Connect with us

Ştiri din Sălaj

Sălăjeanul Darius Pop, a doua cea mai bună medie a promoţiei 2015-2017 a Şcolii de Agenţi de Poliţie “Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca


Vineri, în oraşul de pe Someş a avut loc festivitatea de acordare a gradului profesional pentru cei 117 noi agenţi de poliţie, seria 2015-2017. Sălăjeanul a avut a doua cea mai bună medie a promoţiei, fiind la şase sutimi distanţă de şeful de promoţie, Cătălin Păcurar


Şcoala de Agenţi de Poliţie “Septimiu Mureşan” din Cluj Napoca este renumită în Ardeal, iar anual, şcoala atrage foarte mulţi tineri care îşi doresc o carieră în poliţie. În 2017, renumita şcoală de agenţi de poliţie a ajuns la cea de 12-a promoţie de absolvenţi. Printre remarcaţii promoţiei 2015-2017 s-a aflat şi un sălăjean, este vorba de Darius Pop.

Nu mai puţin de 117 noi agenţi de poliţie, dintre care 73 de băieţi şi 44 de fete s-au aflat la festivitatea de acordare a gradului profesional ce s-a desfăşurat în 14 iulie. Să spunem că şeful promoţiei a fost agent de poliţie Cătălin Păcurar, cu media 9.73, urmat de sălăjeanul Darius Pop, cu 9.67 şi maramureşeanca Mihaela Rusu, cu media 9.65.

Să spunem că sălăjeanul a absolvit Colegiul Tehnic “Alesandru Papiu Ilarian”, după care a urmat cursurile Şcolii de Agenţi de Poliţie “Septimiu Mureşan” din Cluj Napoca, pe care a absolvit-o cu brio.

La festivitatea de acordare a gradului profesional au participat comisar-șef de poliție Mihai Valeriu, subsecretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne (M.A.I.), chestor de poliție Florentin Brăcea – directorul Direcției Rutiere din Inspectoratul General al Poliției Române, comisar-șef de poliţie Adrian Ciprian Miron – şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, precum și numeroase oficialităţi judeţene şi locale şi parteneri educaţionali ai şcolii.

De menţionat este faptul că cei 117 absolvenţi nu vor avea prea mult timp liberă. Astfel, din data de 31 iulie, tinerii agenţi îşi vor începe activitatea la unităţile de repartiţie, ei fiind specializaţi în Ordine Publică.

 

“Au fost doi ani care au trecut repede, dar au fost productivi. În această perioadă am învăţat şi am reuşit să-mi însuşesc calităţile unui bun poliţist şi abilităţile necesare muncii de poliţie. Profesorii au avut un rol important în formarea noastră, nu doar în cea şcolară, profesională, dar şi în formarea noastră ca oameni şi pentru asta le sunt recunoscător şi le mulţumesc tuturor, în special domnului diriginte subcomisar de poliţie Havrincea Marius, precum şi tutorelui profesional a.s.p. Bodea Ioan care m-a ajutat să înţeleg nu doar din cărţi, ci mai mult din munca stradală, adevăratul sens al cuvântului <poliţist>. Totodata, în această perioadă, am trăit experienţe plăcute alături de colegii clasei 203, în special alături de cei trei colegi de cameră Miron Cătălin, Man Ionel și Mateș Cristian cu care am legat strânse prietenii. Doresc să transmit mulţumiri pe această cale şi persoanelor apropiate care m-au susţinut și mi-au fost alături, în special familiei mele care mi-a fost sprijin necontenit, m-a încurajat și m-a aprobat de nenumărate ori. În fine, consider că absolvirea şcolii de agenți de poliţie “Septimiu Mureșan” este doar primul pas în carieră, este doar o etapă pe care eu am trecut-o cu succes, fiind repartizat în locul unde mi-am dorit, respectiv în judetul Cluj”, ne-a spus Darius Pop.

 

 

 

877 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj