Connect with us

FOTBAL

După o victorie mai chinuită cu Crişeniul, Rapid Jibou mai speră la primul loc


Formaţia antrenată de Marius Muntean a trecut la limită de AS Real Crişeni şi ajunge în ultima etapă cu şanse la câştigarea campionatului. Ce-i drept acestea sunt mai mici, în condiţiile care care jibouanii trebuie să câştige la Hida, dar şi să aştepte un rezultat de egalitate în derby-ul dintre Unirea Mirşid şi Dumbrava Gîlgău


Victoria din urmă cu o etapă, de pe terenul Mirşidului a făcut ca Rapid Jibou să rămână în cărţi pentru câştigarea campionatului. Însă, pentru ca elevii lui Marius Muntean să mai poată spera la titlu, o victorie în partida cu Real Crişeni era esenţială. În aceste condiţii, jibouanii au început tare, iar Florin Moldovan a reuşit să deschidă scorul încă din minutul 6.

Gazdele îşi puteau majora diferenţa după doar câteva minute, dar acţiunea lui Alex Turcu a fost blocată de portarul Gabriel Ispas. Deşi  a avut câteva absenţe în lot, iar însuşi primarul comunei – Călin Morar a trebuit să intre pe teren, Real Crişeni a dat o replică foarte bună pe Someş, iar în minutul 12, Cosmin Paska a restabilit egalitatea.

Rapid Jibou a revenit din nou în atac, iar Alex Turcu a marcat golul de 2 – 1, pentru ca patru minute mai târziu, Vlad Buda să pună capul la o centrare excelentă a lui Paşcalău, astfel că tabela a devenit 3 – 1. Cu acest scor s-a intrat şi la vestiare, dar diferenţa putea fi şi mai mare, însă portarul Gabriel Ispas a avut câteva intervenţii salvatoare la atacurile tăioase ale jibouanilor.

În partea secundă, Rapid Jibou putea închide definitiv jocul, însă la 3 – 1 a ratat şi un penalty, iar în aceste condiţii, finalul a devenit mai disputat, după ce oaspeţii au făcut 3 – 2 prin Bogdan Paşka. Până la urmă, gruparea de pe Someş a rămas în cursa pentru titlu, dar va trebui să câştige în deplasarea de la Hida şi să aştepte un rezultat de egalitate în derby-ul dintre Unirea Mirşid şi Dumbrava Gâlgău.

Nu vom încheia fără a spune că Rapid Jibou nu a fost ocolită de accidentări nici la acest meci. Astfel, Romulus Gherman s-a accidentat la acelaşi genunchi la care a mai avut probleme medicale grave şi a fost transportat la spitalul din Zalău.

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercrui, 31 mai.

 


Rapid Jibou – Real Crişeni 3 – 2 (3 – 1)

Au marcat: Florin Moldovan (‘6), Alex Turcu (‘33) şi Vlad Buda (‘37), respectiv Cosmin Paşka (‘12) şi Bogdan Paşka (‘57)

Rapid: Marcel Petcu – Vlad Buda, Cristian Ţurcaş, Marius Mureşan, Vlad Paşcalău – Alex Turcu (cpt.), Marius Haiduc, Darius Varga, Bogdan Rus – Flaviu Porumb şi Florin Moldovan. Rezerve: Adrian Noţigan – Cătălin Coste, Romulus Gherman, Rareş Pintea, Ciprian Roja şi Dan Zaharia. Antrenor: Marius Muntean. Conducător: Marius Stana

Real Crişeni: Gabriel Ispas – Cătălin Tîrţiu, Raul Hossu, Paul Herman, Ovidiu Bojan, Paul Hanga, Rareş Hossu, Bogdan Paşka, Cătălin Lazăr, Călin Morar şi Cosmin Paşka. Rezerve: Adrian Baidoc, Marius Pop, Flaviu Gâlgău, Bogdan Bărnuţiu şi Flaviu Maioş. Antrenor: Bogdan Bărnuţiu. Antrenor secund: Călin Morar. Delegat: Marin Dobocan

Au arbitrat: la centru: David Sacota (Peceiu), asistenţi:  Alin Lazăr (Tihău) şi Roxana Botiş (Zalău)

Observator AJF:  Dinu Moldovan (Jibou)

Jucătorul meciului: Bogdan Rus


 

Vlad Paşcalău – jucător Rapid Jibou:

“Păcat că nu suntem la mâna noastră”

“Chiar dacă am câştigat la limită, scorul din meciul cu Crişeni putea fi şi mai mare, dar am ratat mai multe ocazii. Am ajuns în ultima etapă cu şanse la titlu, dar păcat că nu suntem la mâna noastră. Am pierdut puncte importante cu echipe care nu erau în fruntea clasamentului şi acest lucru ne-a costat. Noi vom trata meciul de la Hida cu seriozitate şi sperăm să câştigăm. Normal că ne dorim un rezultat de egalitate în meciul dintre Unirea Mirşid şi Dumbrava Gâlgău, dar mă îndoiescă că se va întâmpla aşa.  Până la urmă, dacă vom termina pe locul 2 şi vom câştiga faza judeţeană a Cupei României nu va fi un sezon ratat”.

 

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL