Connect with us

TENIS

Ioana Lung a cucerit trofeul la categoria 14 ani fete la Cupa “Ianus”!


Palatul Copiilor din Zalău a aliniat la startul turneului zece sportivi, toţi antrenaţi de prof. Mihai Anca, însă doar doi tenismeni au reuşit să urce pe podium, iar Ioana Lung a obţinut cel mai bun rezultat


În cadrul categoriei de vârstă 18 ani masculin, Palatul Copiilor a trimis în luptă pentru cucerirea trofeului trei sportivi, dar numai unul a reuşit să urce pe podium, Victor Negrean, care s-a clasat pe locul secund, iar ceilalţi doi tenismeni, Mihai Mercea şi David Chiş s-au clasat pe locurile 5, respectiv 6.

În competiţia feminină a cat. 18 ani, Mihai Anca a avut patru sportive: Andreea Mocan, Augusta Solomon, Liana Ciorba şi Diana Nicoleta Pop. Din păcate, niciuna din cele patru sportive nu a reuşit să cucerească trofeul pus în joc la această categorie de vârstă, dar două dintre ele au urcat pe podium. Diana Pop s-a clasat pe locul 2 în ierarhia categoriei, iar Andreea Mocan, intrată în competiţie ca şi principală favorită, s-a clasat pe locul 3.

În cadrul cat. 14 ani fete, Ioana Lung de la Palatul Copiilor Zalău şi-a respectat statutul de principală favorită şi a încheiat concursul pe locul 1 şi a intrat în posesia marelui trofeu pus în joc la „Cupa Ianus”.

Din păcate, cei doi tineri competitori de la Palatul Copiilor din Zalău înscrişi în concursul categoriei 12 ani, Vlad Mercea şi Ilieş Bianca nu s-au calificat în turneul final de 4 şi au părăsit destul de repede turneul.

Aflat la început de drum, ACS „Sergiu Carp” Tenis Club nu a cucerit niciun trofeu în cadrul turneului individual de la Zalău decât în cel de dublu, dar rămâne în istoria sportului alb din Sălaj ca fiind primul club care organizează o competiţie de acest gen şi este notat cu nota 10 de către participanţi

Clubul organizator al celei de-a VII-a ediţii a Cupei Ianus a intrat în concurs cu cinci sportivi: Christina Schinker (18 ani), Eduard Tarţa, Milan Hiriczko, Daniela Cherecheş şi Sharyeen Baker (12 ani).

Din păcate, niciunul nu a reuşit să intre în turneul final de patru unde s-a jucat după sistemul fiecare cu fiecare, dar au reuşit să lase totuşi o impresie plăcută în meciurile pe care le-au disputat. Dacă pe teren nu a excelat, la capitolul organizare ACS „Sergiu Carp” Tenis Club a fost la înălţime.

Faţă de ediţiile anterioare, în calitate de organizator, Sergiu Carp a reuşit să atragă pe lângă sponsorul tradiţional, Ianus, şi alte firme care au contribuit la buna organizare a competiţiei. Cu ajutorul firmelor West şi Marker, a magazinelor Class şi Davis, şi evident cu largul concurs al partenerului principal, Primăria Municipiului Zalău, participanţii s-au bucurat sâmbătă seara de o masă festivă, iar fiecare participant a primit din partea organizatorilor o şapcă şi un tricou personalizat cu însemnele turneului.

14 Vizualizari
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in TENIS