Connect with us

DIVIZIA A1

Surprinzător: Naţionala de volei masculin, fără jucători de la campioană!

Pentru preliminariile Campionatului Mondial, de la Volei Municipal Zalău nu a fost convocat niciun jucător. În schimb, vicecampioana României – SCM Craiova are la lot nu mai puţin de 8 jucători!


 

Sezonul voleibalistic din Divizia A1 s-a terminat de două săptămâni, dar nu toţi jucătorii au intrat în vacanţă, având în vedere că de săptămâna trecută, echipa naţională a României s-a reunit în vederea pregătirii meciurilor din preliminariile Campionatului Mondial din 2018. Aşa cum s-a întâmplat şi la precedentele acţiuni, selecţionerii Dan Pascu şi Ovidiu Macarie au sunat adunarea la Craiova, acolo unde au fost convocaţi 18 jucători.

 

Deja tricolorii au susţinut primele două jocuri amicale cu Austria pe care le-au pierdut cu 3 – 2 şi 4 – 0, dar în care antrenorul a dorit să vadă la lucru toţi jucătorii pe care i-a convocat la lot. De săptămâna viitoare, România va debuta în preliminariile Campionatului Mondial din 2018 şi va evolua în Grupa D, alături de Estonia, Rusia, Muntenegreu, Kosovo şi Ungaria, meciurile urmând să se desfăşoare în perioada 23 – 28 mai, în Estonia.

 

“Este foarte dificil să ajungi la un Campionat Mondial, mai ales că România nu s-a mai calificat de peste 20 de ani. Vom face parte dintr-o grupă foarte grea, pentru că suntem la un nivel scăzut la nivel de naţională la acest sport. Întâlnim Rusia, care nu mai are nevoie de nicio prezentare, Estonia este o mai veche cunoştinţă a noastră, iar Ungaria şi Muntenegru sunt cam la acelaşi nivel cu echipa noastră”, a declarat Laurenţiu Lică, căpitanul Naţionalei.

 

Pentru pregătirea preliminariilor au fost convocaţi 18 jucători, dintre care nu mai puţin de opt voleibalişti sunt de la vicecampioana SCM Craiova. Surprizător, de la campioana României nu a fost convocat niciun jucător.

 

“Nu eu fac selecţia la lotul naţional, dar probabil selecţionerul a vorbit cu jucătorii de la Zalău şi poate nu sunt disponibili. Cu siguranţă, jucători precum Adrian Feher, Răzvan Mihalcea sau Adrian Gontariu ar fi ajutat naţionala, dar nu cunosc mai bine situaţia pentru care ei nu au fost convocaţi”, ne-a declarat “secundul” Ovidiu Macarie.

 

Secundul Naţionalei a vorbit şi despre şansele pe care România le are în preliminariile din Estonia. “Este foarte greu să te califici direct la Campionatul Mondial, fiindcă doar echipa de pe primul loc merge direct, în timp ce ocupantele locurilor doi obţin dreptul de a evolua la al doilea turneu ce are loc în luna iulie. Dacă suntem realişti, practic şansele noastre sunt la locul 2 şi mi-e greu să cred că putem avea şanse în faţa Rusiei. Ne batem la locul 2 împreună cu încă trei-patru echipe, Estonia, Muntenegru, chiar şi Ungaria”, este de părere Ovidiu Macarie. Din cei 18 jucători convocaţi, Naţionala va pleca la turneul din Estonia cu 14 jucători.
Programul naţionalei la turneul din Estonia:

 

24 mai, ora 18.00 : Estonia – România

25 mai, ora 15.00: Rusia – România

26 mai, ora 15.00: România – Kosovo

27 mai, ora 15.00: Muntenegru – România

28 mai, ora 15.00: România – Ungaria

 

LOTUL ROMÂNIEI PREZENT LA CRAIOVA:

 

COORDONATORI: Cristi Bartha, Andrei Georgescu (ambii SCMU Craiova) şi Claudiu Dumitru (CSM București);

UNIVERSALI: Laurențiu Lică (SCMU Craiova), Gabriel Cherbeleață (Explorări Baia Mare), Ciprian Matei (Steaua) şi Gabriel Bontea (CSM București);

EXTREME: Marian Bala, Silviu Suson, Bogdan Ene (toți trei SCMU Craiova), Adi Aciobăniței (VfB Friedrichshafen / Germania) şi Şerban Pașcan (Arcada Galați);

CENTRI: Mihai Gheorghiță, Nicușor Ghionea (ambii Steaua), Andrei Spînu (Arcada Galați) şi Răzvan Olteanu (SCMU Craiova);

LIBERO: Mihai Mărieș (SCMU Craiova) și Vlad Kantor (Unirea Dej)

40 Vizualizari
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVIZIA A1