Connect with us

MINIFOTBAL

Dia Guard Divino şi Fan Courier vor lupta pentru un loc la turneul final al Campionatul Naţional


Cele două grupări reprezintă Sălajul la Campionatul Regional Nord-Vest de la Oradea, unde trebuie să se claseze în primele şase locuri pentru a ajunge la turneul final de la Bacău


Dacă întrecerile interne s-au terminat în fiecare judeţ, minifotbalul traversează acum cea mai importantă parte a sezonului, având în vedere că în această perioadă sunt programate turneele finale. Primul a fost cel de la Liga Firmelor şi Instituţiilor şi care a avut loc la Piatra Neamţ, acolo unde Sălajul a trimis două echipe, este vorba de Tenaris şi Michelin.

La finele săptămânii, urmează Campionatele Regionale, acolo unde echipele campioane sau fruntaşe vor lupta pentru calificarea la Turneul Final al Campionatului Naţional ce va avea loc la Bacău.

La Turneul Regional Nord-Vest ce se dispută în perioada 30 iunie – 2 iulie şi Sălajul are două reprezentate: Dia Guard Divino şi Fan Courier. În primul şi primul rând, campioana Dia Guard Divino va încerca cel puţin să repete performanţa de anul trecut când a cucerit medaliile de bronz, dar şi-a asigurat şi calificarea în faza următoare a celui mai important turneu.

Pentru Fan Courier, participare la Turneul Regional are loc după o pauză de doi ani. Chiar dacă au terminat abia pe locul 4 în Liga 1 din Sălaj, “poştaşii rapizi” au ţinut să fie prezenţi la competiţia de la Oradea, acolo unde Autovip-Lexus, vicecampioana Sălajului a spus pas, preferând să participe la turneul final al Cupei României.

Ambele grupări sălăjene şi-au aflat adversarii de la Turneul Regional de câteva săptămâni, astfel că au putut să îşi ia notiţie despre echipele cu care se vor înfrunta în grupe.

Dia Guard Divino va evolua în Grupa A, de unde mai fac parte AEK Oradea, Amicii Turda, Auxerre Floreşti şi VLD Trans Baia Mare, în timp ce Fan Courier a fost repartizată în Grupa B, cu Beer Hunters Alba Iulia, ACS Şoimii Simand, Sporting Târgu Mureş şi AC Luciano Arad. Vineri, grupările sălăjene vor disputa câte două meciuri, la fel şi sâmbătă, competiţia urmând a continua în aceeaşi zi cu sferturile de finală. Duminică vor avea loc semifinalele şi finalele, dar şi festivitatea de premiere.

Primele şase clasate la Campionatul Regional de la Oradea se vor califica la Campionatul Naţional. Semifinalistele au patru locuri asigurate, iar învinsele din sferturi se vor înfrunta în meciuri pentru stabilirea locurilor 5 – 8, câştigătoarele urmând să aibă asigurate biletele pentru Campionatul Naţional. Să mai spunem că echipa care termină pe primul loc este declarată Campioană Regională şi primeşte dreptul de a achiziţiona licenţa de participare în EMF Champions League.

 


Declaraţii înainte de turneu:

Florin Marian Raţ, conducător Dia Guard: “Pentru Campionatul Regional avem ca obiectiv clasarea pe unul dintre primele 4 locuri. Îmi doresc să facem nişte jocuri frumoase şi să ne îndeplinim acest obiectiv. Băieţii sunt motivaţi înaintea acestui turneu şi destul de încrezători în şansele de reuşită ale echipei”

 

Flaviu Bărnuţiu – jucător Fan Courier: “Obiectivul nostru la Campionatul Regional este să terminăm între primele 6 şi să obţinem calificarea la Turneul Final. Nu e o dramă dacă nu vom reuşi să ne îndeplinim acest obiectiv, însă dacă tot mergem acolo, nu mergem doar să facem un act de prezenţă. Suntem într-o formaţie completă şi alături de noi va fi şi Mihai Bode, poate va juca mai puţin, dar va fi şi el alături de noi. Ne bucurăm că se simte mai bine şi că poate să ne fie alături, contează mult pentru echipă”.

 

Programul echipelor sălăjene la Campionatul Regional de la Oradea:

Grupa A:  Dia Guard Divino, AEK Oradea, Amicii Turda, VLD Trans Baia Mare şi Auxerre Floreşti

Vineri, ora 12.00: Dia Guard Divino – Amicii Turda

Ora 17.00: Auxerre Floreşti – Dia Guard Divino

Sâmbătă, ora 10.00: Dia Guard Divino – AEK Oradea

Ora 14.00: VLD Trans Baia Mare – Dia Guard Divino

 

Grupa B:  Beer Hunters Alba Iulia, ACS Şoimii Simand, Sporting Târgu Mureş, Fan Courier Zalău şi AC Luciano Arad

Vineri, ora 18.00: Sporting Târgu Mureş – Fan Courier

Ora 21.00: Fan Courier – ACS Şoimii Simand

Sâmbătă, ora 13.00: AC Luciano Arad – Fan Courier

Ora 15.00: Fan Courier – Beer Hunters Alba Iulia


 

353 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in MINIFOTBAL