Connect with us

ALTE SPORTURI

Sălăjeanul Flavius Seiche, de la fanionul de arbitru la Naţionala României de fotbal-tenis!


Cu toate că în judeţul Sălaj este cunoscut pentru cariera sa în arbitraj, fostul junior de la Armătura Zalău s-a orientat pe mai multe fronturi şi de ceva timp practică fotbal-tenisul. Evoluţiile sale bune din Campionatul Naţional i-au adus sălăjeanului şi prima convocare la lotul naţional


Judeţul Sălaj nu a dus niciodată lipsă de talente, doar că unii au reuşit să facă ceva cu talentul respectiv, alţii, din păcate au ales “să-şi bată joc” de ceva cu care au fost înzestraţi de la Dumnezeu. Un tânăr talent al judeţului nostru este şi Flavius Seiche, născut la data de 25 ianuarie 1990 şi originar din comuna Sînmihaiu Almaşului. Acesta, precum mulţi alţii şi-a căutat vocaţia şi a început să practice fotbalul.

Flavius Seiche, junior la Armătura Zalău

Calităţile sale erau vizibile, astfel că Flavius a început să îşi pună în valoare calitatea de care dădea dovadă la “sportul rege” la grupele de copii şi juniori de la Armătura Zalău. În tricoul “roş-negru”, Seiche a evoluat chiar şi în Campionatul Naţional de Juniori Republicani. Jucătorul a început să se remarce în tricoul Armăturii, iar la vârsta de 13 şi ulterior la 14 ani, Seiche a fost premiat drept cel mai tehnic jucător din judeţ la Memorialul “Gheorghe Ola”.

Din păcate, la vârsta de 15 ani, acesta a suferit o accidentare destul de urâtă la ligamente, accidentare care l-a împiedicat din “drumul său” spre marea performanţă, acesta fiind şi un regret al tânărului.

“Am anumite regrete vis-a-vis de acea perioadă, deoarece visul meu era să devin fotbalist. Acea accidentare a fost o piedică mare, am fost conştient că nu o să mai pot face performanţă”, ne-a spus Flavius Seiche.

Arbitrajul, a doua sa dragoste

După această perioadă, Flavius Seiche a decis să schimbe macazul şi a ales să urmeze o carieră în arbitraj, cumva să rămână tot aproape de fenomenul pe care l-a îndrăgit încă de când era copil. S-a dovedit a fi o alegere bună, iar acesta a impresionat prin voinţa sa. Sălăjeanul a făcut parte din Programul Tinerelor Talente, în ediţia 2015-2016 şi în urma rezultatelor bune pe care le-a obţinut la testările fizice şi teoretice, acesta a promovat în Liga a III-a. De asemenea, în anul 2016, Seiche a fost desemnat şi cel mai bun arbitru asistent din judeţul Sălaj.

S-a remarcat la fotbal-tenis

Fotbal-tenis este un sport nu foarte mediatizat, dar care atrage tot mai mulţi spectatori şi practicanţi. În Campionatul Naţional se întrec nu mai puţin de 13 echipe, la masculin şi alte 6 în campionatul feminin. Chiar dacă Sălajul nu are o echipă în acest campionat, ei bine, judeţul nostru are un reprezentat pe măsură. Este vorba despre …Flavius Seiche.

Cunoscut în judeţ pentru cariera sa în arbitraj, acolo unde face parte din lotul divizionar, Seiche a început să urmărească şi alte cariere în sport. Astfel, de aproximativ 2 ani, sălăjeanul a început să practice la modul profesionist, fotbal-tenis. Către practicarea acestui sport a fost îndrumat de Ionuţ Ovidiu Pintea, un component al lotului naţional şi alături de care a concurat la competiţii oficiale în judeţul Cluj.

„Am început să practic acest sport pe la 15-16 ani, precum toţi copiii, dar la modul profesionist, de aproximativ 2 ani am început să merg pe la competiţii şi am avut rezultate bune. Ionuţ Ovidiu Pintea a fost cel care m-a chemat şi mi-a propus să joc. Am acceptat şi alături de el am cucerit mai multe trofee în competiţii oficiale”, spune Flavius Seiche.

Sălăjeanul a fost legitimat de CS Chimia Râmnicu Vâlcea

Aceste evoluţii bune ale lui Flavius Seiche nu au rămas neobservate, astfel că, în urmă cu aproximativ un an, sălăjeanul a fost legitimat la CS Chimia Râmnicu Vâlcea, echipă alături de care evoluează în Campionatul Naţional de Fotbal-Tenis.

