Connect with us

FOTBAL

Bugetul lui FC Zalău a fost majorat

Nu este vorba despre bani alocaţi pentru transferuri sau alte lucruri necesare unei echipe de fotbal, ci pentru acoperirea cheltuielilor legate de utilizarea Stadionului “Municipal” Zalău. Chiar dacă Primăria Municipiului Zalău este principala susţinătoare financiară a lui FC Zalău, aceasta percepe taxe pentru utilizarea utilităţilor existente pe “Municipal” şi de care gruparea condusă de Ioan Morar are nevoie. Deci, autorităţile locale dau cu o mână şi iau cu cealaltă. "n bugetul aprobat pentru acest an, suma alocată cheltuielilor legate de folosirea bazei sportive a fost mult prea mică, astfel că la finalul lunii mai valoarea facturată pentru utilizarea facilităţilor a fost de 16.690. Deci, mult peste suma de 6.000 destinată acestui aspect. Ca atare, printr-o  Hotărâre a Consiliului Local, ce are în vedere stabilirea impozitelor şi taxelor locale pentru anul 2011, a tarifelor şi chiriilor pentru administrarea bunurilor ce aparţin domeniului public şi privat al municipiului Zalău s-a rezolvat această chestiune. S-a stabilit ca din luna iulie, tariful pentru utilizarea bazelor sportive de către cluburile sportive în cadrul cărora Primăria municipiului Zalău şi Consiliul Local au calitate de asociaţi, este vorba despre HC Zalău, CS Remat Zalău şi FC Zalău, să fie de 40 lei pe oră, pentru maxim 80 de ore pe lună, respectiv de 960 ore pe an pentru fiecare club sportiv. Pe baza acestei sume, echipele vor putea folosi orice sector de la Sala Sporturilor sau Stadion, după caz.

Pentru a nu rămâne cu o gaură în buget, conducerea lui FC Zalău a solicitat în luna mai majorarea sumelor alocate de la bugetul local. Motivul a fost acela că valoarea facturilor emise de Direcţia de Patrimoniu din cadrul Primăriei municipiului Zalău pentru închirierea bazei sportive a Stadionului “Municipal”, depăşeşte suma cuprinsă în buget destinată acestui lucru. Făcând un scurt bilanţ, s-a ajuns la concluzia că cel mai mare număr de ore de utilizare este Sala Sporturilor pentru antrenamente şi competiţii, iar pentru Stadionul “Municipal”, terenul gazonat cu vestiare şi duşuri.

 

Conform unei alte statistici, FC Zalău, CS Remat Zalău şi HC Zalău utilizează bazele în procent de maxim 16%. 60% este utilizat gratuit, în conformitate cu contractele de comodat, iar 24% se încasează de la alţi utilizatori.

In intervalul ianuarie – mai, FC Zalău a folosit bazele sportive deţinute de autorităţile locale, la fel ca şi HC Zalău şi CS Remat Zalău, ne referim aici la numărul de ore. Sigur, diferenţa valorică a fost făcută de tipul de bază sportivă folosită. Cum la aprobarea bugetului lui FC Zalău nu s-a ţinut cont de noile tarife stabilite la 1 ianuarie 2011, la această dată nu există posibilităţi financiare pentru plata acestora.

Deci, pentru rezolvarea problemei, s-au alocat din bugetul local al Municipiului Zalău suma de 40.679, sumă propusă a fi repartizată din rezerva bugetară a Consiliului Local pentru FC Zalău. Legat de acest aspect, preşedintele grupării “alb-albastre” a declarat:

 

“Decât deloc, e bine şi atât. Cine nu şi-ar dori un buget cât mai mare pentru a pune la punct toate lucrurile pentru noul sezon care bate la uşă? E bine că s-a venit cu această sumă pentru a acoperi cheltuielile legate de folosirea Stadionului Municipal, altfel am fi fost nevoiţi să tăiem din altă parte”.

CS Remat are datorii!?

Spre lauda ei, HC Zalău nu are restanţe de niciun fel, având de plătit doar factura echivalentă lunii mai, în valoare de 6.400 lei. Referitor la campioana României la Volei, CS Remat Zalău, trebuie să spunem că suma alocată în buget pentru cheltuieli cu chirii, utilităţi, inclusiv utilizarea Sălii Sporturilor din Zalău se ridică la 71.392 lei, suficientă pentru acoperirea taxelor aferente. Există, totuşi, un inconvenient. CS Remat nu a depus situaţia cu realizările la trimestrele I şi II, aşa cum avea obligaţia. conform documentelor emise de către autorităţile locale, nu este cunoscut motivul pentru care gruparea de la poalele Meseşului nu a achitat facturile emise de Direcţia de Patrimoniu. Pe data de 23.06.2011, totalul plăţilor se ridica la suma de 332.910 lei. Din numărul orelor de utilizare a bazelor sportive, rezultă un tarif orar de aproximativ 70 lei pe oră.                             Ciprian PETRAN

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL