Connect with us

FOTBAL

Kemer Camăr este câştigătoarea Seriei Vest

Campioana seriei Vest era cunoscută deja înainte de ultimele confruntări, astfel că meciurile nu au fost unele foarte spectaculoase. Putem spune că în acest sezon unele echipe şi-au îmbunătăţit jocul, reuşind să obţină rezultate notabile, cel mai bun exemplu fiind Kemar Camăr, câştigătoarea acestei serii. Din punct de vedere al organizării jocurilor lucrurile nu s-au schimbat foarte mult, avem parte tot de aceleaşi terenuri pe care este foarte greu de practicat un joc de calitate, însă sperăm ca în sezonul următor situaţia suprafeţelor de joc să se îmbunătăţească. Un lucru îmbucurător a fost apariţia din nou a Unirii Hereclean în fotbalul judeţean, deoarece era păcat ca o echipă cu tradiţia acesteia să dispară definitiv. Au fost şi unele incidente pe parcursul întregului campionat, chiar în ultima etapă însă cavalerii fluierului au reuşit să stăpânească jocul. Prestaţia brigăzilor de arbitri a fost una bună pe tot parcursul sezonului, însă la unele partide au fost şi greşeli, desigur, neintenţionate care au stârnit furia jucătorilor şi a conducătorilor, dar sperăm ca anul viitor vom avea parte şi de un progres din partea arbitrilor.


Formaţia din Camăr deţine supremaţia în Seria Vest

In acest sezon, am avut parte de o surpriză plăcută din partea formaţiei din Camăr. Aceasta, după ce în alţi ani era o formaţie modestă, care nu avea pretenţii la locurile fruntaşe ale clasamentului, iată că, în acest an, Kemerul a reuşit să câştige meritat seria Vest. Un mare merit la această performanţă îl are domnul Liviu Feraru, antrenorul formaţiei, renumit pentru rezultatele obţinute cu echipele din judeţ pe care le-a pregătit. Acesta a reuşit la fiecare meci să organizeze foarte bine echipa în teren, reuşind să se impună în majoritatea meciurilor. Codruţ Puşcaş şi compania, erau câştigători înainte de ultimul joc, astfel că la meciul din ultima etapă cu Gloria Ban au fost trimişi în teren mulţi jucători care nu au avut şansa să evolueze pe parcursul acestui campionat. Acest lucru s-a şi văzut, liderul pierzând ultima “bătălie”, însă acest lucru nu a mai contat, deoarece la sfârşitul jocului, atât conducătorii, cât şi jucătorii erau extrem de mulţumiţi de ce au realizat, în localitate fiind un eveniment care a fost sărbătorit de majoritatea localnicilor.

Penultima etapa a stabilit învingătoarea Seriei Vest

Echipa care deţine supremaţia în seria Vest a fost decisă în penultima etapă, atunci când formaţia din Camăr a întâlnit în deplasare, contracandidata directă la ocuparea celei mai înalte trepte a podiumului, Steaua Cosniciu. "n acel meci, miza jocului a “apăsat” pe umerii jucătorilor, partida fiind una modestă din punct de vedere al ocaziilor de poartă şi a fazelor spectaculoase. Singurul gol înscris şi practic cel care a adus victoria, a fost înscris de Dănuţ Dragoş, cu opt minute înainte de fluierul de final al primei reprize. Aşadar, echipa condusă de Radu Chiorean a fost nevoită să se recunoască învinsă şi să aştepte cu multă speranţă sezonul care urmează, în care cu siguranţă va spera să îşi ia revanşa. Cu toate că în precedentul campionat, Steaua a terminat doar pe locul cinci în clasament, anul acesta a reuşit o clasare mult mai bună, terminând sezonul pe locul trei, Egri Barna şi compania îşi doreau foarte mult să câştige această serie şi au pornit foarte hotărâţi să îşi îndeplinească obiectivul.

