Connect with us

HANDBAL

Zalauancele au jucat cu trofeul pe masa!

Handbalul feminin este cel mai prolific sport de echipă din ţara noastră, iar acest lucru este oglindit atât de rezultatele pe plan internaţional ale echipelor de club, cât şi ale echipei naţionale. Acest lucru este posibil datorită unui campionat puternic şi destul de echilibrat, singura excepţie fiind Oltchim Râmnicu Vâlcea. Acest lucru s-a văzut şi la turneul Supercupei României, organizat la finalul săptămânii trecute la Cluj-Napoca, cu ocazia împlinirii a 75 de ani de existenţă a Federaţiei Române de Handbal. Doar patru echipe s-au luptat pentru trofeul pus în joc, este vorba despre echipele care la finalul sezonului trecut s-au clasat pe primele patru locuri, Oltchim Râmnicu Vâlcea, “U” Jolidon Cluj-Napoca, CSM Bucureşti şi HC Zalău.

 

In meciul de deschidere al turneului, handbalistele noastre au produs surpriza, luând faţa clujencelor şi calificându-se în finala mare. Insă, până acolo, Georgiana Ciuciulete şi colegele ei au avut multe de pătimit. La un moment dat, conduceau cu 5 – 4, dar ultimele minute ale primei reprize au fost de coşmar pentru HC Zalău. La pauză, vicecampioana avea un avans de cinci goluri (17 – 12) şi soarta partidei părea pecetluită. La reluare, zălăuancele au evoluat mult mai determinate, asta şi graţie intervenţiilor miraculoase ale tinerei portăriţe Adina Mureşan. Practic, aceasta a dat un plus de încredere echipei noastre, care s-a descurcat bine, pe urmă, şi pe faza de atac, apropiindu-se ameninţător de clujence. Finalul a fost unul de foc, Valeria Beşe si compania ieşind învingătoare.

In celălalt meci, Oltchim Râmnicu Vâlcea a zdrobit CSM Bucureşti. Deci, în marea finală, disputată sâmbăta trecută, HC Zalău a dat peste Oltchim Râmnicu Vâlcea. Dacă în primul meci zălăuancelor erau cotate cu şanse mici de a se impune în faţa vicecampioanei, în ultimul act al turneului şansele handbalistelor noastre erau şi mai mici. Cunoaştem deja forţa şi potenţialul Oltchimului, însă, spre lauda lor, fetele noastre s-au dăruit exemplar. Ba chiar au fost momente când HC Zalău a jucat de la egal la egal cu mult mai bine cotata ei adversară. Acest lucru nu a fost suficient pentru a spera la obţinerea trofeului, dar un lucru este cert. HC Zalău este pe drumul bun, cu toate că abordează aceeaşi politică de ani de zile: promovarea tinerelor tlente ale handbalului românesc. Nu ne rămâne decât să sperăm că vom vedea aceeaşi atitudine şi în campionat.

Rezultatele turneului:

“U” Jolidon Cluj-Napoca – HC Zalău 24 – 25 (17 – 12)

Oltchim Râmnicu Vâlcea – CSM Bucureti 45 – 25 (2 0 -14)

"U" Jolidon  – CSM Bucureşti 32 – 25 (18 – 13)

Oltchim – HC Zalău 33 – 26 (18 – 13)

 

Loading...
3 Comments

3 Comments

 1. sugu

  8 August 2011 at 17:52

  nu mai schimbati titlu cand sunt ceva comentarii !e de prost gust!e cenzura pe facalie!

 2. piticu

  9 August 2011 at 18:56

  onicasule de ce cenzurezi cand e vorba de tine.cand e de altcineva lasi. esti penibil!

 3. ?

  10 August 2011 at 1:38

  sugule cand primesti premiul pt. jocul X si 0 ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL