Connect with us

DIVIZIA A1

Tricolorul LMV Ploieşti se pregăteşte pentru Europa şi face un prim transfer important


Ajunsă în premieră în cupele europene, gruparea prahoveană a făcut şi prima mutare a verii: achiziţionarea internaţionalului Cristian Bartha!


În sezonul recent încheiat, Tricolorul LMV Ploieşti a avut un obiectiv îndrăzneţ. Până la urmă, prahovenii au intrat în play-off, dar s-a clasat la final doar pe locul 5.

Cu toate acestea, echipa pregătită de Sergiu Stancu va putea văzută în ediţia viitoare a cupelor europene! Pentru prima dată în scurta istorie a clubului manageriat de Dragoș Diaconeasa.
Astfel, Tricolorul a primit un wild-card de la CEV şi se va alinia la startul competiţiei Challenge Cup, alături de Arcada Galaţi şi Steaua Bucureşti.

Pentru un debut cât mai fructuos în Europa, ploieştenii doresc un lot competitiv, deşi şi în acest an au avut o echipă redutabilă. În aceste condiţii, conducerea clubului a început să lucreze la campania de achiziţii.

Primul transfer a fost realizat, deja, este vorba de aducerea internaţionalului Cristian Bartha (n. 29 noiembrie 1985). Coordonatorul Naţionalei a lăsat, astfel Craiova pentru Ploieşti, deşi în cei doi ani petrecuţi în Bănie a cucerit o medalie de aur şi un argint!

Acum, după despărţirea cu SCMU Craiova, voleibalistul în vârstă de 31 de ani a ţinut să spună câteva cuvinte despre perioada petrecută în Oltenia. „Mulțumesc Pascu, Lică, Mitru și clubului SCM, pentru cei 2 ani frumoşi petrecuți la Craiova și în care am cunoscut oameni deosebiţi și de cuvânt. O medalie de aur, una de argint și o participare frumoasă în Champions League (la un set de calificare mai departe). Să nu uit și suporterii minunaţi care au fost alături de noi. Familia mea s-a simțit ca și acasă la Craiova. Vă mulțumesc mult! Ne revedem în curând, ca adversari din pacăte”, a fost postarea lui Bartha pe contul său de Facebook.

În carieră, voleibalistul originar din Bucureşti a mai evoluat pentru Steaua BUcureşti sau Arcada Galaţi, dar ani buni a jucat în străinătate, la echipe din Franţa, Belgia, Iran şi Israel.

La Ploieşti, coordonatorul Naţionalei României va trebui să se lupte pentru un post de titular cu sud-americanul Jose „Chema” Carrasco, cel care este aproape de a semna un alt angajament cu Tricolorul.

20 Vizualizari
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVIZIA A1