Connect with us

JUNIORI

Locul IV pentru LPS Avram Iancu Zalău

Volei: Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar

Dintre toate echipele sălăjene participante la faza finală a Olimpiadei Naţionale a Sportului şcolar, cea de volei a LPS "Avram Iancu" Zalău a fost cel mai aproape de medalii. Elevele lui Jako Alexandru au pierdut finala mică în faţa echipei LPS Piatra Neamţ.

Deva a fost capitala voleiului feminin şcolar la finele săptămânii trecute. Cum competiţia este deschisă şi sportivelor legitimate, LPS "Avram Iancu" Zalău s-a bazat aproape pe toată echipa cu care a mărşăluit în Campionatul Naţional de cadete. Cele opt echipe participante au fost repartizate în două grupe, zălăuancele duelându-se cu LPS Piatra Neamţ, Colegiul Naţional "Iulia Haşdeu" Lugoj şi cu reprezentativa Colegiului Naţional "Mihai Viteazu" Ploieşti. Fetele noastre au învins cu 3 – 1 şi 3 – 0 grupările din Lugoj, respectiv Ploieşti, pierzând, în schimb cu LPS Piatra Neamţ (0 – 3).

Oricum, echipa pregătită de Jako Alexandru îşi asigurase prezenţa în următorul act al competiţiei. Acolo a dat peste echipa Colegiului Naţional "Nicolae Titulescu" din Craiova. Partida a fost una extrem de disputată, cu răsturnări de situaţie şi cu seturi încheiate la limită, dar în favoarea oltencelor. Ca atare, LPS "Avram Iancu" Zalău a ajuns să joace finala mică, dar şi aceasta a fost pierdută în faţa nemţencelor, cu care ne-am duelat şi în faza grupelor. Å¢inând cont de numele adversarelor, performanţa voleibalistelor noastre a fost una peste aşteptări.

"Nivelul competiţiei a fost unul extrem de ridicat, mai ales că toate echipele participante s-au bazat pe jucătoare legitimate care au participat în Campionatul Naţional de cadete şi junioare. Doar Bucureştiul nu a avut jucătoare legitimate, iar acest lucru s-a văzut la final. Sala de sport a Liceului Teoretic <Traian> din Deva a fost o gazdă primitoare. A fost destul de solicitant, dar şi util acest turneu, cu cinci meciuri în două zile şi jumătate. sunt foarte mulţumit de această clasare", ne-a mărturisit antrenorul Jako Alexandru, care este şi directorul unităţii de învăţământ zălăuane.         Ciprian PETRAN

Clasament:

1. Liceul Pedagogic "Mihai Eminescu" Târgu Mureş

2. Colegiul Naţional "Nicolae Titulescu" Craiova

3. LPS Piatra Neamţ

4. LPS "Avram Iancu" Zalău

5. LPS Galaţi

6. Colegiul Naţional "Iulia Haţeganu" Lugoj

7. Colegiul Naţional "Mihai Viteazu" Ploieşti

8. Colegiul Economic "A. D. Xenopol" Bucureşti

Rezultatele echipei zălăuane:

LPS "Avram Iancu" Zalău – LPS Piatra Neamţ 0 – 3

LPS "Avram Iancu" Zalău – Colegiul Naţional "Iulia Haţeganu" Lugoj 3 – 1

LPS "Avram Iancu" Zalău –  Colegiul Naţional "Mihai Viteazu" Ploieşti 3 – 0

LPS "Avram Iancu" Zalău – Colegiul Naţional "Nicolae Titulescu" Craiova 1 – 3

LPS "Avram Iancu" Zalău – LPS Piatra Neamţ 0 – 3

LPS "Avram Iancu" Zalău: Lavinia Gârdan, Anamaria Ilieş, Paula Niţu, Dana Chiba, Bianca Chende, Ujfalvi, Amalia Perneş şi Mihaela Someşan. Antrenor: Jako Alexandru

Loading...
1 Comment

1 Comment

  1. paula

    9 June 2011 at 11:55

    domnule jako cu aceste fete talentate tu esti multumit cu locul 4 ? atunci lasate si lasa pe alcineva sa le antreneze. Aceasta generatie merita mult mai mult.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in JUNIORI