Pentru stabilirea câştigătoarei unui meci, au loc câteva jocuri, la simplu, dublu şi triplu, iar la final se cumulează totalul. Pestaţiile bune ale sălăjeanului au continuat şi alături de Ovidiu Pintea, a câştigat o etapă naţională la dublu în Târgu Mureş şi încă un turneu desfăşurat tot în „capitala” judeţului Mureş.

Convocat la Naţională, chiar de preşedintele Federaţiei

În perioada 24-29 octombrie, la Szeged, Ungaria va avea loc şi Campionatul European de fotbal-tenis. Astfel, naţionala României va efectua 3 cantonamente, în vederea pregătirii turneului final, primul cantonament fiind efectuat la Mamaia, în perioada 24 – 30 iunie. Într-o seară liniştită, sălăjeanul nostru a fost surprins de un telefon, apărut practic pe neaşteptate.

“Într-o seară, m-a sunat preşedintele Federaţiei să mă anunţe că în urma evoluţiilor mele, sunt convocat la lotul naţional, pentru un cantonament la Mamaia. Am rămas surprins, a însemnat o mare satisfacţie, în primul rând că am fost selecţionat. M-a surprins plăcut, chiar nu mă aşteptam”, a mai spus sălăjeanul.

Astfel, timp de o săptămână, jucătorul în vârstă de 27 de ani s-a pregătit alături de cei mai buni jucători de fotbal-tenis din ţară şi a rămas surprins de ceea ce a văzut în timpul pregătirilor.

“M-a surprins modul de pregătire de la lot, totul se desfăşoară într-un mod profesionist. Am făcut câte trei antrenamente pe zi. La 5 jumate pe plajă, la 10 pe terenurile de tenis, pregătire tehnico tactică şi seara la 18 mai făceam un antrenament cu mingile”, ne-a mai dezvăluit Flavius.

“Polisportivul” Flavius Seiche nu a rămas indiferent după această experienţă şi a apreciat  faptul că a putut face parte din “sânul” Naţionalei.

“I-am mulţumit antrenorului pentru convocare şi sper că prin evoluţiile mele să îl oblig să mă mai cheme la lotul naţional. În toamnă se mai fac două cantonamente înainte de Campionatul European”, a mai adăugat jucătorul.

Pentru a se menţine în formă şi a avea evoluţii cât mai bune pe terenul de fotbal-tenis, Seiche nu s-a mulţumit doar cu antrenamentele din cadrul cantonamentului. Astfel, sălăjeanul se menţine în formă şi la Zalău.”De două trei ori pe săptămână mă pregătesc la Zalău, alături Mocan Mark, Deak Ecsi şi Gheorghe Lung”, a mai spus Seiche.

Flavius Seiche, bun şi la minifotbal

De ceva vreme, Flavius a revenit la “prima sa dragoste” şi evoluează în Campionatul Judeţean de Minifotbal Sălaj. Jucătorul îmbracă tricoul formaţiei AS Onix şi face acest lucru cu succes. Deşi evoluează pentru gruparea condusă de Ioan Onicaş doar din a doua jumătate a campionatului Ligii a III-a, Seiche a izbutit să înscrie de 7 ori, fiind printre principalii marcatorii ai echipei în retur. Să mai spunem că alături de AS Onix, Seiche a devenit şi câştigător al Ligii 3 de minifotbal, în sezonul 2016-2017.

Invitat la un turneu de fotbal-tenis în Cehia

În weekend a avut loc şi Cupa României, iar Flavius Seiche a participat alături de Ionuţ Ovidiu Pintea. În final, cei doi s-au clasat pe locul 5, după ce au ratat la limită podiumul competiţiei. După această competiţie, sălăjeanul nostru şi-a făcut bagajele și miercuri a plecat alături de partenerul său, Ionuţ Ovidiu Pintea, în Cehia, acolo unde va participa la un turneu de fotbal-tenis. Românii au fost invitaţi să participe chiar de cehi, iar toată această deplasare va fi achitată de către cehi.

Pe final, să spunem că aceste succese i se datorează în mare parte jucătorului, şi doar prin munca şi seriozitatea de care a dat dovadă a reuşit să realizeze ce a realizat până acum. Cât despre planurile sale de viitor, acestea sunt măreţe.

“Fotbal-tenis este un sport foarte frumos, păcat că la noi în ţară nu este aşa practicat şi mediatizat. Sper să reuşesc şi în fotbal-tenis, să ajung să joc pentru România la un turneu final de Campionat European sau Mondial”, a încheiat Flavius Seiche.

loading...
Loading...
1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in ALTE SPORTURI