Connect with us

FOTBAL

Paul Mateciuc va juca în Liga a II-a!


Fostul fundaş al celor de la FC Zalău se află în cantonament cu nou promovata Ştiinţa Miroslava şi în următoarele zile va semna şi un angajament cu echipa care a câştigat miraculos Seria I a Ligii a III-a


FC Zalău este echipa care şi-a anunţat dorinţa de a se lupta pentru promovare în sezonul viitor, însă viitorul echipei zălăuane este unul incert. Astfel, jucătorii care au evoluat în tricoul “alb-albastru” în sezonul precedent încep să îşi caute alte angajamente. Primul a fost Grigore Turda, după ce fundaşul a ajuns în curtea celor de la ASU Politehnica Timişoara. A urmat golgheterul Florin Istrate, cel care a semnat cu Performanţa Ighiu.

De câteva zile, Paul Mateciuc se află în cantonament cu Ştiinţa Miroslava, o formaţie nou promovată în Liga a II-a. Gruparea ieşeană a câştigat în mod miraculos Seria I a Ligii a III-a, după ce s-a impus în ultima etapă pe terenul celor de la AFK Csikszereda Miercurea Ciuc, iar AFC Hărman a fost egalată în prelungiri de CSM Paşcani. Astfel, având un punct mai mult decât cele două grupări, Ştiinţa Miroslava a cucerit primul loc.

Să spunem că fostul fundaş al celor de la FC Zalău va semna în zilele următoare şi un contract cu gruparea moldavă.  De menţionat este faptul că Paul Mateciuc nu se află la prima sa experienţă în Liga a II-a, deoarece el a evoluat în eşalonul secund pentru Rapid Suceava, ba chiar are experienţă şi la nivelul Ligii I, acolo unde a debutat în tricoul celor de la Ceahlăul Piatra Neamţ, într-un meci pe “Cluj Arena”, împotriva celor de la “U” Cluj.

Ajuns în vara trecută la FC Zalău, de la Rapid Suceava, puternicul fundaş s-a remarcat prima dată datorită fizicului său impresionant şi ulterior prin evoluţiile constant bune pe care le-a avut în tricoul “alb-albastru”. Deşi evoluează pe postul de fundaş, Paul Mateciuc a izbutit să înscrie şi un gol pentru FC Zalău, în egalul obţinut de “alb-albaştrii” pe terenul Unirii Dej. În această săptămână, Paul Mateciuc urmează să semneze un angajament valabil pentru un sezon şi jumătate cu gruparea ieşeană.

“Urmează în această săptămână să semnez pentru un an şi jumătate cu Ştiinţa. Consider că am făcut un pas înainte şi dacă sunt sănătos, vreau să mă pregătesc mai bine şi sper să joc mai mult la acest nivel, deoarece este o diferenţă mare faţă de Liga a III-a”, ne-a spus Paul Mateciuc.

Despre perioada petrecută la FC Zalău, Paul crede că îşi va aminti mereu, deoarece alături de ceilalţi jucători au format o “familie”. “A fost un an benefic pentru mine pentru că am avut ocazia să joc meci de meci şi asta contează foarte mult. Am fost un grup foarte unit acolo, o familie adevărată şi mereu îmi voi aminti cu plăcere de echipă”, a încheiat Paul Mateciuc.

31 Vizualizari
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL