Connect with us

TENIS

Mihai Grec s-a remarcat la Cluj-Napoca

Tenis de câmp: Cupa “Winner”

 

Una dintre cele mai renumite competiţii din Transilvania, Cupa “Winner”, ce are loc la Cluj Napoca, s-a încheiat recent. Tenismeni de toate vârstele, seniori şi juniori cu vârstele cuprinse între 8 şi 18 ani, au oferit un adevărat spectacol la fileu, multe partide bucurându-se de o asistenţă semnificativă. Å¢inând cont că urbea de pe malul Someşului este aproape de Zalău, cele două cluburi care au în componenţa lor ramura tenis de câmp, şi-au trimis reprezentaţi. Aceştia au reuşit să facă o figură frumoasă şi să demonstreză că sportul alb are încă potenţial la poalele Meseşului. Dintre toţi, în mod deosebit s-a remarcat Mihai Grec, de la Palatul Copiilor din Zalău. Sportivul nostru şi-a început aventura la categoria 16 ani cu o victorie obţinută în faţa lui Horaţiu Foghiş, legitimat chiar la clubul organizator. În finală, zălăuanul a fost la un pas de a pierde, dar a revenit senzaţional, salvând câteva mingi de meci ale adversarului. Apoi, a preluat frâiele partidei şi a terminat concursul pe locul I. Tot la această categorie a concurat şi Oros Dionis de la CSM Zalău, însă, acesta a pierdut din primul tur, în faţa lui Eduard Popa, de la Pamira Sibiu.

 

Şi Kiraly Iris s-a descurcat de minune, reuşind două clasări pe locul II, la simplu şi la dublu. La simplu, categoria 12 ani, eleva lui Constantin Carp a debutat cu un succes în faţa Oanei Cocan, chiar de la Winners Cluj. A venit apoi rândul Octaviei Voineagu din Satu Mare să fie trecută pe lista victimelor tenismenei legitimate la CSM Zalău. Aceeaşi soartă a avut-o şi Cristina Todor (TC Sun Alba Iulia). Din păcate, în finală, zălăuanca a fost nevoită să se recunoască învinsă, Andreea Prisăcariu câştigând turneul la această grupă de vârstă. În proba de dublu, Kiraly Iris a făcut pereche cu clujeanca Carla Ciorcilă. Cele două tinere tenismene au trecut de un tur, dar au pierdut apoi în faţa cuplului format din Iulia Fărcaş şi Andreea Prisăcariu. Cu toate acestea, Iris a obţinut şi aici locul II.

 

La dublu băieţi 12 ani, zălăuanul Raul Ciupe l-a avut ca şi coleg pe clujeanul Radu Taica, iar cei doi au dispus de perechea Alex Bretan (CSM Zalău) şi Gabriel Liahovici. A fost startul unui turneu excelent, Raul Ciupe şi colegul său terminând pe locul I. Un alt zălăuan, Raul Dobai, nu a avut prea mult succes, nereuşind să treacă de primul tur.

 

La simplu, Raul Ciupe s-a oprit în turul II, unde a fost învins chiar de colegul său din proba de dublu. Exact acelaşi parcurs l-a avut şi Alex Bretan. După ce i-a luat faţa lui Ştefan Vedean (ELP Bistriţa), sportivul nostru a cedat cu Gabriel Liahovici, care i-a fost partener în proba de dublu. Radu Dobai nu a trecut de primul tur, acest drept revenind lui Alex Stokker, din Oradea.   În altă ordine de idei, trebuie să spunem că tenisul de câmp sălăjean a fost reprezentat şi la Cupa municipiului Sibiu. Sorana Costea a concurat la categoria 10 ani şi a terminat pe locul IV, iar Cosmina Costea, sora ei, a jucat la 12 ani, unde a urcat pe cea de-a treia treaptă a podiumului.                                                                    Ciprian PETRAN

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in TENIS