la CE tineret, România ocupă un  loc 3, după Danemarca şi Rusia. Naţionala de tineret a României a devenit campioană europeană în 1998 şi 2000, iar ultima medalie la un Campionat European de Tineret a fost obţinută în 2007, atunci când echipa condusă în teren de Cristina Neagu a cucerit medalia de bronz.

Să mai spunem că în atenţia naţionalei de tineret este şi Alexandra Bojan, o altă handbalistă care a venit în această vară la HC Zalău. Chiar în primăvară, interul care a venit sub Meseş tot de la CSS Caracal a fost convocată la lotul şi a participat cu naţionala U 19 la turneul de calificare pentru Campionatul European.

Iată lotul naţionalei U 19 la turneul final:

Jucătoare: Banciu Alexandra, Badea Alexandra, Bucur Daria, Petruş Raluca, Hossu Daciana, Panaite  Andreea,  Nagy Elena, Kelemen Raluca, Popescu Teodora, Tecar Andreea, Târcă Sorina, Severin Alexandra, Verde Narcisa,  Leuştean Ionela, Gijulete Ana Maria, Lăcătuş Claudia, Văcariu Ana.

Staff:   Ion Crăciun (Antrenor principal), Jaume Fort (Antrenor secund), Lavinia Vlangar (asistent), Cristinel Gigiu  (Maseur), Florentina Toniţă (Psiholog), Nicoleta Alexandrescu (conducător delegaţie) şi Bogdan Petrescu (video analist)

Programul tricolorelor:

Ungaria – România, 27 iulie, ora 14.00

România – Suedia, 28 iulie, ora 16.00

România – Olanda, 30 iulie, ora 16.00

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in DIVERSE