Connect with us

Fără categorie

Destinație inedită pentru portarul Claudiu Băican

După ce a evoluat cu succes în Italia, dar și în Liga I și Liga a II-a din România, experimentatul goal-keeper a ajuns tocmai la nou-promovata Unirea Tășnad, care în această vară a promovat în dauna echipei Dumbrava Gîlgău!


Claudiu Băican a fost unul dintre puținii fotbaliști din Sălaj care în carieră au avut șanse de a respira aerul tare de pe prima scenă a fotbalului românesc, îmbrăcând tricoul formației Săgeata Năvodari.

Aceasta, după ce portarul în vârstă de 29 de ani a jucat cu succes și în Italia, la Vallée d’Aoste, Benevento Calcio și US Latina Calcio.

În ultimii doi ani, Băican a jucat ba la FC Zalău, ba la Olimpia Satu Mare, terminând sezonul acasă, la Zalău.

Din păcate, la poalele Meseşului era ceaţă densă în ce priveşte viitorul, după ce Primăria municipiului nu a mai putut semna contractul de finanţare şi FC Zalău se află la un pas de desfiinţare!? În aceste condiţii, jucătorii se reorientează şi semnează cu alte formaţii.

După ce Grigore Turda (ASU Poli Timişoara), Florin Istrate (Performanţa Ighiu) sau Paul Mateciuc (Ştiinţa Miroslava) au ajuns deja la alte echipe, portarul Zalăului a reajuns în judeţul Satu Mare, dar nu la Olimpia, ci la nou-promovata Unirea Tăşnad!

Totodată, directorul sportiv – Gabriel Magdaş – a ajuns la team-manager în Alba, la Performanţa Ighiu.

În cursul zilei de vineri, el a semnat un angajament cu sătmărenii. Vă reamintim că Unirea Tăşnad a ajuns în Liga a III-a, după un baraj cu campioana Sălajului – Dumbrava Gîlgău, pe care l-a tranşat în ambele manşe.

În carieră, Claudiu Băican a mai evoluat pentru formaţiile CFR Cluj şi Unirea Dej. 

Încet-încet, jucătorii cu care “alb-albaştrii” au terminat sezonul 2016 – 2017 merg către alte destinaţii, în timp ce la poalele Meseşului miroase a înfrângere totală, dar nu pe “dreptunghiul verde”…

Mai multe pe acest subiect vom reveni în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 19 iulie.  

 

40 Vizualizari
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Fără categorie