Vicecampioana Gloria Ban este în progres

O altă echipă cu tradiţie din judeţul nostru, care în alţi ani a reuşit să deţină supremaţia la nivel de judeţ, în acest sezon reuşind să practice un joc bun şi de calitate este Gloria Ban, formaţie care anul trecut a încheiat sezonul pe locul şapte, aceasta a reuşit în ultima etapă să învingă chiar liderul, după un joc foarte bun, clasându-se la final pe locul secund cu doar un punct mai puţin decât câştigătorii seriei. Formaţia din Ban a început mai greu, în tur reuşind un joc destul de modest, însă în retur, Gloria putem spune că a fost una dintre cele mai bune echipe ale acestei serii, dovadă fiind şi rezultatele înregistrare în partea a doua a campionatului. Un alt aspect important al acestei echipe este faptul că toţi componenţii lotului sunt, sau au origini din această comună. Un alt lucru important realizat de această echipă este faptul că cel mai bun marcator al acestei serii este Ioan Magdaş, chiar căpitanul formaţiei. După cum ne-a declarat chiar primarul din localitate, în următorul sezon echipa va încerca şi se va lupta pentru promovarea în Liga a IV-a.  
 


Problemele de la Şimleu au ajutat formaţiile de pe primele poziţii ale clasamentului

Sunt cunoscute deja problemele cu care s-a confruntat echipa Silvania II Şimleu, care din cauza unor probleme legate de prima echipă care a evoluat în Liga a II-a şi care din motive financiare a fost nevoită să îşi anunţe retragerea din eşalonul secund şi echipa a doua a avut de suferit, deoarece fiind satelit nu a mai avut dreptul să evolueze în Liga a V-a. Acest lucru s-a întâmplat chiar în momentul când formaţia trecea printr-o perioadă foarte bună în campionat şi se afla pe unul dintre primele locuri ale clasamentului. Acest lucru, putem spune că a ajutat foarte mult contracandidatele directe. Cu toate că în retur nu a evoluat aproape deloc, echipa din Şimleu s-a clasat în final pe locul şase, însă dacă nu existau acele probleme, formaţia era cu siguranţă principala favorită la câştigarea seriei.


Unirea Hereclean a revenit în fotbalul judeţean

Unirea a evoluat în urmă cu doi ani în Liga a IV-a, însă din cauza problemelor financiare, dar mai ales din cauză că nu avea unde să îşi dispute partidele de pe teren propriu, formaţia din Hereclean a fost nevoită să îşi anunţe retragerea din campionat. După o pauză de un an, echipa a revenit în Liga a V-a, iar meciurile de pe teren propriu le dispută pe terenul din Badon, acolo unde putem spune că a evoluat destul de bine, însă lipsa unor jucători cu experienţă a contat în multe partide pe care le-au pierdut la limită. Ne bucură însă faptul că această echipă cu tradiţie din judeţul nostru, care a evoluat şi la un nivel mai superior a revenit în lumea fotbalului judeţean şi sperăm că în sezonul următor va reuşi o clasare mai bună.
 

Prestaţie modestă oferită de echipele din subsolul clasamentului

Echipele din partea de jos a clasamentului au reuşit un joc modest în acest sezon, reuşind cu greu să obţină puncte. Frăţia Măerişte a fost la acelaşi nivel ca şi anul trecut, reuşind să acumuleze 19 puncte, în timp ce sezonul trecut au obţinut 23, însă putem spune că este un progres la această formaţie deoarece în sezonul precedent erau 12 echipe în seria Vest. Surpriza neplăcută a acestei serii este Stejarul Sâg, echipă care anul trecut a reuşit să termine campionatul pe ultima treaptă a podiumului, în acest an, formaţia din Sâg s-a clasat pe penultimul loc, însă acest lucru se datorează faptului că mulţi jucători care au evoluat în precedentul sezon competiţional au părăsit echipa. Nici Venus Borla nu a reuşit o evoluţie foarte bună în acest sezon, terminând pe ultimul loc, în timp ce anul trecut a reuşit o clasare la mijlocul clasamentului. Diferenţa s-a văzut nu numai prin jocul prestat de echipă, ci şi prin faptul că anul trecut au reuşit să obţină unsprezece vinctorii, în timp ce anul acesta numărul victoriilor a scăzut considerabil, acest lucru aducând echipa pe ultima poziţie a clasamentului.         Alin CIUPE

 

270 Vizualizari
Loading...
1 Comment

1 Comment

  1. jula91

    9 September 2011 at 20:59

    GLORIA BAN cea mai buna din serie!;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL