Connect with us

ATLETISM

Bătrânelul Petru Bologa, vicecampion naţional la atletism, după ce a alergat 21 de kilometri!


La aproape 80 de ani, sălăjeanul nostru a reuşit să se claseze pe locul 2 la categoria veterani, în cadrul cursei desfăşurate la Campionatul Naţional de Semimaraton de la Bucureşti


 

Petru Bologa este un exemplu pentru fiecare tânăr din judeţ care mai mult sau mai puţin este preocupat de sport. Astfel, deşi are o vârstă destul de înaintată, Bologa continuă să practice sport şi de fiecare dată când are posibilitatea participă şi la concursuri oficiale.

 

În urmă cu aproximativ o lună de zile, fostul antrenor de tenis de câmp de la Palatul Copiilor Zalău a reuşit să devină campion naţional la aruncarea greutăţii, la categoria sa de vârstă.

 

În weekend, Petru Bologa a participat şi la Campionatul Naţional de Semimaraton la veterani, organizat în Bucureşti. Startul competiţiei a avut loc duminică dimineaţa, de la ora 9.30, de lângă Casa Poporului şi s-a ajuns până la “Naţional Arena”, iar finish-ul a fost tot pe lângă Casa Poporului.  Să spunem că în cadrul Campionatului Naţional de Semimaraton au fost înscrişi aproximativ 7.200 de sportivi în total, iar fiindcă a fost printre ultimii înscrişi, Bologa a avut numărul 7.133.

 

Sălăjeanul nostru a avut o comportare foarte bună şi după 21 de kilometri a reuşit să termine cursa pe locul 2 la categoria sa, după ce ultimii 4 km i-a parcurs desculţ, din cauza faptului că adidaşii l-au jenat.

“Am fost printre ultimii, însă nu am fost ultimul dintre toţi concurenţii şi mă bucur foarte mult că am reuşit să termin această cursă. Vă spun sincer, am fost printre cei mai aplaudaţi, bineînţeles de partenerii de întrecere  şi acest fapt m-a motivat suficient, încât să termin cursa”, ne-a declarat Petru Bologa.

 

Din Sălaj, la competiţia de la Bucureşti a concurat şi Rodica Prodan şi chiar a avut o evoluţie foarte bună, cucerind locul 1 la categoria +65, cu un timp foarte bun, 2h şi 23 de minute.

28 Vizualizari
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ATLETISM