Connect with us

Fără categorie

Adrian Fărcaş: „După accidentarea de pe Gîlgău Arena, chiar am terminat cu fotbalul mare”


Aflat pe patul de spital, golgheterul vicecampioanei Rapid Jibou ne-a dezvăluit clipele groaznice pe care le-a petrecut în ultimele zile şi care l-au determinat să îşi anunţe retragerea din fotbal, la doar vârstă 35 de ani!?


 

De departe, Adrian Fărcaş (n. 7 iunie 1981) a fost cel mai bun marcator al Jiboului din ultimul deceniu, iar acest lucru i-a adus fotbalistului în vârstă de 35 de ani şi mai multe titluri de golgheter al Ligii a IV-a.

 

Şi în acest sezon, atacantul a avut o mare poftă de gol, fiind cel mai bun marcator al grupării de pe Someş, cu 25 de goluri, ultimele două fiind realizate în derby-ul CS Barcău Nuşfalău iar unul a fost marcator printr-o foarfecă spectaculoasă!

 

Din păcate, în derby-ul cu Dumbrava Gîlgău de duminică, de pe Gîlgău Arena, Adi Fărcaş a suferit o accidentare gravă, iar momentele cumplite au fost redate şi colegilor noştri. Aflat pe patul spitalului, fotbalistul rememorează cu tristeţe în glas: „Am avut o fază în minutul 35 când am încercat să trimit mingea peste portar dar am fost accidentat. La prima vedere, accidentarea nu părea atât de gravă, dar după ce mi-am dat jos apărătoarea şi jambiera am văzut că tibia este în aer. Atunci mi-am dat seama că este o accidentare foarte gravă. Am urlat de durere şi m-am speriat foarte tare. A venit asistenta medicală de la stadion, mi-a acordat primele îngrijiri, după care am fost transportat în afara terenului pe o targă. Am stat 15 minute până a venit ambulanţa, iar medicii mi-au imobilizat piciorul şi am fost transportat de urgenţă la spitalul de urgenţă din Zalău. Doctorul Gheorghe Nagy m-a consultat şi după ce am făcut filmul, mi-a spus diagnosticul, unul foarte grav, dublă fractură de tibie şi peroneu”.

 

Luni la amiază, jucătorul Rapidului a şi urcat pe masa de operaţie, iar intervenţia chirurgicală a durat mai bine de trei ore şi jumătate. Doctorii i-au montat o tijă de sub genunchi până deasupra gleznei şi aceasta a fost prinsă cu două şuruburi.

 

Totul a decurs cu bine, iar acum pacientul se simte bine. Piciorul este încă umflat, dar în câteva zile jibouanul ar putea fi externat, după care urmează perioada de refacere.

 

Cu toate acestea, timp de şase săptămâni, fotbalistul nu are voie să pună piciorul în pământ. Din câte se pare, peste două luni, şuruburile din picior se vor scoate, dar tija va râmâne acolo mai bine de un an de zile.

 

„Nu i-aş dori nici celui mai mare duşman al meu să sufere cum am suferit eu în această săptămână, după această accidentare. Nu am crezut că poate să existe atâta suferinţă şi durere după un meci de Liga a IV-a, la nivel de amatori. Aceste zile au fost insuportabile pentru mine. Am înţeles că portarul celor de la Gâlgău – Mihai Lung – a încercat să mă contacteze prin unele cunoştinţe, dar momentan nu am dorit să îmi facă o vizită la spital. Nu-i port pică, nu cred că a vrut să mă lovească. Nu cred că a fost cu intenţie, a fost o fază de joc, dar pe gamba mea se văd clar crampoanele lui. În urma intrării lui am suferit această groaznică accidentare”, spune pacientul de la Spitatul Judeţean din Zalău.

 

Chiar dacă ultimele zile au fost foarte grele, Adi Fărcaş se gândeşte încă la fotbal. „Această accidentare mi-a dat peste cap toată activitatea de la Rapid Jibou. Eram într-o formă foarte bună, am înscris multe goluri în ultimele meciuri şi chiar doream o promovare cu Rapid Jibou. Acum totul depinde de colegii mei, care mai cred în lupta la titlu. Le ţin pumnii colegilor să promoveze în Liga a III-a. Şanse mai sunt la titlu, dar Rapidul trebuie să câştige acum toate jocurile. Va fi foarte greu la baraj, apoi dacă se promovează în Liga a III-a trebuie susţinere financiară mult mai mare”, este de părere fotbalistul.

 

Sigur că el rămâne alături de colegii de la Rapid Jibou, sufleteşte, dar golurile sale vor fi aşteptate, în zadar, deoarece golgheterul este decis să se retragă din activitate. „Sper ca după un an de zile să mai pot juca fotbal, aşa… de plăcere cu prietenii la sintetic. La nivel de Liga a IV-a nu cred că voi mai juca. Am o vârstă înaintată de a face performanţă, iar după această accidentare, chiar am terminat cu fotbalul mare”, a fost anunţul lui Adrian Fărcaş.

 

În final, acesta a ţinut să îi mulţumească familiei – în special soţiei sale, Smaranda – pentru încurajare, sprijin şi ajutor, colegilor de la Rapid Jibou pentru mesajele de încurajare, dar şi tuturor celor care s-au gândit la el într-un astfel de moment greu.

 

Nouă nu ne rămâne decât să îi urăm sănătate maximă, o refacere cât mai rapidă, iar dacă Cel de Sus îi va mai da putere şi ambiţie, îl mai aşteptăm totuşi pe „dreptunghiul verde” acolo unde şi el s-a simţit foarte bine tot timpul. Credem că, la 36 de ani, “briliantul” Jiboului mai avea multe de spus în fotbalul mic din judeţul nostru.

 

Dacă nu, Adi Fărcaş rămâne oricum pentru noi un mare golgheter. Sănătate, CAMPIONULE!

 

 

 

 

loading...
Loading...
2 Comments

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Fără categorie