Connect with us

Pescuit și Vânătoare

Lacul Vîrşolţ a fost repopulat! GALERIE FOTO


Superbul lac din judeţul Sălaj a fost repopulat cu peste o tonă de crap, fiecare vieţuitoare având între două şi trei kilograme


Acţiune amplă marţi pe la amiază pe Lacul Vîrşolţ. AJVPS Sălaj, în colaborare cu Clubul Pescarilor au efectuat un act de repopulare a lacului.

Astfel, lacul a fost repopulat în special cu crap oglindă, fiecare bucată având între două şi trei kilograme. Crapul oglindă este un peşte robust, puternic şi viclean, cu gura cărnoasă şi două perechi de mustăţi pe buza superioară, dintre care prima pereche are organe mici, urmate de doua mustăţi mari, aşezate spre colţurile gurii.

Toată această acţiune s-a întins pe parcursul a aproximativ trei ore, timp în care peştii au fost descărcaţi, cântăriţi şi ulterior eliberaţi în lac. În total, în lac a fost eliberată o cantitate de peste o tonă de peşte.

Să spunem că această acţiune nu este solitară, iar în toamnă se plănuieşte o nouă acţiune de acest gen. În principal va fi repopulat cu crap, şalău, dar este posibil şi cu alte specii.

 

 

81 Vizualizari
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Pescuit și Vânătoare