Connect with us

Pescuit și Vânătoare

Canicula face victime şi în apă. O tonă şi jumătate de peşti au murit într-o baltă din judeţul Timiş. GALERIE FOTO


Peşti au fost găsiţi şi scoşi din apă de către localnici, în timp ce un echipaj al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Banat” a intervenit timp de 9 ore, pentru reoxigenarea apei


În zilele trecute, România a fost „lovită” de un val de căldură, cu temperaturi foarte ridicate, care s-au apropiat chiar de 40 de grade. Această situaţie a creat un uşor discomfort în rândul oamenilor, dar au avut efecte devastatoarea în ceea ce privesc vieţuitoarele apelor.

Astfel, un caz incredibil a avut loc în judeţul Timiş. Într-o baltă din Sânicolau Mare, localnicii au găsit nu mai puţin de o tonă şi jumătate de peşti morţi. La faţa locului a ajuns şi un echipaj al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Banat”.

Timp de 9 ore, pompierii au intervenit pentru reoxigenarea apei, cu ajutorul unor motopompe, două de capacităţi mai mici şi una de mare capacitate.

“Cauza exactă va fi stabilită de către cei de la Mediu, s-au luat probe din apă şi din peşti. Noi am intervenit de la ora 11.00 până la ora 20.00 cu trei motopompe”, a afirmat Bogdan Mutu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Banat”.

Sursa: mediafax.ro

81 Vizualizari
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Pescuit și Vânătoare