Connect with us

HANDBAL

Dublu-rol la Zalău pentru Valeria Beşe

Cinci ani a stat departe Valeria Beşe de Zalău, oraş pe care l-a părăsit alături de Gheorghe Tadici şi alte handbaliste de mare valoare. Destinaţia a fost Râmnicu Vâlcea. In tot acest timp, ea a fost una dintre piesele de bază ale Oltchimului, dar şi ale echipei naţionale. Cu toate acestea, conducerea campioanei Oltchim Râmnicu Vâlcea a inclus-o pe lista jucătoarelor de care gruparea din Zăvoi a vrut să scape în această vară. Acest lucru a supărat-o la culme pe Valeria Beşe, afirmând că nu înţelege de ce a fost luată această decizie şi de ce nu i-a fost comunicată chiar de antrenorul Radu Voina.

La un moment dat, managerul lui HC Zalău, Gheorghe Tadici, care a descoperit-o în perioada junioratului, afirma că handbalista a fost reprimită în lotul “galacticelor”, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Având în vedere experienţa vastă pe care a acumulat-o în atâtea bătălii pe semicerc şi faptul că era liberă de contract, conducerea lui HC Zalău nu putea rămâne cu mâinile în sân şi a trecut la treabă. Fiind una dintre preferatele lui Gheorghe Tadici, Valeria Beşe a intrat rapid în vizorul grupării de la poalele Meseşului, care doreşte să se întărească pentru sezonul care urmează. Astfel, HC Zalău a dat o adevărată lovitură pe piaţa transferurilor, obţinând semnătura handbalistei care în anul 2008 a fost port-drapelul delegaţiei României la Jocurile Olimpice de la Beijing. “A fost o lună foarte grea pentru mine. A trebuit să iau o decizie bună atât pentru mine, cât şi pentru familia mea. Mă bucur că am ales să revin la gruparea zălăuană şi îmi doresc să pun umărul la reconstrucţia acestei echipe”, a declarat emoţionatăValeria Beşe. In mod cert, în luarea acestei decizii a contat şi latura personală. Transferul a fost făcut public spre finalul săptămânii trecute, când conducerea lui HC Zalău a organizat o conferinţă de presă la care a participat toată conducerea clubului.

Dar, Valeria Beşe nu va fi doar jucătoare la HC Zalău, ci va fi şi antrenoare. Plecarea lui Sorin Rădulescu a lăsat un gol la nivelul băncii tehnice şi imediat după această despărţite managerul echipei zălăuane, Gheorghe Tadici, spunea că vizează un antrenor tânăr care să poată creşte şi să acumuleze experienţă alături de tânăra echipă pe care o construieşte la poalele Meseşului. Ei bine, atribuţiile lui Sorin Rădulescu îi vor reveni tot Valeriei Beşe. “Mă bucur că Vali a luat această decizie şi sunt convins că va fi şi o antrenoare foarte bună, deoarece experienţa acumulată în carieră o va ajuta foarte mult”, a adăugat preşedintele clubului – Tiberiu Marc. Aşadar, HC Zalău îşi doreşte să treacă la un nivel superior, după ce două sezoane la rând a ocupat poziţia a IV-a, care i-a permis să revină în cupele europene.        

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in HANDBAL