Connect with us

FOTBAL

CS Barcău Nuşfalău, invitată pe ultima sută de metri

Deşi nu a câştigat dreptul de a participa la faza zonală, gruparea de pe Valea Barcăului a fost chemată din vacanţă

Conducătorii frumoasei echipei din comuna Nuşfalău sperau ca după “dubla” cu Olimpia Gherla să se poată bucura de calificarea la faza zonală, obiectivul trasat de preşedintele Adrian Damian la începutul sezonului. Din păcate, campioana la juniori a Sălajului a pierdut pe mâna ei, mai ales că disputa de pe teren propriu a fost dominată copios de către jucătorii Barcăului. Cum clujenii au fost cei care s-au calificat, echipa noastră a intrat în vacanţă, nu înainte ca Adrian Damian să facă o cerere Federaţiei, prin care să amintească faptul că în cazul în care o echipă nu ar putea participa la faza zonală, şi-ar dori ca gruparea pe care o conduce să îi ia locul.

 

Acest lucru s-a şi întâmplat, decizia şi anunţarea ei venind pe ultima sută de metri. Oficialii Barcăului s-au mobilizat rapid pentru a-i chema pe jucători din vacanţă şi de a porni spre comuna Işalniţa, în apropiere de Craiova, locaţia aleasă pentru faza zonală. Baza sportivă de acolo a oferit condiţii dintre cele mai bune, având chiar şi nocturnă. Oboseala acumulată după 12 ore de călătorie cu autocarul şi-a spus cuvântul în primul meci, când sălăjenii au dat peste CS Işalniţa. Fără o pregătire adecvată, deoarece nu trebuie să uităm că CS Barcău s-a deplasat la turneu direct din vacanţă, bateriile jucătorilor noştri s-au epuizat la pauză, încasând două goluri în ultimele cinci minute ale primei părţi. Adrian Damian a efectuat toate schimbările, în speranţa că va aduce un plus de prospeţime echipei. Dar, Cătălin Anghel şi Daniel Gut s-au accidentat, iar gruparea din comuna Nuşfalău a continuat partida în nouă oameni. Işalniţa a profitat şi s-a impus cu scorul de 8 – 0.

 

In cel de-al doilea meci, CS Barcău s-a duelat cu Jiul Petroşani. In ciuda oboselii care s-a acumulat, Mihai Blidar şi colegii săi au rezistat în prima repriză. Aveam neapărată nevoie de victorie pentru a putea spera în continuare. Dar, filmul s-a rupt în minutul 70. Nemaiavând ce pierde, campionii Sălajului s-au aruncat în atac, iar în ultimele secvenţe ale partidei au fost pedepsiţi cu alte două goluri. Pentru a evita ultimul loc, trebuiau să câştige ultimul meci, cel cu CS Strehaia. Ei bine, acest lucru s-a întâmplat, graţie golului marcat de Lazar Zoltan, care, împreună cu Cătălin Anghel şi Boşka Arnold au fost evidenţiaţi de mai mulţi oameni de fotbal prezenţi la turneul zonal.

 

Nu vom încheia fără a spune că noua campioană este Olimpia Gherla, care a învins Jiul Petroşani. Clujenii sunt cei care au trecut de CS Barcău Nuşfalău, după două meciuri în care jocul a fost la discreţia noastră. Dar, fotbalul nu este drept întotdeauna. “Per ansamblu, sezonul care s-a încheiat a fost unul destul de bun. Ba chiar m-a ambiţionat din toate punctele de vedere pentru campionatul următor. Vom rămâne aproape în aceeaşi formulă, singurul jucător pe care îl vom pierde este portarul Mihai Blidar, care a terminat junioratul”, ne-a mărturisit Adrian Damian, preşedintele echipei sălăjene.                                          Ciprian PETRAN

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL