Connect with us

FOTBAL

SPECIAL. Un sălăjean se antrenează la şcoala de fotbal de la FC Barcelona!


Mario Ciurbe a făcut parte din echipa „Performanţa Are Viitor”, după ce s-a remarcat la una dintre preselecţiile organizate de Federaţia Română de Fotbal şi Gillette, preselecţii care au început în august 2016. Astfel, jucătorul care a început fotbalul la Viitorul Zalău are şansa de a fi evaluat de antrenorii şcolii de fotbal de la FC Barcelona


 

 

În vara lui 2016, în luna august mai exact, au început preselecţiile organizate de Federaţia Română de Fotbal şi Gillette pentru descoperirea noilor talente din cadrul proiectului „Performanţa Are Viitor”. Aproximativ 1.600 de jucători din toată ţara şi nu numai s-au înscris.

 

Printre multitudinea de jucători înscrişi s-a aflat şi zălăuanul Vlad-Mario Ciurbe. Acesta a început fotbalul la Viitorul Zalău, acolo unde evoluează pe postul de mijlocaş dreapta. Precum mulţi puştani din ţară, el s-a prezentat la preselecţii cu speranţa că va prinde un loc în primul 11 al echipei „Performanţa Are Viitor”.

 

Acest lucru s-a şi întâmplat, iar Mario a fost selectat în echipă, fiind singurul reprezentant al judeţului nostru. Astfel, jucătorul Viitorului Zalău şi-a făcut bagajele, deoarece miercuri, 10 dintre cei 11 jucători selectaţi s-au reunit la Centrul Naţional de Fotbal de la Mogoşoaia, sub comanda celor trei scouteri ai proiectului, Ion Geolgău, Miodrag Belodedici şi Jean Vlădoiu şi au pornit spre Barcelona, acolo unde s-a alăturat grupului şi cel de-al 11-lea jucător, descoperit în Spania, în provincia Castellon.

 

Vineri după amiază, sălăjeanul nostru a efectuat alături de colegii săi un antrenament la baza sportivă Ciudad Deportiva Joan Gamper din Sant Joan Despi alături de antrenorii şcolii de fotbal de la FC Barcelona. De menţionat este faptul că la această bază sportivă se pregăteşte şi prima echipă a multiplei campioane a Spaniei.

 

Să spunem că aventura lui Mario în Barcelona nu s-a încheiat cu acest antrenament. Astfel, în weekend acesta se va mai antrena sub privirile antrenorilor Barcelonei şi alături de colegii din echipa “Performanţa Are Viitor” va avea oportunitatea de a vizita stadionul Camp Nou, cât şi muzeul uneia dintre cele mai galonate echipe din lume.

 

Mai mult, micuţii fotbalişti vor avea şansa să îi vadă pe viu pe Leo Messi, Luiz Suarez sau Neymar, deoarece aceştia vor asista din tribune la partida din ultima etapă a campionatului a grupării blaugrana. Eibar va fi adversarul Barcelonei.

 

Mai multe detalii despre acest subiect în ziarul Sportul Sălăjean din 24 mai.

 


 Echipa „Performanța Are Viitor” este formată din:

 

Vlad-Mario Ciurbe (județul Sălaj)

Răzvan Andrei (descoperit în județul Caraș-Severin)

Mădălin Crivăț (județul Argeș)

Mihai Fabrizio Constantin (județul Argeș)

Septimiu Kolbasz (județul Cluj)

Răzvan Boiță (județul Vaslui)

Cristian Turcu (județul Vaslui)

Robert Marian Popescu (județul Dolj)

Robert Dumitru Jerdea (județul Mehedinți)

Robert Sergiu Sava (județul Timiș)

Robert Valentin Belei (provincia Castellón, Spania)


 

 

 

 

 

Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL