Connect with us

Fără categorie

ULUITOR: Studenta din Zalău care s-a aruncat de la etajul 4 în Oradea, a fost şefă de promoţie la Colegiul Naţional “SILVANIA”!

 


Tânăra care a decedat sâmbătă dimineaţa în cartierul Cantemir din Oradea este Andrada P. La 21 de ani împliniţi în luna mai, ea era un student model, dar a fost şi o elevă strălucitoare ce s-a remarcat în mod special la Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu” Zalău, unde a avut DOAR NOTA 10, dar s-a remarcat şi la Colegiul Naţional “Silvania”, acolo unde a fost şi şefă de promoviţie, cu MEDIA 9.80!!!


Drama ce a avut loc sâmbătă dimineaţa în oraşul de pe Criş a îngrozit lumea. Până când poliţiştii şi procurorii vor cerceta cazul, în prim-plan apar informaţii uluitoare în ce priveşte viaţa tinerei din Zalău.

Singură la părinţi, Andrada P. s-a născut în 19 mai 1996 şi încă de mică şi-a arătat capacităţile intelectuale. Înscrisă la clasa de germană de la Şcoala „Mihai Eminescu” din Zalău, ea a fost un elev iscusit, care a primit doar NOTA 10, începând din clasa I şi până când a terminat clasa a VIII-a!!!

În plus, eleva de 10 a participat cu mare succes la concursuri judeţene şi interjudeţene şi olimpiade, unde a urca pe podium în permanenţă, fie că este vorba despre competiţii de matematică, fizică, chimie, biologie sau orice altă disciplină din orarul şcolii!

Mai mult, sălăjeanca noastră a cucerit locul II pe ţară la “Cangurul Lingvist”, dar şi premii şi menţiuni la olimpiada naţională de limba şi literatura română şi chimie, dar şi la concursurile naţionale „Ştiinţe pentru Juniori” (ce înglobează teste din chimie, fizică şi biologie) şi „Plus – minus poezie” (o combinaţie cel puţin interesantă de matematică şi limba română).

Cel mai bun rezultat a fost însă cel din clasa a V-a, când Andrada s-a clasat pe locul III pe ţară la olimpiada naţională de limba şi literatura română!

Aceste rezultate notabile au adus-o şi în paginile ziarelor, astfel că ea devenise o mică vedetă. Astfel, în anul 2011, când era în clasa a VIII-a, colega Olimpia Man – de la ziarul Adevărul de seară chiar a realizat un material cu Andrada, în care puştoaica cu o inteligenţă extraordinară înzestrată era catalogată… exemplul perfect al elevului complex şi visul oricărui profesor.

 

„Secretul meu cred că este faptul că încerc să învăţ totul cât mai logic. Merg mai mult pe exerciţiu decât pe memorare. Nu îmi place că există lucruri inutile care trebuie tocite. Ador şi soarele, plaja şi sentimentul de libertate pe care ţi-l dă marea, unde merg în fiecare an. Urăsc frigul. Şi nu-mi place nici răutatea oamenilor, nu neapărat cea îndreptată împotriva mea, ci răutatea, în general, şi cea gratuită şi nejustificată, în special”, spunea Andrada în acel reportaj.

 

Totodată, ea spunea de atunci că vrea să devină medic şi că i-ar place foarte mult să fie chirurg, oncolog sau cardiolog…

Anii au trecut şi Andrada a absolvit cu brio Colegiul Naţional “Silvania”, unde a fost şefă de promoţie, cu nota 9.80, adică a opta medie din judeţul Sălaj!?

După cum spunea încă din şcoala gimnazială, tânăra a urmat Facultatea de Medicină şi Farmacie din Oradea – specializarea Medicină Dentară. 

Din păcate, ea nu a mai reuşit să îşi îndeplinească visele, deşi începuse practica, după ce s-a înscris în Asociaţia Studenţilor Stomatologi şi în Asociaţia Studenţilor Medicinişti din Oradea.

În prima zi a lunii iulie, ea s-a aruncat de la etajul 4 din blocul în care era chiriaşă, iar trupul neînsufleţit a fost găsit pe caldarâm…

 

VEZI şi…

TRAGEDIE: O sălăjeancă de 21 de ani s-a aruncat de la etajul 4 al unui bloc din Oradea. GALERIE FOTO

665 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Fără categorie