Connect with us

FOTBAL

Un sălăjean, în pregătiri cu FC Botoşani


Jibouanul Dănuţ Cozma, cel care a învăţat tainele fotbalului la Viitorul Zalău se antrenază în aceste zile cu echipa din Moldova, unde încearcă să impresioneze pentru a face saltul spre primul eşalon


 

CS Viitorul Zalău are motive de mândrie de pe urma jucătorilor care au învăţat tainele fotbalului în curtea clubului zălăuan. Dănuţ Cozma (n. 28.07.1998) este un alt exemplu care după mai mulţi ani petrecuţi la gruparea zălăuană a ajuns în anul 2012 la Ardealul Cluj. La unul dintre cele mai mari cluburi de copii şi juniori din România, Dănuţ Cozma s-a remarcat din primul an, iar la gruparea clujeană a devenit de două ori vicecampion naţional. În această vară, jucătorul originar din Jibou şi-a terminat junioratul, iar în acest zile are şansa să îşi demonstreze calităţile la FC Botoşani, echipă la care se află în pregătiri începân de luni.

“Cei de la FC Botoşani au organizat un trial pentru a vedea la lucru mai mulţi jucători, pe care s-ar putea baza la echipa din Liga 1. Ar fi extraordinar pentru mine ca la 18 ani să ajung în prima ligă, dar eu rămân cu picioarele pe pămânat. Sper să mă antrenez cât mai bine şi să confirm”, ne-a declarat Dănuţ Cozma.

 

Mijlocaşul  a fost urmărit la antrenamentul de luni de către Costel Enache, antrenorul principal al moldovenilor, cel care în anii trecuţi a fost selecţionerul naţionalei U 18, acolo unde Dănuţ Cozma a bifat mai multe prezenţe. Tânărul jucător îşi doreşte din această vară să facă pasul spre fotbalul de la seniori şi spune că ar lua în calcul chiar şi o echipă din Liga a II-a.

“La vârsta mea, cel mai important este să joc, însă sunt conştient că este foarte greu să ajung chiar acum în Liga 1. Nu m-aş supăra nici să prind o echipă din Liga a II-a, cu un proiect bun, care să promoveze jucători tineri. Nu ţin neapărat să ajung acum în prima ligă şi mai mult să stau pe banca de rezerve. Nici nu aş vrea să plec în Liga a III-a, fiindcă din această ligă este mai greu să progresezi”, a mai spus sălăjeanul.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL