Connect with us

ALTE SPORTURI

Un nou sport la Şimleu Silvaniei: Futnet


Începând din acest sezon, oraşul de la poalele Măgurii are o reprezentantă în Campionatul României de Futnet. La finalul turului, Simex Şimleu Silvaniei se află pe podium


Uşor-uşor, în domeniul sportului, practicanţii încep să se îndrepte şi către alte ramuri, în afara de fotbal, handbal, baschet sau volei, ca să enumerăm doar câteva. În Sălaj, mulţi dintre cei care doresc să practice sport, şi-au îndreptat atenţia către competiţiile de minifotbal, organizate în judeţ şi acolo unde reprezentatele Sălajului au obţinut rezultate notabile la nivel naţional. Recent, judeţul Sălaj a început să aibă o echipă reprezentantă şi în Campionatul României de Futnet, sau fotbal-tenis, denumire sub care mai este cunoscut acest sport.

Mai exact, începând din acest sezon, Simex Şimleu Silvaniei evoluează în Campionatul Naţional, alături de alte 5 formaţii. Este vorba despre Victory Cluj, Tengo Salonta, Tengo U21 Salonta, Futnet Timişoara şi JSF Cluj. Gruparea şimleuană a început foarte bine această aventură în lumea futnetului. În prima etapă, Simex s-a deplasat la Salonta pentru meciul cu Tengo U21, iar sălăjenii s-au impus cu 4 – 1.

În cadrul unui meci, se dispută cinci jocuri, câte două la dublu şi triplu şi un joc la simplu. Forma bună a şimleuanilor a continuat şi în cea de-a doua etapă. Pe teren propriu, Simex Şimleu Silvaniei a trecut cu 4 – 1 de Futnet Timişoara. În cea de-a treia etapă, Simex a cedat jocul de la JSF Cluj cu 0 – 5, pentru ca în etapa cu numărul 4 să piardă la limită, pe teren propriu, cu cei de la Tengo Salonta, scor 2 – 3.

În ultima etapă a turului, Simex Şimleu Silvaniei a cedat din nou cu 2 – 3, de această dată în deplasare la Cluj, în duelul cu Victory.  Clujenii au început mai bine şi după primele două jocuri, la dublu şi la simplu, Victory conducea cu 2 – 0.

Totuşi, sălăjenii au egalat, după ce au câştigat în setul decisiv meciul de triplu şi s-au impus şi în cel de-al doilea joc de dublu. Astfel, pentru câştigătoarea acestui meci s-a decis în urma celui de-al doilea joc de triplu. Primul set a fost foarte echilibrat şi a avut nevoie de prelungiri, însă Victory s-a impus cu 15 – 13.

După acest succes, clujenii şi-au adjudecat şi cel de-al doilea set şi în acelaşi timp şi victoria. În urma acestui succes, Victory Cluj ocupă prima poziţie în clasament. Totuşi, două meciuri din ultima etapă au fost amânate. Astfel, Tengo U21 Salonta – JSF Cluj şi Tengo Salonta – Futnet Timişoara se vor disputa în 1 iulie.

Dacă Tengo Salonta va câştiga, gruparea bihoreană va încheia turul pe primul loc. Deocamdată, Victory Cluj e lider, iar Simex Şimleu Silvaniei ocupă locul secund. Despre acest parcurs în turul de campionat, şimleuanii sunt destul de mulţumiţi, iar cu timpul, vor să fie tot mai buni la acest sport.

“Având în vedere că suntem o echipă nou înfiinţată, am avut nişte rezultate notabile, obiectivul nostru fiind accederea în play-off. Nivelul este unul foarte bun, echipele sunt valoroase cu jucători de clasă mondială. Cu timpul, sperăm să devenim mai buni şi asta doar prin jocuri oficiale putem să o facem. Futnetul este un sport atractiv şi spectaculos, la care fair-play-ul este la el acasă”, ne-a spus Silviu Crişan, component al echipei Simex Şimleu Silvaniei.

Să spunem că returul campionatului va începe undeva în luna septembrie a acestui an.

 


Înaintea disputării celor două meciuri amânate, clasamentul arată astfel: 

1. Victory Cluj                                    38  puncte

2. Simex Șimleu Silvaniei               37

3. Tengo Salonta                               36

4. JSF Cluj                                            34

5. CS Futnet Timișoara                   28

6. Tengo U21 Salonta                      22

 

Simex Şimleu Silvaniei:Dumitru Blaga, Dorel Biriş, Alin Drăgan, Silviu Crişan, Garbacz Szilard, Doru Sabău, Lupo Lorand, Călin Balotă şi Emil Borz


 

416 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ALTE SPORTURI