Connect with us

LIGA I

VEŞTI ÎNCURAJATOARE! Mobilizare extraordinară în Campania de susținere a lui Florin Răcoare. Aflat în Spitalului de Oncologie din Cluj-Napoca, tânărul este copleşit de emoţie


Un întreg Sălaj – şi nu numai – este alături de zălăuanul în vârstă de 30 de ani care a fost diagnosticat cu leucemie, cu doar două luni înaintea nunţii. De la mic la mare, oamenii donează sume de bani, dar şi bunuri de toate felurile, care ulterior sunt materializate tot în bani prin licitaţii pe un grup special de pe Facebook. Totodată, prietenii lui Florin au organizat şi competiţii sportive caritabile la Zalău şi la Cluj-Napoca, iar Primăria municipiului Zalău s-a implicat în organizarea unui spectacol artistic, toate fondurile încasate fiind canalizate către conturile  tânărului. În doar câteva zile de campanie, în conturile s-a depus mai bine de o jumătate din suma necesară operaţiei de măduvă, care va fi realizată într-o clinică din Turcia


Dacă în România nu i s-a mai dat nicio şansă, medicii de la o clinică din Turcia i-au dat o fărâmă de speranţă zălăuanului în vârstă de 30 de ani printr-o operaţie de transplant de măduvă. Pentru aceasta, familia trebuie să facă rost de suma de 120.000 de euro pentru operaţie, dar şi câteva mii de euro pentru fiecare tură de chimioterapie.

Familia, rudele, prietenii şi chiar necunoscuţii s-au mobilizat pentru strângerea de fonduri prin orice mijloace, de la anunţuri în mass-media sau amplasarea unor cutii în mai multe locaţii din municipiu, în care se colectează bani, iar această acţiune se realizează printr-un parteneriat cu Crucea Roşie Sălaj.

Licitaţii inedite

Apropiaţii tânărului au înfiinţat şi un grup de Facebook, intitulat “Impreuna pentru Racoare Florin – Valeriu”, care în doar câteva zile a ajuns să aibă peste 15.000 de membri.

Aici au loc licitaţii care de care mai interesante şi, ce e mai important, e că toţi banii vor merge către Florin. Astfel, oamenii au pus la bătaie motociclete, şlapi accesorizaţi cu perle de sticlă şi cristale, cerceri croşetaţi, coliere, aparate electrocasnice, cărţi de citit, rochii sau chiar rochii de mireasă, jucării, ceasuri, echipamentele sportive, ba chiar şi animale de casă, precum câini şi iepuraşi!?

Mai mult, un proprietar de cabană la munte şi-a închiriat locaţia, altul realizează şedinţe foto la Cerdacul cu Lavanda, iar banii vor merge în conturile tânărului din Zalău!

În august, turneu caritabil de minifotbal la Zalău

Florin este un mare iubitor al sportului, pe care l-a şi practicat. În timpul studenţiei, alături de prietenii şi vecinii, a îmbrăcat tricoul formaţiei AS Zona, care activa în Campionatul de minifotbal Sălaj. Foştii colegi de echipă, împreună cu AS Cavalerii, vor organiza o competiţie caritabilă la Baza Sportivă ONIX Brădet (perioada 4 – 6 august), iar toţi banii strânşi vor merge către Florin Răcoare.

Totodată, în acest week-end, la Cluj-Napoca (Parcul Central Simion Bărnuţiu”, ora 18.00), prietenii tânărului au organizat o mişcare atletică intitulată “Alerg pentru Florin”, iar participanţii vor putea dona diverse sume.

Şi Primăria municipiului Zalău, alături de Florin Răcoare!

Tot pentru a veni în ajutorul lui Florin, grupul de susținători “Împreună pentru Florin Răcoare” și Primăria Municipiului Zalău, alături de Casa Municipală de Cultură Zalău în calitate de parteneri, organizează spectacolul caritabil “Șansă la viață – împreună pentru Florin Răcoare”. Evenimentul artistic va avea loc joi, 27 iulie 2017, începând cu ora 19:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor Zalău. Pe scenă vor urca Ansamblul Artistic Profesionist “Porolissum”, Sergiu Chirilă, dar şi mulţi îndrăgiți interpreți de muzică populară, precum Ileana Domuţa Mastan, Vasile Coca, Rodica Pop Seling, Aurora Moga Popovici, Andreea Vălean, Claudiu Costinaş, Alexandra Chira, Daniel Pop şi Alice Ghile.

O acţiune extraordinară:  “Pentru sânge cu există fabrici, există doar inimi”

O acţiune de ultimă oră este cea de la Centrul De Transfuzie Zalău, acolo unde persoane ce sunt alături de Florin au donat sânge sub egida unei lozinci extraordinare: “Pentru sânge cu există fabrici, există doar inimi”.  Bonurile de masă primite pentru cei 450 ml de sânge/donator au fost transformate în bani şi suma s-a donat în contul lui Florin.

Florin este copleşit de atâta susţinere 

Aflat pe un pat a Secţiei de Hematologie de la Spitalul Oncologic din Cluj-Napoca, Florin Răcoare stă neputincios în aşteptarea unei veşti care iar putea schimba viaţa. După ce în perioada trecută s-a simţit rău, acum starea sa este stabilă. Logodnica lui – Adina Călin, spune că Florin este la curent cu tot ce se întâmplă.

“E stabil şi este conectat la tot ce se întâmplă în jur. Este copleşit de tot ce se întâmplă şi nu îi vine să creadă ce mobilizare s-a făcut pentru acest caz”, spune Adina Călin.

Acţiunile caritabile au şi început să îşi arate roadele, iar în doar câteva zile în conturile tânărului s-au depus aproximativ 90.000 de lei! Joi seara, după mai puțin de o săptămână de când cazul a fost dat și publicității, situaţia era şi mai încurajatoare: peste 233.000 de lei, aproape 12.000 de euro, aproape 5.000 de dolari, dar sumele cresc exponențial!

Cu ajutorul oamenilor cu suflet, s-a trecut deja de prima jumătate a sumei necesare operaţiei, dar nu trebuie uitat că – după intervenţia chirurgicală – Florin are nevoie şi de un tratament scump.


Contul în care poţi să faci donaţii:

  1. Cont de Lei:

Nume: RACOARE FLORIN-VALERIU

IBAN: RO51 BTRL RONC RT00 C969 7302

Banca: Banca Transilvania

Moneda: RON

  1. Cont Euro:

Nume: RACOARE FLORIN-VALERIU

IBAN: RO63 BTRL EURC RT00 C969 7301

Banca: Banca Transilvania

Moneda: EUR

SWIFT: BTRLRO22

BIC: BTRL


 

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in LIGA I