Connect with us

TENIS

 Andrei Brisc, la un pas de titlu la Cupa “Aryana”


Intrat în circuitul arbitrilor de tenis, tânărul sportiv legitimat la CSM Zalău nu a abandonat  activitatea sportivă de performanţă şi a fost la un pas de a se impune în cadrul categoriei 18 ani a turneului de la Timişoara dotat cu trofeul Cupa „Aryana”


 

Andrei Brisc, unul din cei mai talentaţi sportivi ai judeţului Sălaj din ultimii ani la disciplina sportivă tenis de câmp a început să se axeze de ceva vreme pe arbitraj, dar nu renunţă la activitatea sportivă de performanţă şi participă ori de câte ori are prilejul la diferitele turnee organizate în ţara noastră, dar şi în străinătate.

Ultima competiţie la care a fost prezent a avut loc la finalul săptămânii trecute în oraşul de malurile Begăi. Elevul antrenorului Constantrin Carp a fost singurul sportiv din Sălaj prezent la Cupa Aryana de la Timişoara şi a concurat la categoria de vârstă sub 18 ani. La startul categoriei au fost prezenţi 4 sportivi care s-au întrecut după sistemul tablă de şah (fiecare cu fiecare). Pentru Andrei competiţia a debutat perfect, tânărul zălăuan obţinând în primul meci o victorie scurtă şi clară, 6:0, 6:1 în faţa lui Robert Trotea.

Parcursul bun al sportivului sălăjean a continuat şi în cel de-al doilea joc câştigat în faţa lui Victor Udrea cu 6:0, 6:2, şi se părea că tânărul sportiv de la CSM Zalău nu va întâmpina nico problemă în câştigarea turneului având în vedere cî în ultimul joc avea să-l întâlnească pe Mihai Vasii-Kolla, sportiv care chiar dacă obţinuse şi el două victorii în primele două jocuri, s-a impus mult mai greu în faţa adversarilor decât a făcut-o Andrei Brisc. Din păcate pentru elevul antrenorului Constantin Carp, în cel de-al treilea joc Andrei s-a confruntat cu probleme musculare (crampe), iar acest lucru şi-a pus amprenta asupra jocului său.

„Doar problemele musculare l-au făcut pe Andrei să piardă acest turneu. A jucat foarte bine în primele două meciuri. Dacă nu avea probleme de sănătate nimic nu-l putea opri din drumul spre trofeu. Andrei s-a impus clar în faţa lui Victori Udrea, în timp ce adversarul său din ultimul meci a avut nevoie de trei seturi pentru a câştiga în faţa lui Victor. Din păcate în sport mai apar şi probleme. Nu avem ce face, trebuie să învăţăm să trecem peste ele şi să mergem mai departe încrezători”, a afirmat antrenorul Constantin Carp.

 

 

După încheierea  turneului de la Timişoara sportivul zălăuan nu s-a întors acasă. Tenismenul cu aspiraţii de viitor mare arbitru s-a oprit în municipiul Arad unde arbitrează săptămâna aceasta la Turneul Internaţional „Arad TE – U 12”.

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in TENIS