Connect with us

ARTE MARTIALE

Sălăjencele Szeri Roberta şi Iulia Cliţan “s-au placat” cu argint balcanic


Sportivele de la CS Terra Kid au cucerit şase medalii de argint la Campionatele Balcanice de Karate Tradiţional de la Belgrad


 

Campionatul Balcanic de Karate Tradiţional de la Belgrad s-a desfăşurat puţin atipic pentru o competiţie balcanică. Conform informaţiilor furnizate de Remus Cliţan – preşedintele CS Terra Kid Zalău, la startul întrecerilor s-au aliniat 197 de sportivi din 14 state, dar şase dintre ele sunt din afara Peninsulei Balcanice. Alături de sportivii din Bosnia Herţegovina, Slovenia, Grecia, Serbia, Macedonia, România şi Cipru, la startul întrecerilor au fost prezenţi şi sportivi din Italia, Austria, Statele Unite ale Americii, Elveţia, Franţa şi Egipt.

 

Printre personalităţile marcate ale karateului tradiţional aflate la Belgrad cu prilejul Campionatelor Balcanice s-au aflat  shihan Ilija Iorga, shihan Vladimir Iorga, Mike Apan precum şi alte nume mari din karatele tradiţional din Europa.

 

Printre cei 197 de sportivi prezenţi în competiţia balcanică s-au aflat şi trei karateka de la CS Terra Kid Zalău, dar din păcate doar doi reprezentanţi ai clubului au urcat pe podium. La categoria de vârstă juniori, Szeri Roberta a reuşit să cucerească trei medalii, toate de argint. Roberta a urcat pe podium în competiţia individuală în probele de kumite şi fuku go, dar şi în proba de kata echipe.

 

În competiţia rezervată categoriei de vârstă tineret masculin, Dan Poptelecan a avut evoluţii onorabile şi s-a clasat pe locul 6 în proba de kumite, pe locul 7 la fuku-go, respectiv pe locul 8 în proba de kata. Chiar dacă mai are puţin până la examenele de licenţă şi se află în plină sesiune, titrata Iulia Cliţan a ţinut să fie prezentă la Campionatele Balcanice, iar eforturile sale au dat roade. După o clasare pe locul 5 în proba de kata individual, Iulia Cliţan s-a mobilizat mult mai bine la probele următoare şi a cucerit trei medalii de argint în probele de kumite şi fuku go individual, respectiv la kata echipe.

 

“A fost o competiţie puternică. Pot să mă declar mulţumit de rezultatele obţinute de sportivii Clubului Terra Kid Zalău şi privesc cu încredere spre viitor. Sper ca rezultatele clubului nostru să fie din ce în ce mai bune şi aştept cu încredere Campionatul Naţional de la Brăila”, a afirmat la revenirea în ţară Remus Cliţan – preşedintele CS Terra Kid Zalău.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ARTE MARTIALE