Connect with us

DIVERSE

Olimpiada încrederii şi a solidarităţii, un amplu eveniment sportiv pentru Florin Răcoare!


Această acţiune sportivă ce va avea loc pe Stadionul Municipal “Gheorghe Guşet” va cuprinde competiţii de fotbal, atletism, tenis de masă, fitnes în aer liber şi oină va avea ca scop strângerea de fonduri pentru ajutorarea zălăuanului Florin Răcoare, cel care are nevoie de un transplant de măduvă, la o clinică din Turcia


Un întreg Sălaj – şi nu numai – este alături de zălăuanul Florin Răcoare, care la 30 de ani a fost diagnosticat cu leucemie, cu doar două luni înaintea nunţii. De la mic la mare, oamenii donează sume de bani, dar şi bunuri de toate felurile, care ulterior sunt materializate tot în bani prin licitaţii pe un grup special de pe Facebook.

De 120.000 de euro are nevoie tânărul zălăuan pentru a merge la o intervenţie chirurigicală în Turcia, iar pentru strângerea a cât mai multor fonduri, în oraşul de sub Meseş se va organiza şi o amplă acţiune sportivă.

În acest sens, luni, la Baza Sportivă “Onix” Traian a avut loc o conferinţă de presă, unde au fost date publicităţii mai multe detalii. “Olimpiada încrederii şi a solidarităţii” se numeşte amplul eveniment ce va avea loc în perioada 5 – 6 august, pe Stadionul Municipal “Gheorghe Guşet” din Zalău, unde vor avea loc competiţii de fotbal, ateltism, oină, tenis de masă, dar şi aerobic în aer liber.

“Am fost desemnat de grupul de iniţiativă “Reuşim Împreună” să vorbesc în numele lor. Odată cu acest grup, românii au înţeles că Florin Răcoare poate să fie oricare dintre noi. Românii dovedesc întregii lumi la ora asta că sunt calzi şi solidari. Viaţa unui om este nepreţuită. Ştiţi că trebuie să adunăm o sumă de 120.000 euro. Noi ne-am decis să refuzăm să credem că viaţa unui om valorează 120.000 de euro. Viaţa unui om este mai presus de sumele de bani care se vehiculează la ora asta. Florin Răcoare nu este primul caz din această ţară, dar va fi primul care va reuşi. Sperăm ca Florin Răcoare şi grupul “Reuşim Împreună” să devină un simbol de trezire a tuturor românilor”, a declarat Laurenţiu Ciocoi, unul dintre organizatorii acestui amplu eveniment sportiv, care a dorit să mulţumească tuturor celor care se implică la această acţiune dar şi celor care au contribuit cu sume de bani pentru cazul Florin Răcoare.

“Noi demonstrăm împreună că 120.000 de euro se pot aduna şi nu este suma pe care un om trebuie să o plătească pentru ca să trăiască”, a spus Laurenţiu Ciocoi

 

La acţiunea caritabilă început de mai puţin de două săptămâni, sălăjenii şi nu numai au demonstrat că au suflet bun, astfel că suma necesară intervenţiei chirurgicale este acoperită în proporiţie de 70%. “Florin Răcoare are o şansă reală, va fi operat şi va câştiga lupta cu viaţa. Noi demonstrăm împreună că 120.000 de euro se pot aduna şi nu este suma pe care un om trebuie să o plătească ca să trăiască.Vreau să vă informez că ne apropiem de suma transplantului şi dorim ca în final să reuşim să acoperim şi Costurile pre şi post operatorii.După operaţie sunt consturi între 20.000 şi 60.000 de euro, dar nu am nicio îndoială cu nu vom reuşi. Ne-am trezit într-un maraton, în care trebuie să trecem linia de sosire împreună”, a mai spus Laurenţiu Ciocoi, reprezentantul grupului “Împreună pentru Florin Răcoare”.

Campionat de tenis de masă şi fitnes în aer liber

Grupul de sprijin “Reuşim Împreună”, în colaborare cu AS Cavalerii Zalău şi Crucea Roşie Sălaj vor organiza “Olimpiada Încrederii şi a Solidarităţii”, urmând să fie susţinuţi şi de către Primăria Zalău, cea care a pus la dispoziţie Stadionul Municipal. Astfel, weekend-ul viitor va fi unul sportiv la Zalău şi va fi dedicat lui Florin Răcoare. Se vor organiza întreceri în scop caritabil la mai multe ramuri sporitive, urmând să fie organizat un campionat de tenis de masă, dar şi fitnes în aer liber. Pentru fiecare ramură sportivă a fost desemnat câte un reprezentant, astfel că de competiţia de tenis de masă se va ocupa Alin Ciupe, în timp ce Cosmin Paşca va fi instructorul la fitnes în aer liber.

Chiar dacă cei doi nu au putut fi prezenţi la conferinţa de presă, au lăsat un mesaj care a fost citit de către Laurenţiu Ciocoi.

“Vreau să-i felicit pe cei care au reuşit să facă acest lucru şi care au mobilizat incredibil un număr extraordinar de persoane care au donat pentru Florin Răcoare. Sunt bucuros că mă alătur acestui eveniment. Vom organiza un turneu de tenis în perioada 5 – 6 august, unde sperăm să-i adunăm pe toţi pasionaţii acestui sport din judeţul nostru, pentru a reuşi să punem umărul la strângerea banilor de care are nevoie Florin. Prin ceea ce am văzut în ultimele zile, nu am cuvinte. Sunt convins că vom reuşi împreună”, a spus Alin Ciupe.

“Vreau să felicit întreaga echipă care a făcut posibil acest eveniment. Este incredibil ce s-a întâmplat în judeţul nostru şi nu numai în ultimele zile pentru a ajuta un om, care merită cu prisosinţă acest lucru. Mobilizarea, dorinţa, încrederea, dar mai ales spiritul de solidaritate s-au aşternut în inimile noastre şi în gândurile noastre care sunt îndreptate către Florin Răcoare”, a fost mesajul lui Cosmin Paşca.

Meci demonstrativ de oină, la care participă CS Politehnica Cluj-Napoca!

Iubitorii sportului din judeţ, care la finalul săptămânii viitoare vor dori să ia parte la acţiunile sportive de pe stadion şi la ajutorarea lui Florin Răcoare vor avea parte şi de un meci de oină. Profesorul de Educaţie Fizică şi Sport de la Şcoala Numărul 1 din Dragu – Cosmin Ardelean a decis şi el să se implice la această acţiune şi a făcut posibil un meci demonstrativ între CS Politehnica Cluj şi o selecţionată a foştilor şi actualilor elevi de la şcoala din Dragu, un centru de tradiţie a acestui sport din Sălaj.

“Aş dori să-i felicit pe organizatori. Solidaritatea şi umanitatea nu au murit în România, ceea ce este foarte bine.Cu sprijinul tuturor, Florin va reuşi să câştige lupta pentru viaţă. Am acceptat să pun umărul pentru a sprijini acest demers. În cadrul acestei gale va avea loc şi un meci demonstrativ de oină, între CS Politehnica Cluj, o echipă de seniori care activează în campionatul naţional şi o selecţionată a foştilor şi actualilor elevi de la şcoala din Dragu. În cadrul meciului va avea loc şi un concurs, iar premiul va fi într-o minge de oină oficială şi un baston de bătaie. Va mai fi o licitaţie pentru o minge de oină şi sper ca până la ora jocului să mai intru în posesia unor tricouri cu semnăturile jucătorilor de la echipele fanion din ţară”, ne-a informat Cosmin Ardelean.

Concurs de cros pentru tinerii din judeţ

La “Olimpiada Încrederii şi a Solidarităţii” se va pune accentul pe fiecare ramură sportivă. Şi atletismul va fi trecut în revisă, urmând să se organizeze un concurs de cros pentru tinerii din judeţ, de care se va ocupa Dan Magdaş, fostul atlet de performanţă.

“Nu pot decât să-i urez multă sănătate lui Florin. Este un lucru trist că trebuie să apelăm la bani pentru a ajuta oamenii din ţara noastră. Am decis să mă alătur încrezător acestui proiect şi sunt convins că Florin va reuşi. În data de 5 şi 6 august, vom organiza şi un concurs de cros, pe distanţă scurtă, la care să participe copii din tot judeţul. Voi încerca să organizez şi un concurs cu atleţi cunoscuţi din Sălaj. Aşteptăm alături de noi cât mai muţi doritori, să donăm bani şi să-l ajutăm pe Florin să treacă peste aceste momente”, a spus Dan Magdaş.

AS Cavalerii Zalău va organiza un turneu de fotbal, tot pe Stadionul Municipal!

Încă din primele zile ale acţiunii caritabile, AS Cavalerii Zalău s-a alăturat demersurilor în vederea strângerii de fonduri pentru Florin Răcoare. Astfel s-au organizat licitaţii de tricouri, iar acum, AS Cavalerii Zalău va organiza şi un turneu de fotbal, în cadrul “Olimpiadei Încrederii şi Solidarităţii”. De această competiţie se va ocupa Robert Goie, membru în cadrul asociaţiei care se ocupă şi de organizarea Memorialului “Radu Gog”, o altă competiţie caritabilă.

“Împreună am decis să facem o manifestare sportivă, de care nu a mai avut Zalăul. Am hotărât să organizăm ceva complex, pe stadion, cu ajutorul Primăriei şi Consiliului Local. Despre competiţia de fotbal pe care o organizez cu AS Cavalerii şi grupul reuşim împreună, putem spune că vrem să dăm şansa tuturor zălăuanilor şi sălăjenilor să joace un meci pe Stadionul “Municipal” din Zalău. Suprafaţa de joc va fi împărţită în două terenuri mai mici de câte 60×40.Aşteptăm toţi iubitorii fotbalului şi practicanţii acestuia să fie alături de noi şi să îl ajutăm pe Florin. Împreună vom reuşi să trecem de această încercare”, a declarat Robert Goie.

Înscrierile se fac până pe data de 3 august, la ora 12.00, urmând ca de la ora 18.00 să aibă loc şedinţa cu delegaţii, dar şi stabilirea programului. Taxa de participare va fi 500 de lei, iar sistemul de joc va fi 8+1. Mai multe detalii se pot afla de la fiecare reprezentant al competiţiei.

Săptămâna viitoare, la Stadionul “Gheorghe Guşet” sunt aşteptaţi cât mai mulţi spectatori, mai ales că vor avea loc multe activităţi interactive. Pe toată durata evenimentului, la stadion vor fi amplasat urne de la Crucea Roşie, unde lumea poate dona sume de bani pentru Florin Răcoare.

 

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVERSE