Connect with us

FOTBAL

Cupa României debutează în weekend cu patru echipe noi la start. Voinţa Derşida – Unirea Hereclean, “capul de afiş” al primei etape. PROGRAMUL PRIMEI ETAPE


Măgura Buciumi, Unirea Vîrşolţ, Unirea Benesat şi Dumbrava Ciocmani sunt cele patru formaţii care se vor alinia la startul noului sezon fotbalistic din Sălaj. De asemenea, patru echipe care au participat în sezonul precedent în Liga a V-a, nu au fost programate pentru primul tur al Cupei, din diverse motive


După o mică pauză, fotbalul mic din judeţul Sălaj revine în prim-plan odată cu startul noii ediţii a Cupei României. Competiţia surprizelor va debuta duminică, 16 iulie şi programează nu mai puţin de 14 meciuri. Primele echipe care intră în competiţie sunt echipele care au evoluat în sezonul precedent în Liga a V-a şi grupările nou-înfiinţate. Începând de săptămâna viitoare, în competiţie îşi vor face apariţia şi formaţiile din Liga a IV-a.

Partidele se vor desfăşura într-o singură manşă, pe terenul echipei mai slab cotate. Singurele formaţii care au evoluat în cel de-al cincilea eşalon şi aveau dreptul de participare în Cupa României, dar care nu vor lua startul sunt AS Carastelec, Kemer Camăr, Gloria Ban şi Frăţia Măerişte. Din diverse motive, cele patru formaţii nu au fost programate.

Să spunem că în această săptămână, AJF Sălaj a dat publicităţii şi programul oficial al meciurilor. Majoritatea partidelor se vor desfăşura duminică, 16 iulie, de la ora 17.00. Barcău Tusa – Venus Borla va avea loc sâmbătă, de la ora 18.00, iar partidele Rapid Zimbor – Cetatea Almaşu şi Luceafărul Valcău – Stejarul Sîg se vor desfăşura duminică, de la ora 18.00. Pe lista de start a Cupei României se află şi patru echipe noi, este vorba despre Dumbrava Ciocmani, Unirea Benesat, Unirea Vîrşolţ şi Măgura Buciumi.

Deţinătoarea trofeului fazei judeţene este  Rapid Jibou. Gruparea de pe Someş s-a impus în finala împotriva Unirii Mirşid.

Patru dueluri “de foc” în prima manşă

Deşi se află abia la start, noua ediţie a Cupei României programează şi câteve dueluri mai tari. Cel mai important duel va fi cel dintre Voinţa Derşida şi Unirea Hereclean. Cele două formaţii s-au luptat umăr la umăr până în ultima etapă pentru câştigarea Seriei Vest din Liga a V-a. Până la urmă, Unirea a avut câştig de cauză, spre supărarea derşidanilor.

Totuşi, Voinţa caută “răzbunarea” în meciul de cupă, meci care se va disputa duminică de la ora 17.00, pe terenul Voinţei. Un alt meci interesant va avea loc la Someş Odorhei, acolo unde echipa locală va primi vizita celor de la ACS Tihău. La Someş Odorhei se doresc lucruri frumoase, iar pentru realizarea acestor lucruri, la echipă au venit mai mulţi jucători cu experienţă, printre care Mihai Moş, ultima dată la Viitorul Ulmeni, în Liga a III-a, dar şi nume precum Vlad Ortelecan sau Adrian Pop, de la Silvania Cehu Silvaniei. Voinţa Horoatu Crasnei – Steaua Cosniciu şi Luceafărul Valcău – Stejarul Sîg sunt alte două partide interesante care vor avea loc în această fază a competiţiei.

De menţionat că Olimpia Rus, Agronova Dragu şi Viitorul Băbeni par a avea misiunea cea mai uşoră cu Someşul Gâlgău, Largiana Românaşi şi Năprădeana Năpradea. Cât despre echipele noi, ei bine Măgura Buciumi îşi va măsura forţele cu AS Creaca Jac, iar Unirea Benesat se va duela cu Unirea Sălăţig. Dumbrava Ciocmani se va înfrunta cu Someşul Letca, în timp ce Unirea Vîrşolţ va juca împotriva celor de la Olimpic Gîrceiu.

Mai multe detalii despre echipele noi, în ziarul Sportul Sălăjean din 12 iulie.


Program primul tur al Cupei României,  duminică, ora 17.00:

Măgura Buciumi – AS Creaca Jac

Dumbrava Ciocmani – Someşul Letca, teren Tihău

Largiana Românaşi – Agronova Dragu

Năprădeana Năpradea – Viitorul Băbeni

Unirea Cristolţ – Recolta Agrij

Someşul Gâlgău – Olimpia Rus

Someşul Someş Odorhei – ACS Tihău

Rapid Zimbor – Cetatea Almaşu, ora 18.00

Unirea Benesat – Unirea Sălăţig

Barcău Tusa – Venus Borla, sâmbătă, ora 18.00

Unirea Vîrşolţ – Olimpic Gîrceiu

Luceafărul Valcău – Stejarul Sîg, ora 18.00

Voinţa Horoatu Crasnei – Steaua Cosniciu

Voinţa Derşida – Unirea Hereclean


 

20 Vizualizari
3 Comments

3 Comments

 1. Petre

  13 July 2017 at 21:17

  Hai Benesatu!!!!!!!!!

  • Rares

   14 July 2017 at 16:48

   Nu e cu cine!!!

 2. Petre

  16 July 2017 at 0:17

  Lasa Rares ca revinim!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL