Connect with us

BOX

Eşecuri pe linie

Box: Campionatul Naţional de juniori

 

 

Maestrul Ioan Dragoş îşi pusese mari speranţe pentru ediţia din acest an a Campionatului Naţional de box rezervat juniorilor. Obiectivul trasat a fost de două medalii, însă el nu a fost îndeplinit, Denis Cordiş şi Răzvan Calotă, favoriţi la obţinerea acestei performanţe, au fost învinşi încă din primul tur.

 

Craiova a fost gazda “naţionalelor”, însă, din câte se pare, acest lucru nu le-a priit zălăuanilor. CSM Zalău a deplasat în Bănie cinci pugilişti, care trebuiau să obţină două medalii. Competiţia se anunţa a fi una extrem de acerbă, de vreme ce nu mai puţin de 153 de sportivi şi-au încercat şansa că, cine ştie, vor putea intra în posesia titlului naţional sau măcar să urce pe podium. Doi dintre sportivii noştri erau creditaţi cu şanse la acest lucru, Denis Cordiş (cat. 48 kg) şi Răzvan Calotă (cat. 50 kg). Din păcate, cei doi au părăsit competiţia devreme, după primul meci. Cordiş nu a putut trece de un boxer din Timişoara, în timp ce Calotă s-a poticnit în faţa unui clujean, vicecampion anul trecut. Deşi zălăuanul a reluat pregătirile cu numai două luni în urmă, acesta a reuşit să conducă în prima repriză. Treptat, oponentul său şi-a revenit şi a pus stăpânire pe meci. Tot în aceeaşi zi au boxat şi Emanuel Popiţ (cat. 52 kg) şi Ionuţ Chiş (cat. 54) kg, dar au avut aceeaşi soartă, risipind şansele ca vreun sportiv al CSM Zalău să ajungă în faza superioară a competiţie. Sigur, mai rămânea ca în ring să urce Gabriel Cighi (cat. 57 kg), dar soarta acestuia era cunoscută imediat după tragerea la sorţi. Practic, elevul lui Ioan Dragoş (foto) nu avea nicio şansă în faţa lui Flaviu Iacob, campionul naţional de anul trecut, legitimat la CSM Piteşti şi component al lotului naţional pentru Campionatele Europene.

“Nu m-am aşteptat la un asemenea scenariu, să pierdem chiat toate meciurile din cadrul acestui turneu. Trebuie să recunosc superioritatea adversarilor elevilor mei. Am fost inferiori la multe capitole, dar nu trebuie să ne lamentăm. Ştim ce nu a mers, astfel că vom încerca ca pe viitor să reparăm aceste probleme. Sper să şi reuşim”, ne-a mărturisit antrenorul secţiei de box a CSM Zalău, Ioan Dragoş. Nu vom încheia fără a spune că, în afară de Răzvan Calotă, toţi ceilalţi pugilişti care au participat la Campionatul Naţional de juniori provin din centrul de pregătire din comuna Bocşa, lucru care nu poate decât să ne bucure. E plăcut să vedem că sportul de performanţă are priză din ce în ce mai mult în lumea satului.                Ciprian PETRAN

 

 

loading...
Loading...
1 Comment

1 Comment

  1. hip-hop

    2 June 2011 at 10:38

    se poate in ziare si stiri nu prea bune. inainte prezentam numai campioni falsi. succes sectiei de boxin continuare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in BOX