Connect with us

BOX

Adrian Popuţea, medaliat cu bronz

Zălăuanul s-a oprit în semifinale, din pricina unei hemoragii nazale

Spre finalul săptămânii trecute, cei trei pugilişti ai CSM Zalău, care au participat la Campionatul Naţional de seniori şi maestrul Ioan Dragoş, s-au întors acasă. Doar o singură medalie a revenit clubului de la poalele Meseşului, cea de bronz, aceasta fiind obţinută de Adrian Popuţea la categoria +91 kg. Practic, este cel de-al VII-lea an consecutiv când Popuţea este medaliat la Campionatele Naţionale de seniori. Fiind cap de serie, zălăuanul a stat în primul tur, întâlnindu-l apoi pe Adrian Moisuc din Iaşi. Victoria pugilistului nostru a fost una fără dubii, ieşeanul neizbutind să contabilizeze nici măcar un punct.
 

În semifinale, elevul lui Ioan Dragoş a dat peste Mihai Nistor, un sportiv de valoare, medaliat recent cu bronz la Campionatul European din Turcia. Acesta a dispus de toţi adversarii săi încă din prima repriză, excepţia fiind Adrian Popuţea. Boxerul legitimat la CSM Zalău a avut o evoluţie de lăudat. Prima repriză s-a încheiat la egalitate, însă, spre finalul celei de-a doua, medicul a întrerupt meciul, după ce Popuţea a suferit o hemoragie puternică la nivelul nasului.
 

“Am încercat să fac un meci cât mai bun în semifinale, însă decizia medicului a dus la întreruperea partidei. Dacă sorţii m-ar fi repartizat pe cealaltă ramură, ajungeam fără probleme în finală”,  ne-a mărturisit sportivul nostru.
 

În ceea ce-l priveşte pe Kovacs Csaba (cat. 49 kg), acesta a câştigat primul meci în faţa unui arădean, cedând apoi în sferturile de finală. Nici Szabo Robert (cat. 75 kg) nu a avut mai mult noroc, oprindu-se tot în sferturile de finală. "nsă, trebuie să precizăm că Szabo Robert va evolua la tineret abia anul viitor, astfel că “naţionalele” de seniori din acest an au fost un bun prilej pentru a acumula experienţă.

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in BOX