Connect with us

TENIS

Evoluţii bune la Bistriţa pentru fraţii Verdeş


Dornici să acumuleze cât mai multe puncte în clasamentul naţional, fraţii Partick şi Eric Verdeş au fost prezenţi la finalul săptămânii trecute la Champions Bowl, turnee de categoria A şi 1


În ciuda faptului că în urbea de la poalele Meseşului a avut loc la finalul săptămânii trecute un turneu organizat excelent, fraţii Eric şi Patric Verdeş au decis să se prezinte la Champions Bowl de la Bistriţa, o competiţie de categoria A pentru sportivii de 14 ani, respectiv de categoria 1 pentru cei de 10 ani.

Eric Verdeş, la un pas de finală

Întrecerea categoriei 14 ani băieţi a făcut parte din Circuitul Naţional al Federaţiei Române de Tenis şi s-a desfăşurat pe un tablou de 16 competitori. Reprezentantul Clubului Sportiv Municipal Zalău, Eric Verdeş, a fost cotat ca şi favorit numărul 3 al întrecerii.

În primul tur, Eric a trecut uşor, scor (6:1), (6:0) de Christian Ceuca de la AS CS Grand Slam, iar în cel de-al doilea tur a trecut aproape la fel de uşor, (6:2), (6:1) de Mihail Pop de la TC Stănică Craiova. În semifinala competiţiei, Eric l-a avut ca şi adversar pe favoritul numărul 1, Mihai Viorel Lungu de la CS Sănătatea Ergolemn Satu Mare.

La capătul unui joc extrem de echilibrat, sportivul sătmărean a reuşit să-l elimine din turneu pe elevul lui Constantin Carp după ce a câştigat partida cu 2-0, pe seturi (7:5), (6:4), iar mai apoi a câştigat şi turneul după ce l-a învins în finală, scor (6:1), (7:5) pe Iustin Belea de la CS Dinamo Braşov.

Primul trofeu al carierei pentru Patrick  Verdeş

Turneul Champions Bowl de la Bistriţa rezervat categoriei 10 ani masculin a adunat la startul întrecerii 7 competitori, astfel că organizatorii au decis ca cei şapte sportivi să fie repartizaţi în două grupe în care să joace fiecare cu fiecare, iar mai apoi, câştigătorii celor două grupe să dispute finala.

Patrick Verdeş de la CSM Zalău a fost repartizat în grupa A, grupă din care au mai făcut parte alţi trei sportivi: Robert Şchiopu, Rareş Roşu şi Marius Feiciuc. Antrenat de Constantin Carp, Patrick a avut o evoluţie aproape perfectă în faza grupelor şi a cedat doar 3 game-uri.

În primul meci, tânărul sportiv zălăuan a trecut cu (6:0), (6:2) de Robert Şchiopu (CS TC Coreco Iaşi), iar în cel de-al doilea joc, disputat în compania lui Rareş Roşu (AS CS Grand Slam TC), Patric s-a impus cu (6:0), (6:1) şi mai avea nevoie de o singură victorie pentru a fi sigur de prezenţa în ultimul act al întrecerii.

În ultimul joc al Grupei A, tânărul sălăjean s-a impus de o manieră categorică, scor (6:0), (6:0) în faţa lui Marius Feiciuc (CSS Sighetu Marmaţiei) şi s-a calificat în marea finală. Finala întrecerii a fost controlată de Patrick Verdeş care s-a impus în faţa lui Ştefan Secară (TC Coreco Iaşi) în două seturi simetrice, scor (6:3), (6:3) şi a câştigat primul trofeu din carieră.

7 Vizualizari
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in TENIS