Connect with us

HANDBAL

Ana Maria Inculeţ, pe picior de plecare


În această vară, portarul în vârstă de 22 de ani s-ar putea despărţi de HC Zalău, cu atât mai mult cu cât la echipă ar putea reveni Mihaela Foltic, dar şi o junioară talentată de la Caracal


 

Goal-keeper-ul originar din „capitala” Moldovei a ajuns la poalele Meseşului în anul 2013, chiar după terminarea junioratului. Medaliată cu aur la Campionatul Naţional de junioare cu LPS Iaşi (anul 2012), handbalista s-a remarcat şi la loturile naţionale, ocupând locul 4 cu Naţionala de junioare, fapt care l-a determinat pe antrenorul Gheorghe Tadici să o aducă la HC Zalău.

 

După transferul de acum patru ani, Gheorghe Tadici spunea: „Ana Maria Inculeţ este un portar de viitor şi cu calităţi foarte bune. Este un portar, gen Tereza Pâslaru sau Talida Tolnai”.

 

Moldoveanca a avut şi momente pune între buturile echipei HC Zalău, dar în fiecare sezon ea a avut şi o concurenţă puternică, fie cu Mihaela Cheţa-Foltic, iar în acest sezon cu Paula Vişan.

De fapt, în campionatul încheiat recent, Paula Vişan a fost chiar una dintre piesele grele ale sălăjencelor, iar medalia de bronz i se datorează într-o anumită măsură. În aceste condiţii, Zalăul a semnat un nou contract cu „portăriţa” venită în vara anului trecut de la Măgura Cisnădie şi şi-a asigurat poarta.

 

Totodată, Mihaela Foltic poate reveni în lot, după ce în ultimul an ea s-a aflat în concediu de maternitate. În plus, HC Zalău poate beneficia şi de serviciile tinerei Adina Sabău, cea care şi în acest an a fost una dintre puţinele handbaliste sălăjene care au activat în Liga Naţională! Prestaţiile sale au fost bune, iar în noul campionat antrenorii i-ar putea da mai mult credit între buturi.

 

În fine, la poalele Meseşului ar mai putea veni în această vară încă o „portăriţă”, de la CSS Caracal, astfel că acest post este „blindat”. În aceste condiţii, Ana Maria Inculeţ ar putea fi “sacrificată” şi – după unele zvonuri –  handbalista în vârstă de 22 de ani este ca şi plecată de la Zalău.

58 Vizualizari
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL