Connect with us

HANDBAL

Cristina Neagu, după ce CSM Bucureşti şi-a aflat adversarii din Liga Campionilor: “Este o grupă bună!”


Campioana României a fost cap de serie la tragerea la sorţi şi la prima vedere are parte de o grupă accesibilă, având în vedere şi transferurile reuşite în această perioadă de formaţia din capitală


CSM Bucureşti domină handbalul feminin în utlima perioadă, în România, dar nu numai. După ce a câştigat pentru al doilea an la rând Liga Naţională, gruparea bucureşteană va reprezenta ţara noastră în Liga Campionilor, acolo unde a triumfat în sezonul 2015-2016.

Deşi în sezonul precedent nu a izbutit să repete acea performanţă, campioana României îşi doreşte să cucerească cel mai important trofeu de pe bătrânul continent în sezonul 2017-2018. Pentru a reuşi acest lucru, “tigroaicele” au convins-o pe Cristina Neagu să revină în ţară, fiind cel mai important transfer din această vară, dar nu şi singurul.

Astfel, Marit Frafjord, Amanda Kurtovic şi Aneta Udriştioiu vor face parte din lotul campioanei României în sezonul următor. Ultima jucătoare venită în tabăra CSM-ului şi cea care completează lotul este Sabina Jacobsen, o internaţională suedeză, care are în palmares şi două medalii internaţionale. La Europeanul din 2010, suedeza a cucerit medalia de argint, în timp ce la Europeanul din 2014, handbalista a cucerit alături de ţara sa, medalia de bronz.

La finele săptămânii trecute, la Ljubljana, a avut loc şi tragerea la sorţi pentru noul sezon al Ligii Campionilor. CSM Bucureşti a făcut parte din prima urnă valorică, fiind cap de serie.

Sorţii au făcut ca “tigroaicele” să evolueze în Grupa A, alături de Nykobing Falster (Danemarca), Krim Ljubljana (Slovenia) şi Vistal Gdynia (Polonia). În cea de-a doua fază a competiţiei se vor califica primele trei clasate din Grupele A şi B, care vor forma Grupa principală 1 şi primele trei clasate din Grupele C şi D, formând Grupa principală 2. “Tigroaicele” sunt mulţumite de această tragere la sorţi şi încrezătoare în şansele lor.

”Este o grupă bună. Obiectivul nostru este să mergem în Main Round cu maximum de puncte, iar acolo să câştigăm cât mai multe meciuri, astfel încât să avem un adversar cât mai facil în sferturile de finală”, a declarat Cristina Neagu, pentru Prosport.


Grupele Ligii Campionilor:

Grupa A: CSM Bucureşti, Nykobing (Danemarca), Krim Ljubljana (Slovenia) şi Vistal Gdynia (Polonia)
Grupa B: Gyor (Ungaria), Rostov Don (Rusia), Midtjylland (Danemarca) şi Brest (Franţa)
Grupa C: Vardar (Macedonia), Larvik (Norvegia), Ferencvaros (Ungaria) şi Câştigătoare grupa de calificare 2
Grupa D: Buducnost (Muntenegru), Metz (Franţa), Bietigheim (Germania) şi Câştigătoare grupa de calificare 1

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL