Connect with us

FOTBAL

Jiboul a câştigat cu emoţii la Cosniciu şi este prima finalistă a Cupei României


Surprinzătoarea Steaua Cosniciu a mai făcut încă un meci bun în competiţia surprizelor, astfel că în semifinala cu Rapid Jibou a jucat de la egal la egal mai bine de 70 de minute. La fel ca şi în derby-ul cu Unirea Mirşid din campionat, Adrian Noţigan a făcut un meci mare, dar nu între buturi, ci în câmp unde a realizat un spectaculos hattrick!


Micuţa grupare din comuna Ip a fost şi singura formaţie de Liga a V-a ajunsă în “careul de aşi” din faza judeţeană a Cupei României.

În meciul din semifinale, desfăşurat miercuri după-amiază pe cocheta arenă de la Cosniciu, “Steluţa” de Sălaj a întâlnit vicecampioana Sălajului, adică Rapid Jibou, cea care duminică câştiga pe merit pe chiar pe terenul liderului Unirea Mirşid!

 

Cu toate acestea, Sorin Dregan şi compania nu s-au speriat de numele adversarei şi chiar au avut o prestaţie de lăudat. Chiar dacă Rapid a deschis scorul, Steaua Cosniciu a egalat şi chiar a intrat în avantaj! La pauză, scorul era egal (2 – 2), dar surprizele au continuat şi în repriza secundă, deoarece echipa condusă de Radu Chiorean a intrat din nou în avantaj, mai întâi cu 3 – 2, pentru ca prin minutul 70 scorul să fie 4 – 3!

Din păcate, echilibrul numeric s-a rupt, după ce Cătălin Pop a fost eliminat de “centralul” Paul Unimătan, dar gazdele au acuzat această decizie de arbitraj.

În aceste condiţii, elevii lui Marius Muntean au putut să revină în joc, mai ales după ce Adrian Noţigan a intrat în teren. Astfel, experimentatul… portar a devenit un atacant de rasă, marcând nu mai puţin de trei goluri, înclinând balanţa spre formaţia sa! Să nu uităm, însă, de faptul că goal-keeper-ul a fost chiar şi golgheterul Sălajului, într-un moment în care FC Armătura Zalău avea echipă secundă în Divizia D!

Revenind la partidă, să spunem că raportul de forţe şi echilibrul s-au schimbat spre final, deoarece Andrei Teglaş şi Vlad Lazăr au fost trimişi la vestiare mai repede de “centralul” Unimătan şi Rapid a terminat jocul în… 8 jucători de câmp! Cu toate acestea, Alex Turcu şi compania au mai înscris de două ori în prelungiri, iar tabela de marcaj indicat 4 – 7 la ultimul fluier al arbitrului.

Prin acest succes, jibouanii s-au calificat în finala Cupei României, unde se va duela pentru trofeu cu… Unirea Mirşid, cea care a câştigat cu scorul de 3 – 2 pe Gîlgău Arena!

Nu vom încheia fără să lăudăm şi evoluţia echipei Steaua Cosniciu în Cupa României. Deşi nu a evoluat niciodată în Liga a IV-a, reprezentanta comunei Ip în fotbalul mic din Sălaj a arătat că se poate ridica la nivelul unor echipe cu pretenţii din judeţ, astfel că intenţia celor de la Cosniciu de a se înscrie în eşalonul superior are suport!

 


Steaua Cosniciu – Rapid Jibou 4 – 7 (2 – 2)!

Au marcat: Adrian Chirilă (2 goluri), Ioan Ardelean şi Cătălin Pop, respectiv Adrian Noţigan (3), Andrei Teglaş (2), Flaviu Porumb şi Cristian Ţurcaş
Cartonaşe roşii: Cătălin Pop, respectiv Andrei Teglaş şi Vlad Lazăr

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL