Connect with us

LIGA I

File de istorie. Dia Guard Divino învinge campioana României şi ajunge în CAREUL DE AŞI!


Povestea frumoasă de la Campionatul Naţional continuă pentru campioana Sălajului. În jocul din sferturile de finală cu titrata FC Hermannstadt, sălăjenii au făcut un joc inteligent şi a oprit deţinătoarea titlului naţional în drumul către medalii!


Gruparea condusă de Florin Marian Raţ şi Flore Pop a început CEAS turneul final de la Bacău, acolo unde a câştigat primele trei partide din grupe.

Vineri după-amiază (ora 18.00), în ultimul meci din Grupa C, sălăjenii au pierdut şi primul joc de la Campionatul Naţional, în faţa echipei  Ary&Roby Buftea, care are în componenţă numai puţin de patru internaţionali!

Trebuie spus însă că Dia Guard Divino nu a forţat prea mult deoarece competiţia e lungă, lotul nu este unul prea stufos şi era nevoie de dozarea efortului. Aceasta cu atât mai mult cu cât meciul din sferturile de finală bătea la uşă…

Astfel,după doar trei ore de la ultimul fluier al arbitrilor, Toth Karoly şi compania erau din nou pe iarba sintetică de la Baza Sportivă “TNT” din Bacău.

În faţă se afla FC Hermannstadt – nimeni alta decât campioana en-titre a României!!! Startul jocului a fost unul de coşmar, deoarece sibienii au deschis scorul după doar câteva zeci de secunde, după o eroare în defensivă!?

Aşadar, Dia Guard Divino a început partida cu un handicap de un gol, dar Ciprian Pavel a egalat repede şi reprezentanta Sălajului a revenit în joc. Până la pauză, ambele combatante au avut mai multe oportunităţi de a intra în avantaj, între care şi o lovitură în bară a lui Ciprian Pavel, dar la pauză scorul eral egal.

Şi repriza secundă a fost una pe contre, în care golul plutea în aer. Portarul Andrei Mocan a avut câteva intervenţii miraculoase, dar golul a venit în cealaltă poartă, autor fiind acelaşi… Ciprian Pavel, internaţionalul de tineret devenit golgheterul detaşat al echipei!

Pe final, campioana României a forţat cu toate liniile, în timp ce sălăjenii au fost periculoşi pe contre. Cu toate acestea, tabela de marcaj a rămas neschimbată şi Dia Guard Divino realizează o mare victorie, prin care intră în “careul de aşi” ai minifotbalului din ţara noastră!!!

Altfel spus, echipa lui Flore Pop s-a calificat în semifinalele Campionatului Naţional, acolo unde o va întâlni pe… Ary&Roby Buftea, adică colega de grupă faţă de care vrea să îşi ia revanşa. Şi, ce ar putea fi mai frumos decât o calificare în finala mare, acolo unde Sălajul nu a mai ajuns de 11 ani, atunci când s-a desfăşurat ediţia inaugurală şi în care Macrogroup Zalău cucerea medaliile de aur!

Să le ţinem pumnii strânşi băieţilor noştri, care pot scrie file de aur pentru un sport care se dezvoltă uimitor de la an la an!


FC Hermannstad – Dia Guard Divino 1 – 2 (1 – 1)!!!

A marcat: Ciprian Pavel (2 goluri)

Dia Guard Divino: Andrei Mocan, Vlad Bonţe – Marius Rus, Andrei Bene, Bogdan Ciaca, Raul Stanciu, Ciprian Pavel, Robert Niculăuţ, Toth Karoly, Ciprian Bărnuţiu şi Vlad Paşcalău. Delegat: Flore Pop. Conducător: Florin Marian Raţ


 

45 Vizualizari
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in LIGA I