Connect with us

FOTBAL

Clasare mai slabă ca şi anul trecut, pentru FC Zalău

După ce judeţul nostru a rămas fără reprezentantă la nivelul ligii secunde, toată lumea se aştepta ca FC Zalău să se înscrie în cursa pentru promovare. Oficialii grupării zălăuane erau rezervaţi în privinţa şanselor de reuşită, dar tot au declarat la începutul sezonului că se vor bate pentru acest ţel.

Rezultatele slabe din deplasare au scos FC Zalău din plutonul fruntaş, aşa că, în pauza de iarnă s-a schimbat obiectivul, dorindu-se clasarea măcar pe locul III. La un moment dat, se părea că echipa noastră are puterea de a termina sezonul pe podium, însă eşecurile cu Unirea Dej, FC Maramureş Universitar Baia Mare şi cele două puncte pierdute la Reghin au făcut ca “alb-albaştrii” să se oprească doar pe locul 5.

Făcând o comparaţie cu sezonul anterior, performanţa din acest an este una mai slabă. În sezonul 2009 – 2010, FC Zalău, cu jucători pe care unii nu-i vedeau ca potriviţi pentru Liga a III-a, a reuşit să termine pe locul IV. Acum, au fost aduse întăriri, Cosmin Sabou şi Claudiu Cornaci fiind doi jucători cu o vastă experienţă. Dar echipa nu şi-a putut depăşi condiţia, lucru ce dovedeşte că la Zalău sunt multe neajunsuri.

În primul rând, banii necesari pentru atragerea unor jucători de valoare, care să poată duce gruparea de la poalele Meseşului la un alt nivel. Semnele că această situaţie s-ar putea remedia sunt slabe, aşa că, cel mai probabil, se va lua în calcul o nouă strategie. De fapt, dacă terminam pe locul III tot nu am fi realizat mare brânză, pentru că tot în “C” am fi jucat şi de la anul.

Cortina a căzut, aşa că acum lucrurile trebuie să se aşeze, ca pe urmă să se stabilească cu exactitate ce se va dori în sezonul viitor. Poate nu se va viza promovarea, aşa că locul III, V sau VII ne-ar aduce cam aceeaşi satisfacţie. Poate e momentul ca să se schimbe liniile, să vedem dacă s-ar putea crea o echipă competitivă de Liga a III-a formată doar din jucători tineri.

Totul se va lămuri după şedinţa de analiză în care se vor analiza toate aspectele din sezonul care tocmai s-a încheiat. Se va trage linie, se vor aduna plusurile, minusurile, dar să vedem dacă se va discuta concret şi despre ceea ce trebuie făcut pe viitor. În caz contrar, FC Zalău ar putea înota ani buni în Liga a III-a, pe când noi ne-am dori să vedem această echipă acolo unde FC Armătura a făcut senzaţie, în Liga a II-a. Să nu uităm că FC Zalău este urmaşa acelei echipe, care se lupta în plutonul fruntaş.

 

 

loading...
Loading...
2 Comments

2 Comments

  1. un anonim

    9 June 2011 at 13:55

    de ce nu se folosesc sau sa se incerce macar sa joace cu juniorii.

  2. pc

    9 June 2011 at 20:59

    campionatul trecut la echipa sa muncit si au jucat cei care se pregateau si au avut si antrenor GONZO/CALIN POP .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL