Connect with us

FOTBAL

Campioana Sălajului va lupta pentru promovarea în Liga a III-a cu Unirea Tăşnad!


Federaţia Română de Fotbal a anunţat care vor fi meciurile de baraj pentru accederea în cel de-al treilea eşalon, iar câştigătoarea Ligii a IV-a din judeţul nostru se va lupta cu campioana din judeţul Satu Mare


 

Sezonul acesta din Liga a IV-a Sălaj se apropie de final, deoarece mai este de disputat o singură etapă. Suspansul încă nu s-a terminat, iar campioană urmează să se decidă în ultimua etapa. Trei echipe se luptă pentru supremaţie.

Dumbrava Gîlgău, Unirea Mirşid şi Rapid Jibou au şansa de a cuceri titlul. Primele două se vor înfruta într-un meci direct, pe Stadionul Comunal din Popeni. Echipa care va câştiga acest duel se va proclama şi campioană. În cazul în care, derby-ul dintre Unirea şi Dumbrava se va încheia la egalitate, iar Rapid Jibou va câştiga la CS Hida, atunci gruparea din oraşul de pe Someş va fi campioană.

Până la stabilirea campioanei Sălajului, Federaţia Română de Fotbal a anuţat care vor fi împerechierile în ceea ce privesc meciurile de baraj pentru promovarea în Liga a III-a. Deşi erau multe voci care dădeau ca sigur faptul că „U” Cluj va fi adversarul la baraj pentru campioana Sălajului, n-a fost să fie. Astfel, pentru a doua oară în ultimii trei ani, campioana judeţului nostru se va duela în dublă manşă cu campioana din judeţul Satu Mare. Ultima oară s-a întâmplat acest lucru în urmă cu doi ani, când Luceafărul Bălan a reuşit să treacă în dublă manşă de Olimpia Satu Mare II.

Dacă în ceea ce priveşte campionatul din judeţul nostru, trei echipe se luptă pentru titlu, în judeţul Satu Mare se cunoaşte deja campioana. Este vorba de Unirea Tăşnad. Unirea a făcut un sezon foarte bun în Liga a IV-a Elite şi cu o etapă înainte de final are un avans de 8 puncte faţa de ocupanta locului secund, Luceafărul Decebal.

Să spunem că cel mai important jucător al Unirii Tăşnad este Marius Bălău, jucător cu mare experienţă şi care a contabilizat 25 de meciuri în Liga 1 şi 70 de partide la nivelul Ligii a II-a. În cariera sa, fotbalistul a îmbrăcat tricoul formaţiilor Gaz Metan Mediaş, FCM Târgu Mureş şi Olimpia Satu Mare. De amintit este şi golgheterul formaţiei, Gabriel Cadar, cel care a făcut parte din lotul echipei Olimpia Satu Mare şi care a evoluat în meciul de baraj din urmă cu doi ani, împotriva Luceafărului Bălan.

Să mai spunem că meciul tur al barajului se va disputa pe 17 iunie, iar returul va avea loc o săptămână mai târziu.
Sursă foto: facebook FC Unirea 08 Tăşnad

526 Vizualizari
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL