Connect with us

LIGA I

Medalii de bronz pentru Dia Guard Divino la Campionatul Regional! REZULTATE COMPLETE şi CLASAMENT


Gruparea condusă de Florin Marian Raţ şi Florin Pop a reuşit prestaţii foarte bune la competiţia de la Oradea, unde a obţinut locul trei, ratând finala mare la “mustaţă”. Fan Courier, cealaltă reprezentată a judeţului Sălaj, nu a putut conta pe doi jucători de bază şi a părăsit turneul încă din faza grupelor


În weekend-ul recent încheiat, la Oradea, s-a desfăşurat Campionatul Regional de Minifotbal, zona Nord-Vest, turneu la care judeţul Sălaj a fost reprezentat de două echipe. Este vorba despre Dia Guard Divino, campioana Sălajului şi Fan Courier, ocupanta locului 4. Să spunem că la turneul regional din anul precedent, Dia Guard a avut o prestaţie bună şi a cucerit medaliile de bronz, în timp ce Fan Courier a revenit la un turneu regional după o pauză de doi ani. Înaintea startului, campioana Sălajului a dorit să repede “isprava” de anul trecut, sau de ce nu, să o şi depăşească. Şi “poştaşii rapizi” au dorit să impresioneze şi să obţină o clasare între primele şase.

Dia Guard Divino, debut cu dreptul în Grupa A

Dia Guard Divino a fost prima echipă sălăjeană, dintre cele două reprezentate, care a disputat un joc. Astfel, campioana Sălajului a debutat la Campionatul Regional de la Oradea, vineri, 30 iunie, de la ora 12:00, atunci când şi-a măsurat forţele cu echipa Amicii Turda, formaţia situată pe locul 1, în Campionatul de Minifotbal Turda. Meciul a fost destul de echilibrat, iar în prima parte, cele două echipe s-au tatonat reciproc.

Totuşi, ambele echipe au reuşit să înscrie în prima parte. Pentru Dia Guard a punctat Raul Stanciu, în timp ce pentru gruparea din Turda a punctat Lăkătuş Gheorghiţă. După revenirea de la cabine, Dia Guard Divino a controlat partida într-un mod autoritar şi Ciprian Pavel şi compania au mai punctat de alte patru ori, în timp ce Amicii a mai înscris o singură dată. Astfel, campioana Sălajului s-a impus cu 5 – 2 şi aşteaptă cu încredere următorul duel de la acest turneu.

Campioana, de neoprit în grupă 

Cu un moral bun după primul joc, formaţia condusă de Florin Marian Raţ şi Florin Pop a început ca “din puşcă” şi cel de-al doilea meci al grupei, meci în care, campioana Sălajului şi-a măsurat forţele cu Auxerre Cluj. Dia Guard Divino a controlat jocul de la un capăt la celălat şi a marcat goluri pe bandă rulantă.

În final, campioana Sălajului s-a impus cu 5 – 0 şi a obţinut cea mai categorică victorie din grupă. După cel mai accesibil meci, Ciprian Pavel şi compania au avut parte şi de cel mai echilibrat. Astfel, în meciul cu AEK Oradea, cele două formaţii s-au închis reciproc şi au jucat fără greşeală, dovadă şi scorul înregistrat pe tabelă, 0 – 0.

În ultima etapă din grupă, Dia Guard Divino a obţinut o nouă victorie categorică, scor 6 – 3, împotriva celor de la  VLD Trans Baia Mare şi şi-a asigurat primul loc în grupă şi totodată prezenţa în sferturile de finală ale turneului regional.

Dia Guard Divino şi-a continuat forma bună şi în fazele eliminatorii

După ce a reuşit să cucerească primul loc în Grupa A, înregistrând doar rezultate pozitive, 3  victorii şi o remiză, campioana Sălajului şi-a aflat şi adversarul din sferurile de finală. Cu trei victorii şi o înfrângere, Luceafărul Cluj a obţinut locul secund în Grupa C şi pentru un loc în semifinale a fost nevoită să se lupte cu…Dia Guard Divino.

În partida din sferturile de finală, Ciprian Pavel şi Toth Karoly au fost într-o formă de zile mari. Cei doi jucători ai campioanei Sălajului cu greu au putut fi stăpâniţi de clujeni. Astfel, în doar două minute, Ciprian Pavel a marcat o dublă, pentru ca Cosmin Crăicun să reducă din diferenţă şi să stabilească scorul pauzei.

Totuşi, după revenirea de la cabine, Toth Karoly a punctat de două ori şi Pavel a realizat hattrick-ul, iar golul lui Radu Danciu nu a mai contat, decât pentru statistică. În semifinale, Dia Guard Divino a dat peste FC Nedav Arad. Cele două echipe au practicat un joc bun şi deschis în prima parte.

În prima repriză, ambele formaţii au marcat câte două goluri. Pentru Dia Guard Divino, golgheterul Ciprian Pavel a ieşit din nou la rampă şi a înscris, în timp ce pentru arădenii au marcat Alin Pavel şi Raul Marinescu. Partea secundă s-a risipit fără goluri şi astfel s-a trecut la loviturile de departajare. Din păcate pentru sălăjeni, FC Nedav s-a impus cu 4 – 3.

În finala mică, Dia Guard s-a luptat pentru locul 3 cu Beer Hunters. Şi aici a fost vorba despre un duel echilibrat, cu toate că gruparea din Alba Iulia a condus cu 2 – 0. Sălăjenii au revenit şi au câştigat partida datorită golurilor marcate de Ciprian Pavel şi Toth Karoly, practic singurii marcatori ai campioanei în fazele eliminatorii. Astfel, Dia Guard a repetat “isprava” de anul trecut şi a cucerit din nou medaliile de bronz şi mai important, a reuşit să se califice la turneul final de la Bacău din 12 – 15 iulie.

 


Rezultatele înregistrate de Dia Guard Divino la Campionatul Regional:

Grupa A: 

Dia Guard Divino – Amicii Turda                  5 – 2

Auxerre Floreşti – Dia Guard Divino     0 – 5

Dia Guard Divino – AEK Oradea           0 – 0

VLD Trans Baia Mare – Dia Guard Divino   3 – 6

 

CLASAMENT Grupa A:

1. Dia Guard Divino             4            3   1   0   16 – 5   11

2. AEK Oradea                       4          2   1   1     6 – 9    7

3. Amicii Turda                     4          2   0   2   12 – 9    6

4. VLD Trans                        4          1   0   3   10 – 14  3

5. Auxerre Floreşti                 4           1   0   3    5 – 12   3

 

Sferturi: Dia Guard Divino – Luceafărul Cluj       5 – 2

 

Semifinale: Dia Guard Divino – FC Nedav           3 – 4

 

Finala Mică: Beer Hunters – Dia Guard Divino   2 – 3

 

Lot Dia Guard Divino: Andrei Mocan – Ciprian Bărnuţiu, Andrei Bene, Raul Stanciu, Marius Rus, Toth Karoly, Dan Mureşan, Bogdan Ciaca, Robert Niculăuţ şi Ciprian Pavel. Delegat: Florin Pop. Conducător: Florin Marian Raţ


 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in LIGA I