Connect with us

HANDBAL

E oficial! HC Zalău le-a legitimat pe cele 3 internaţionale de junioare de la Caracal


Asaltate de oferte în această vară, talentatele handbaliste au ajuns până la urmă sub comanda lui Gheorghe Tadici, urmând să fie prezente la reunirea lotului programată în luna iulie la Zalău


Nu mai este un secret pentru nimeni, “modelul” adoptat de Gheorghe Tadici la Zalău. De ani buni, fostul tehnician aduce junioare talentate la poalele Meseşului din toate colţurile ţării, pe care le “şlefuieşte” pentru ca apoi să le propulseze în handbalul de înaltă performanţă.

Unul dintre centrele de unde HC Zalău a mai adus jucătoare a fost CSS Caracal (judeţul Olt), de unde au mai fost transferate Eliza Cicic şi Claudia Constantinescu, cea din urmă devenind golghetera grupării sălăjene!

În această vară, Tadici a achiziţionat încă un lot de jucătoare tinere de la clubul oltean condus de profesoara Larisa Olteanu, iar de acest subiect Sportul Sălăjean scria – în premieră – încă din luna aprilie!

Remarcate în Campionatele Naţionale de junioare, portarul Raluca Kelemen  (n. 24 iunie 1998), originară din Râmnicu Vâlcea), interul Alexandra Stîngă (n. 6 Aprilie 1998, Târgovişte) şi centrul Alexandra Bojan (n. 6 iunie 1998, Sânnicolau Mare – jud. Arad) au fost “înregimentate” de gruparea sălăjeană.

În această vară, toate trei handbalistele se aflau la final de juniorat, după ce au fost campioane naţionale la junioare II cu CSS Caracal, dat și vicecampioane naţionale la junioare I!

Discuţiile dintre clubul zălăuan şi cele trei handbaliste au fost finalizate de câteva luni, iar ele au şi făcut câteva antrenamente sub comanda lui Gheorghe Tadici la Zalău, pe finalul sezonului trecut.

Deşi au fost asaltate de oferte, Kelemen, Stîngă şi Bojan au semnat în final cu HC Zalău, urmând ca în luna iulie ele să fie aşteptate la pregătirile echipei.

Cele trei “oltence” au fost nelipsite de la loturile naţionale de junioare, pentru ca portarul Raluca Kelemen şi centrul Alexandra Bojan să fie convocate în acest an şi la acţiunile Naţionalei de tineret, participând la turneul de calificare la Campionatul European, ce s-a desfăşurat în luna martie în Spania.

Până la urmă, pentru Trofeul “Carpaţi” – tineret, ce s-a desfăşurat recent la Constanţa, selecţionerul Ion Crăciun a convocat-o doar pe “portăriţa” Raluca Kelemen. 

Loading...
1 Comment

1 Comment

  1. PIPA

    2 July 2017 at 16:43

    ALTE TRANSFERURI SE MAI FAC?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL