Connect with us

DIVIZIA A1

EXCLUSIV: SCMU Craiova sparge monotonia verii și transferă chiar de la rivala Arcada Galați!


Oltenii l-a achiziţionat pe liberoul Nikola Rosic, cel care în anul 2011 devenea campion european cu Serbia şi care în carieră a cucerit titlul naţional în Germania, Elveţia, dar şi în România, cu CVM Tomis Constanţa. “Cred că am făcut o alegere reușită, deoarece Craiova este una dintre cele mai bune echipe din România”, a precizat voleibalistul pentru Sportul Sălăjean


La fel ca și anul trecut, vicecampioana României nu se aruncă pe piața transferurilor, deși gruparea din Bănie s-a despărțit în această vară de mai mulţi jucători importanți.

Așadar, în timp ce contracandidatele la podium au achiziționat mai mulți jucători, oltenii stau în cumpănă, iar numele celor veniţi sunt puşi la secret.

Până la urmă, ceva tot a a “transpirat” şi din vestiarul oltenilor, astfel că Sportul Sălăjean poate da publicităţii un prim transfer important, dar ce transfer!?

SCMU Craiova l-a achiziţionat pe sârbul Nikola Rosić (n. 5 august 1984, 1,92 m), cel care în sezonul trecut a îmbrăcat tricoul rivalei Arcada Galaţi.

La 33 de ani, valorosul libero se poate lăuda cu un CV impresionant, atât la nivel de echipă naţională, cât şi la nivel de echipă de club.

Astfel, noul jucător al oltenilor a fost campion European cu Naţionala Serbiei în anul 2011,  dar a fost medaliat şi la Jocurile Olimpice sau la Campionatele Mondiale!

După ce a jucat în ţara natală la OK Partizan şi Budvanska Rivijera Budva, Nikola Rosic a cucerit medalia de aur în Germania cu Vfb Friedrichshafen,  în România cu CVM Tomis Constanţa, pentru ca anul trecut să repete această ispravă şi în Elveţia, cu Dragons Lugano! 

În ultimul campionat, sârbul a îmbrăcat tricoul formaţiei Arcada Galaţi, cu care a cucerit Cupa României, dar nu şi mult doritul titlu.

Dacă nu a fost să fie pe Dunăre, experimentatul voleibalist vrea să câştige titlul în Bănie.

“Eu cred că am făcut o alegere reușită, deoarece Craiova este una dintre cele mai bune echipe din România și întotdeauna luptă pentru a câștiga trofee. În plus, noua echipă este şi mai aproape de casă, deoarece orașul meu natal este Belgrad. În ce priveşte bătălia pentru primele locuri, vor fi echipe multe, Ploieşti, Galaţi, Zalău, Craiova, Steaua, Dinamo, însă e prea devreme pentru a face o ierarhie”, a declarat Nikola Rosic pentru ziarul Sportul Sălăjean.

 

9 Vizualizari
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVIZIA A1