Connect with us

JUNIORI

Bronz naţional pentru echipa de volei a Colegiului Naţional „Simion Bărnuţiu” Şimleu


Calificată pe ultima sută de metri la turneul final al Olimpiadei Naţionale a Sporturilor Şcolare, după ce reprezentanta judeţului Maramureş a spus PAS participării la turneul final, elevii profesorului Kovacs Istvan s-au întors acasă cu medaliile de bronz


 

După ce a terminat pe locul doi etapa zonală din cadrul Olimpiadei Naţionale a Sporturilor Şcolare şi era sigură că a ratat şansa de a participa la turneul final, echipa Colegiului Naţional “Simion Bărnuţiu” a obţinut calificarea pe ultima sută de metri, după ce câştigătoarea etapei zonale de la Şimleu –  echipa Colegiului Tehnic “Aurel Vlaicu” Baia Mare – a anunţat că nu poate face deplasarea la Bucureşti!?

Chiar dacă nu au continuat pregătirea la aceeaşi intensitate, elevii de la CNSB Şimleu nu s-au făcut de râs la turneul final, iar mai mult de atât au avut chiar o comportare foarte bună şi s-au întors acasă medaliaţi. Repartizaţi în Grupa A, alături de reprezentantele judeţelor Alba, Buzău şi Prahova, echipa pregătită de prof. Kovacs Istvan a înregistrat în faza grupelor două victorii şi a suferit un singur eşec. Şimleuanii au debutat cu victorie în cadrul turneului de la Bucureşti, scor 3-1 în faţa echipei din municipiul Râmnicu Sărat, după care, în cel de-al doilea joc, şimleuanii au cedat cu scorul de 3-0 partida cu reprezentanta oraşului Blaj.
În meciul decisiv pentru calificarea în fazele semifinale ale competiţiei, elevii de la CNSB Şimleu s-au impus cu 3-1 în faţa reprezentantei municipiului Ploieşti şi au făcut pasul în semifinala competiţiei, fază în care s-au întâlnit cu câştigătoarea Grupei B, echipa Colegiului Tehnic Feroviar Mihai 1 Bucureşti (Rapid). În semifinală, reprezentanta capitalei s-a impus fără emoţii în faţa sălăjenilor cu scorul de 3-0, iar şimleuanii au rămas să lupte pentru medaliile de bronz cu reprezentanta judeţului Alba.
După victoria din faza grupelor, “albanezii” porneau cu prima şansă la cucerirea medaliilor de bronz, dar elevii din Şimleu s-au mobilizat exemplar în finala mică şi s-au impus în faţa echipei din Blaj cu scorul de 3-1 şi au intrat în posesia medaliilor de bronz. În finala mare, echipa gazdă a turneului, CTF Mihai 1 Bucureşti, s-a impus cu 3-0 în faţa clujenilor din Dej şi a câştigat medaliile de aur.
Mai multe detalii despre acest subiect, în ziarul Sportul Sălăjean din 17 mai.


Lotul Colegiul Naţional „Simion Bărnuţiu”: Tudor George Mocan, Ovidiu Ştefan Man, Raul Ioan Remeş, Paul Radu Pop, Dan Silvăşan Paşca, Raul George Cherecheş, Ionuţ Ruţaş şi Teotim Daniel Păcurar. Antrenor: prof. Kovacs Istvan


 

15 Vizualizari
1 Comment

1 Comment

  1. octavian

    17 May 2017 at 18:44

    Felicitari urmasilor lui Teo Chis!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in JUNIORI